Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Επενδύουν σε ελληνικές σειρές!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Είναι φανερό ότι η «Μουρμούρα» τους πήγε καλά και δικαιολογημένα στον ALPHA συνεχίζουν να κάνουν… ανοίγματα στην εγχώρια παραγωγή μυθοπλασίας. Ο αριθμός θυμίζει… τις παλιές καλές εποχές αφού έχουν προγραμματίσει από το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν να βγάλουν στον αέρα έξι ελληνικές σειρές! Ποιες είναι αυτές;

Κατ’ αρχάς η σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Το σόι σου» που ήταν ανεμενόμενο να πάρουν το πράσινο φως και για την επόμενη σεζόν.

Εκτός όμως από τις δύο κωμικές σειρές από τα βασικά ατού της μυθοπλασίας του ALPHA είναι και η σειρά «Η λέξη που δεν λες» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη με τους Δημήτρη Καταλειφό, Μαρία Πρωτόπαπα, Βασίλη Μπισμπίκη, Μάξιμο Μουμούρη, Αργύρη Ξάφη, Ντίνα Μιχαηλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα και το μικρό Γιώργο Στεντούμη. Το σενάριο είναι της Κατερίνας Γιαννάκου και βασίζεται στο σίριαλ «The A Word» της Keshet. Η υπόθεση διαδραματίζεται σε μια κωμόπολη των Χανίων με φόντο τα Λευκά Όρη και πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας, η ζωή της οποίας αλλάζει ξαφνικά όταν ο εξάχρονος γιος, που θεωρούν ιδιοφυία στη μουσική, διαγιγνώσκεται με αυτισμό!

Ένα ακόμα «όπλο» του ALPHA στη μάχη της τηλεθέασης είναι και η σειρά «Αστέρας Ραχούλας» που ήθελαν να την βγάλουν στον αέρα από την περυσινή σεζόν. Η ιστορία αναφέρεται σε δύο χωριά, τη Ραχούλα και το Παραδείσι που τα χωρίζει άσβεστο μίσος και θα λύσουν τις διαφορές τους… στο γήπεδο. Το πρωτότυπο σενάριο υπογράφουν οι Γιώργος Κρητικός και Μάκης Πιτταράς, τη σκηνοθεσία ο Νίκος Κρητικός, ενώ σε πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Αντώνη Καρυστινό, Παναγιώτα Βλαντή, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Υρώ Μανέ και Τάκη Σπυριδάκη.

Οι παραπάνω σειρές θα προβάλλονται μία φορά τη βδομάδα, ενώ «Μουρμούρα» και «Σόι» θα κρατούν συντροφιά στους τηλεθεατές δύο φορές τη βδομάδα. Εκτός όμως από τις προαναφερθείσες θα υπάρχει και μία ακόμα καθημερινή σειρά με τίτλο «Έλα στη θέση μου» που βασίζεται στην κολομβιανή σειρά «Νuevo rico, nuevo pobre» (μετ: «Νέοι φτωχοί, νέοι πλούσιοι») σε διασκευή του Γιώργου Κρητικού, ενώ τη σκηνοθεσία θα κάνει ο Γιάννης Βασιλειάδης. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το καστ της σειράς, αλλά σίγουροι είναι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, Αθηνά Οικονομάκου, Μιχάλης Μαρίνος και Μαρίνος Κόνσολος και η ιστορία ξεκινά με ένα… λάθος που είχε γίνει σε μαιευτήριο με αποτέλεσμα δύο παιδιά να μεγαλώνουν σε λάθος οικογένειες που όμως ανήκουν σε διαφορετική κοινωνική τάξη, αλλά και σε διαφορετικές χώρες, ο ένας στην Ελλάδα και ο άλλος στην Κύπρο. Αυτή μάλιστα θα είναι και η πρώτη από τις δύο ελληνοκυπριακές συνεργασίες ALPHA και ALPHA Κύπρου, καθώς η άλλη είναι η κωμική σειρά «Παραμύθι ν’ αρχινίσει» και το σενάριο υπογράφει ο Κύπριος ηθοποιός Λώρης Λοϊζίδης.

Ωστόσο, αν και επιθυμία του ALPHA είναι να ξεκινήσει κι αυτή να προβάλλεται στην αρχή της επόμενης σεζόν μάλλον θα καθυστερήσει και θα πάει για αργότερα. Άλλωστε ακόμα είναι στο στάδιο της προετοιμασίας και ένας ηθοποιός που ακούγεται για πρωταγωνιστικό ρόλο είναι ο Γιάννης Στάνκογλου.

Αυτές λοιπόν θα είναι οι ελληνικές σειρές που θα δώσουν τη «μάχη» της τηλεθέασης για το κανάλι της Κάντζας από την αρχή της επόμενης σεζόν, ενώ αν το αποτέλεσμα τους δικαιώσει και στους πίνακες τηλεθέασης, τότε θα συνεχίσουν να ποντάρουν στις παραγωγές εγχώριας μυθοπλασίας βάζοντας στο πρόγραμμά τους από τον Ιανουάριο του 2017 κι άλλες δύο ακόμα ελληνικές σειρές…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε