Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Ετοιμάζουν ελληνικές σειρές

φωτό αρχείου Eurokinissi
φωτό αρχείου Eurokinissi

Αν και οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο δεν βοηθούν την παραγωγή εγχώριας μυθοπλασίας, αξίζει να σημειώσουμε την προσπάθεια που γίνεται από τηλεοπτικούς σταθμούς να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους ελληνικές σειρές.

Και όπως φαίνεται την επόμενη σεζόν θα υπάρχουν ακόμα περισσότερες και μάλιστα ένα νέο… είδος για τη χώρα μας: οι μίνι αυτοτελείς σειρές. Σειρές δηλαδή μικρής διάρκειας με αυτοτελείς ιστορίες και με σκοπό να κρατούν ευχάριστη συντροφιά στους τηλεθεατές.

Το είδος αυτό, των μίνι σειρών, θα εγκαινιάσει από την επόμενη σεζόν το ACTION24 που αποφάσισε να ενδυναμώσει το πρόγραμμά του και μάλιστα με πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου οι περισσότερες ιστορίες θα έχουν γυναικείο… άρωμα βάρος καθώς θα επικεντρώνεται σε ηρωίδες που αρκετές φορές θα είναι στο πρόθυρα… νευρικής κρίσης, αλλά δοσμένη από τους δημιουργούς με κωμική ματιά ώστε να γελάσουν και να διασκεδάσουν οι τηλεθεατές. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου έχουν ήδη εγκριθεί αρκετά σενάρια και αυτή την περίοδο τα στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού βρίσκονται στη διαδικασία της επιλογής των συντελεστών. Κάθε επεισόδιο θα είναι δεκάλεπτο με αυτοτελή ιστορία, ενώ σκοπός του ACTION24 είναι η προβολή των μίνι σειρών να ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο και να προβάλλονται τρία επεισόδια τη βδομάδα.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι εκτός από την καινούργια αυτή τηλεοπτική πρόταση για τις μίνι ελληνικές σειρές το ACTION24 πρωτοτυπεί αφού μέσα στο καλοκαίρι, όταν το τηλεοπτικό τοπίο γεμίζει επαναλήψεις, ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός ξεκίνησε να προβάλλει δύο καινούργιες εκπομπές: κάθε Πέμπτη βράδυ, στις 11, το τηλεπαιχνίδι «Βρες τη χρονιά» με παρουσιαστή τον Μιχάλη Μαρίνο, αλλά και τη «Μουσική σκηνή» με παρουσιαστές τον Αντώνη Λουδάρο, τον Μιχάλη Μαρίνο και τη Μαρία Κωνσταντάκη που κάθε Τετάρτη βράδυ, στις 11, υποδέχονται στο «Μικρό Παλλάς» γνωστούς τραγουδιστές και ηθοποιούς, αποδίδοντας… τραγουδιστικό φόρο τιμής σε κάποιο θέμα. Η μουσική εκπομπή μάλιστα έχει πάρει το «πράσινο» φως από το ACTION24 και για την επόμενη σεζόν, οπότε θα συνεχίσει να κρατά συντροφιά στους τηλεθεατές όλο το καλοκαίρι αλλά και του χρόνου!

Τέλος αξίζει να αναφέρω την αποκλειστική συνεργασία που υπογράφθηκε μεταξύ του ACTION24 και της NOVA. Έτσι θα μπορούν να απολαμβάνουν όλο το πρόγραμμα αλλά και τις πρωτότυπες για τη χώρα μας μίνι ελληνικές σειρές και οι τηλεθεατές της συνδρομητικής πλατφόρμας. Αν μη τι άλλο, είναι ωραίο που σε περίοδο οικονομικής -και όχι μόνο!- πενίας γίνονται πράγματα…!  

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε