Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η δέσμευση των λογαριασμών του ALPHA – Όλη η αλήθεια με στοιχεία #Melfie

Η δέσμευση των λογαριασμών του ALPHA – Όλη η αλήθεια με στοιχεία #Melfie

Προσπάθησαν να το κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς μάλιστα όπως λέγεται, συνεχίζονται οι επαφές με ξένους επενδυτές και εννοείται ότι η δημοσιοποίηση τέτοιων ειδήσεων προκαλεί αναστάτωση στις διαπραγματεύσεις. Έτσι όταν δημοσιοποιήσαμε την είδηση κάποιοι προσπάθησαν να την… απαξιώσουν, διαρρέοντας ότι είναι ψευδής.

Λάθος τους… και μεγαλύτερο όμως, ορισμένων συναδέλφων που αναπαρήγαγαν την ανεπίσημη διάψευση χωρίς να διασταυρώσουν ως όφειλαν το αν ισχύει ή όχι το ρεπορτάζ…!

Να εξηγήσω τι εννοώ. Την προηγούμενη βδομάδα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τρίτη, στις 11 Απριλίου έγραψα ρεπορτάζ στο Newsit.gr, σύμφωνα με το οποίο δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ALPHA στο σύνολό τους επειδή δεν είχαν καταβάλει το ποσό των 159.967,61 ευρώ σε εταιρεία παραγωγής ως όφειλαν μετά από απόφαση του Εφετείου. Όπως ανέφερα μάλιστα, λόγω της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών ήταν αμφίβολο αν ο τηλεοπτικός σταθμός θα κατέβαλε το δώρο Πάσχα στους εργαζομένου.

Όπως ήταν λογικό η δημοσιοποίηση της είδησης προκάλεσε αναστάτωση στο κανάλι της Κάντζας που δεν επιθυμούσαν να βγει στο φως. Ωστόσο δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση από το σταθμό, γνωρίζοντας όπως φαίνεται ότι είναι καλύτερα να μην διαψεύσουν την αλήθεια! Κάποιοι όμως… ανεπίσημα υποστήριξαν ότι η δέσμευση λογαριασμών δεν ίσχυε και το ρεπορτάζ μου είναι ψευδές. Ανεπίσημα, βεβαίως βεβαίως, καθώς γνώριζαν την αλήθεια αλλά αφού δεν μπορούσαν να την… παραδεχτούν προσπάθησαν να την… απαξιώσουν!

Έτσι λοιπόν υπήρξαν κάποια δημοσιεύματα. .. ανυπόγραφα κι αυτά βεβαίως βεβαίως, που ανέφεραν ότι η είδηση είναι ψευδής τονίζοντας πως «διαψεύδεται από κύκλους του ALPHA». Κανείς βεβαίως από αυτούς τους συντάκτες δεν έκανε τον κόπο να διασταυρώσει την είδηση γιατί…! Γιατί; Δεν ξέρω και δεν μπορώ να απαντήσω, αφού οι συντάκτες της «διάψευσης» δεν σκέφτηκαν, ή μήπως δεν ήθελαν να σκεφτούν, ότι δεν μπορεί από ένα έγκυρο site όπως το Newsit να δημοσιοποιούνται τέτοιες ειδήσεις αν δεν είχε πρωτίστως διασταυρωθεί η είδησηκαι αν, βεβαίως βεβαίως δεν είχα στοιχεία για την εγκυρότητά της.

Επειδή λοιπόν κάποιοι θέλησαν ανεπίσημα να χαρακτηρίσουν το ρεπορτάζ μου «ψευδές» αναγκάζομαι να δημοσιοποιήσω επίσημα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την αλήθεια. Όπως φαίνεται λοιπόν στα παρακάτω έγγραφα η εταιρεία παραγωγής τη Δευτέρα 10 Απριλίου δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της Νίκου Αγαπηνού ζήτησε την πληρωμή από τις τράπεζες στις οποίες διατηρεί λογαριασμούς ο ALPHA με αποτέλεσμα να δεσμευτούν όλοι οι λογαριασμού του τηλεοπτικού σταθμού. Η εξέλιξη αυτή αναστάτωσε τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού και μετά από επαφές με τον κύριο Αγαπηνό επήλθε συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής, που στη συνέχεια εξουσιοδότησε το διακεκριμένο νομικό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανακληθεί η συντηρητική κατάσχεση, εξέλιξη που ανέφερα με νέο κείμενο για «αποδέσμευση των λογαριασμών του ALPHA».

Παρακάτω λοιπόν, στις φωτογραφίες 1 έως και 5 φαίνονται οι επιδόσεις στις τράπεζες που βάσει αυτών δεσμεύτηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ALPHA, ενώ στις φωτογραφίες από 6 έως και 9 είναι η ανάκληση της δέσμευσης.

Φωτογραφία Νο1

Φωτογραφία Νο2

Φωτογραγία Νο3

Φωτογραφία Νο4

Φωτογραφία Νο5

Φωτογραφία Νο6

Φωτογραφία Νο7

Φωτογραφία Νο8

Φωτογραφία Νο9

Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια και με στοιχεία που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς… επίσημα. Όσο για τους «ανεπίσημους κύκλους» αλλά και όσους έγραψαν αυτά που ισχυρίζονταν, έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα αποκαταστήσουν την αλήθεια ή θα παραμείνουν πιστοί στις ψευδείς ειδήσεις τους…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε