Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η ελληνική συμμετοχή για τη Eurovision

Η ελληνική συμμετοχή για τη Eurovision

Είναι επίσημο και είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει ξανά πολλά σχόλια από τους πολέμιους του «πανηγυριού της Eurovision», όπως χαρακτηρίζουν το διαγωνισμό τραγουδιού, οι οποίοι όμως δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι με τη μετάδοσή του, η ΕΡΤ σημειώνει τηλεθεάσεις που τις βλέπει ελάχιστες φορές στους πίνακες της Nielsen έχοντας έτσι τη δυνατότητα να κερδίσει διαφημιστικά έσοδα.

Όσο και όσοι λοιπόν εναντιώνονται στο διαγωνισμό θα πικραθούν, καθώς είναι οριστικό ότι η Ελλάδα θα δώσει το «παρών» και στο φετινό διαγωνισμό που θα γίνει στο Κίεβο, αφού πριν από λίγες ημέρες εστάλη και επίσημα η απαιτούμενη διαβεβαίωση συμμετοχής.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες μου, έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία επιλογής που δεν έχει… καμία σχέση με πολλά που λέγονται και γράφονται. Μέχρι τη στιγμή λοιπόν που γράφονται αυτές οι γραμμές, απόφαση της ΕΡΤ είναι πως δεν θα γίνει ελληνικός τελικός. Βέβαια γνωρίζουν ότι αυτή η απόφασή τους θα δημιουργήσει πολλά αρνητικά σχόλια, αλλά έχουν αποφασίσει (και κατά τη γνώμη μου ορθώς!) να μην πάνε σε διαγωνισμό επιλογής τραγουδιού, αλλά τα χρήματα που θα δαπανούσαν για αυτόν να δοθούν για άλλες ανάγκες της ελληνικής αποστολής, όπως ταξίδια σε χώρες που δεν έγινε πέρυσι.

Ωστόσο η «απευθείας ανάθεση» δεν θα γίνει, όπως έγινε και πέρυσι με τους ARGO, αλλά μετά από συνεννόηση και επαφές με δισκογραφικές εταιρείες. Σύμφωνα δε με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με ορισμένες δισκογραφικές, ώστε να τους παρουσιάσουν υποψήφια τραγούδια.

Η τακτική αυτή, της συνεργασίας δηλαδή με δισκογραφική εταιρεία, θα βοηθήσει και στην επικοινωνία του τραγουδιού που θα επιλεγεί στο εξωτερικό, αναλαμβάνοντας και μέρος των εξόδων. Και μπορεί να λέω πως δεν θα γίνει ελληνικός τελικός «έως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές», αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως έτσι θα γίνει!

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες πηγές η διορία που θα δοθεί στις συνεργαζόμενες δισκογραφικές να παρουσιάσουν τους υποψήφιους θα είναι έως τις αρχές Φεβρουαρίου, ώστε η επιτροπή που θα οριστεί από την ΕΡΤ να αποφασίσει ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας και να ετοιμαστεί το video clip έως τις 15 Μαρτίου που πρέπει να παραδοθεί…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε