Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Η πρόκληση του «Mister Survivor» – Ποια ελληνοτουρκική φιλία;

Η πρόκληση του «Mister Survivor» – Ποια ελληνοτουρκική φιλία;

Ημέρα Μνήμης η σημερινή για τη γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο από την τότε τούρκικη κυβέρνηση.
Ημέρα «ελληνοτουρκικής φιλίας» η σημερινή, σύμφωνα με τους παραγωγούς του «Survivor» που θέλησαν να βρεθούν απέναντι οι δύο ομάδες, ελλήνων και τούρκων, που βρίσκονται αυτή την περίοδο στον Άγιο Δομίνικο.

Ημέρα γιορτής για την Τουρκία καθώς σαν σήμερα, 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα, όπου έτσι δόθηκε η ευκαιρία για την «απελευθέρωση», όπως την χαρακτηρίζουν, η οποία επετεύχθη με τη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων.
Αναφερόμενος λοιπόν στον «Εορτασμό της Ημέρας Ατατούρκ, Νεολαίας και Αθλημάτων» όπως ονομάζεται η σημερινή για την Τουρκία, ο παραγωγός του ριάλιτι σε Τουρκία και Ελλάδα Acun Ilicali, ο «Mister Survivor» όπως τον αποκαλούμε, ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στα social media «Γιορτάζω τη 19η Μαΐου Ημέρα Ατατούρκ, Νεολαίας και Αθλημάτων. Θυμάμαι τον Gazi Mustafa Kemal με σεβασμό και αγάπη».


Αυτή τη μέρα λοιπόν που σφαγιάστηκαν από τον Κεμάλ Ατατούρκ εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες ο «Mister Survivor» τον υμνεί «με σεβασμό και αγάπη» κι αποφασίζοντας στο πλαίσιο της «ελληνοτουρκικής φιλίας» να βρεθούν οι δύο ομάδες απέναντι η μία από την άλλη με αγωνίσματα που είναι σαφώς υπέρ των τούρκων σημαντικών αθλητών που λαμβάνουν μέρος.

Το δεύτερο επεισόδιο της «ελληνοτουρκικής φιλίας» θα προβληθεί σήμερα από τον ΣΚΑΪ. Από το σταθμό που επί σειρά ετών έδινε προτεραιότητα σε ιστορικά –κι όχι μόνο- ντοκιμαντέρ, κάνοντας μάλιστα και δικές του σημαντικές παραγωγές, όπως οι «Μεγάλοι Έλληνες». Τουλάχιστον τότε –ευτυχώς_ δεν είχαν συμπεριλάβει στις λίστες τους τον Κεμάλ, αλλά με τη φόρα που έχουν πάρει εκεί στο κανάλι του Φαλήρου, ποτέ δεν ξέρεις τι –ιστορία- μέλλει γενέσθαι…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε