Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κανάκης στο Newsit.gr: «Η τηλεόραση έχει χάσει την επαφή της με την κοινωνική πραγματικότητα»

Κανάκης στο Newsit.gr: «Η τηλεόραση έχει χάσει την επαφή της με την κοινωνική πραγματικότητα»

Είναι από τις εκπομπές που δικαιολογημένα έχει κερδίσει τους τηλεθεατές και απόψε επιστρέφει στο τηλεοπτικό τοπίο.

Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα για 10η σεζόν της «Ράδιο Αρβύλα» μίλησα με το δημιουργό της, τον Αντώνη Κανάκη. Η κουβέντα μας ξεκίνησε με το αν αυτή τη σεζόν, υπάρξουν αλλαγές στην εκπομπή κι όπως μου είπε:

«Στο Ράδιο Αρβύλα επί της ουσίας δεν υπάρχουν αλλαγές γενικότερα. Αυτό που αλλάζει είναι τα εκάστοτε γεγονότα, ειδησεογραφία, επικαιρότητα, που όμως ακόμα και αυτά επιφανειακά αλλάζουν, γιατί αν τα παρατηρήσεις καλύτερα και σε βάθος, διαπιστώνεις ότι τα βασικά συστατικά τους είναι επί της ουσίας τα ίδια».

– Αναμφισβήτητα η «Ράδιο αρβύλα» είναι πετυχημένη εκπομπή καταφέρνοντας να σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις. Ποια είναι τα «συστατικά», τι δηλαδή είναι αυτό που κάνετε και την έχει αγαπήσει ο κόσμος;

Το να αναλύω εγώ ο ίδιος τα συστατικά μιας εκπομπής που δημιουργώ είναι τουλάχιστον παράξενο και ειλικρινά δεν ξέρω και αν μπορώ να το κάνω. Το «Ράδιο Αρβύλα» είναι μια ιδιαίτερα δημιουργική υπόθεση και θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο να αναλύεις τα συστατικά μιας δημιουργικής διαδικασίας.

– Όσα γίνονταν τους τελευταίους μήνες με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες περιμέναμε το σχολιασμό από τους «Αρβύλες» και πιστεύω ότι θα είναι ένα από τα θέματα του «Top» της πρώτης εκπομπής σας. Πώς κρίνεις όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες μέχρι να φτάσουμε στο να συγκροτηθεί ΕΣΡ;

Θα ασχοληθούμε στην πρώτη εκπομπή με αυτό το θέμα αλλά όχι ιδιαίτερα, γιατί σε επίπεδο επικαιρότητας αποτελεί παρελθόν. Σε σχέση με το γεγονός αυτό καθ΄ αυτό, τι να πει κανείς… θλίψη! Ένα τόσο απλό θέμα, ταλανίζει και απασχολεί μια τόσο ταλαιπωρημένη χώρα. Από την πλευρά της κυβέρνησης ανικανότητα, παραλογισμός, υποκρισία και λαϊκισμός και από την πλευρά της αντιπολίτευσης απίστευτο θράσος που εδώ και 30 χρόνια δεν έπραξαν το παραμικρό για το θέμα αυτό και τώρα έχουν λόγο.

– Αλήθεια, μετά από δέκα χρόνια κι έχοντας σατιρίσει τόσους σε όλες τις πλευρές, δεν έχετε δεχτεί απειλές;

Απειλές, όχι δεν έχουμε δεχτεί, αν εξαιρέσεις κάποιες περιπτώσεις που είναι ανάξιες αναφοράς και συνοδεύονταν από κούφια λόγια. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις υπήρξαν κάποιες απόπειρες παρέμβασης και επηρεασμού του περιεχομένου μας, συνήθως με έμμεσο τρόπο και χωρίς βέβαια αποτέλεσμα.

– Θα ήθελα να μου πεις για τους… διπλανούς σου, τους Σερβετά, Κιούση και Παναγιωτόπουλο!

Γενικά, θα ήθελα να πω, ότι από πάντα, αλλά ειδικά τα τελευταία αρκετά χρόνια, προσπαθώ εντατικά να έχω επαγγελματικά και βεβαίως προσωπικά πάρε-δώσε με ανθρώπους που έχουν ποιότητα, ήθος και καλοσύνη. Μπορεί η σχέση μου με τα παιδιά αυτά να μην είναι ακριβώς η ίδια με όλους, αλλά οι άνθρωποι αυτοί είναι φίλοι μου και συνεργάτες και κάποιοι από αυτούς και πολλά περισσότερα, οπότε αυτό τα λέει όλα.

– Επειδή είσαι άνθρωπος που λέει τη γνώμη του χωρίς… δημοσιοσχεσίτικες ισορροπίες, πώς βλέπεις την ελληνική τηλεόραση του 2016; Και μην πεις ότι δεν βλέπεις…! Θα ήθελα μάλιστα να μου πεις αν έχεις «ζηλέψει» κάποια εκπομπή, ή αν… θες να σπάσεις την τηλεόραση με κάποια εκπομπή…

Τα δημοσιοσχετίστικα όντως δεν με ενδιαφέρουν, από την άλλη όμως δεν επιθυμώ και να τροφοδοτώ ένα περιφερειακό σύστημα αρνητικότητας, κόντρας και ανούσιας ίντριγκας. Συνολικά όμως θα πω πως ο κόσμος φαίνεται να γυρνάει την πλάτη του στην τηλεόραση, γεγονός που αποδεικνύει πως η τηλεόραση έχει μάλλον χάσει την επαφή της με την σημερινή κοινωνική πραγματικότητα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τα στελέχη και τους συντελεστές των καναλιών.

Αυτά λοιπόν μου είπε ο Αντώνης Κανάκης λίγες ώρες πριν επιστρέψει στην τηλεόραση μέσα από την εκπομπή του, τη «Ράδιο Αρβύλα», που αναμένεται πως θα συνεχίσει να κερδίζει και φέτος τους τηλεθεατές.
Απόψε λοιπόν, στις 23:20, οι «Ράδιο αρβύλα» αναλαμβάνουν δράση γιατί ευτυχώς… υπάρχει κι αυτή η τηλεόραση…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε