Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Καναλάρχες… στα κεραμίδια! – Κρίσιμες συναντήσεις στα «στρατηγεία»

Καναλάρχες… στα κεραμίδια! – Κρίσιμες συναντήσεις στα «στρατηγεία»

Το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων κρίνεται αύριο με τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Στους τηλεοπτικούς σταθμούς που ήδη είναι σε λειτουργία, αλλά και στις υπόλοιπες εταιρείες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό σήμερα είναι μία κρίσιμη ημέρα για να αποφασίσουν την τελική στρατηγική που θα ακολουθήσουν στη διαδικασία.

Αμέσως μετά την πρόβα τζενεράλε που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης οι εκπρόσωποι των εταιρειών μαζί με άλλα στελέχη των εταιρειών τους θα κάνουν συσκέψεις έχοντας πλέον «εικόνα» της διαδικασίας, ενώ προσπαθούν να μάθουν τι γίνεται στα άλλα «μέτωπα» και μέχρι πού… μπορεί να ανοιχτούν! Παρά τη μείωση της διαφημιστικής πίτας στο τηλεοπτικό τοπίο είναι σαφές ότι ενδιαφερόμενοι καναλάρχες σκοπεύουν να τα «χώσουν» για να αποκτήσουν μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, γιατί μπορεί τα λεφτά στην τηλεοπτική αγορά να μην είναι πολλά, αλλά σίγουρα δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι.

Στο παρασκήνιο μάλιστα λέγονται πολλά για το «ποιοι θα τα χώσουν» και ποιοι είναι οι «αδύναμοι κρίκοι», ενώ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, αλλά και… συμμαχίες. Αν και στην τηλεοπτική αγορά ακούγεται ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» οι καναλάρχες, ισχύοντες και φιλόδοξοι, είναι… στα κεραμίδια αγωνιώντας για το αποτέλεσμα της αυριανής μέρας. Το σίγουρο είναι πως οι πέντε που θα μείνουν «στην απέξω» θα κινηθούν νομικά προσπαθώντας ξανά να παραμείνουν στον αέρα, είτε να βγουν στον αέρα.

Η κυβέρνηση από την άλλη προσπαθεί να διασφαλίσει την εγκυρότητα της διαδικασίας προκειμένου να μην δώσει επιχειρήματα στους «χαμένους», ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι αν και είχε προγραμματιστεί συζήτηση στην ΕΡΤ με την παρουσία του αρμόδιου υπουργού Επικρατείας Νίκου Παπά, αυτή αναβλήθηκε ώστε να μην ειπωθεί κάτι… που δεν πρέπει!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε