Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κι όμως «μαυρίζουν» την ΕΡΤ!

Κι όμως «μαυρίζουν» την ΕΡΤ!

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που επαναλειτούργησε η ΕΡΤ μετά το «μαύρο» από την προηγούμενη κυβέρνηση. Τώρα όμως, με πολλά που συμβαίνουν και στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής αλλά και με αποφάσεις που λαμβάνονται στο Μαξίμου η δημόσια τηλεόραση βρίσκεται ξανά «στο μάτι του κυκλώνα», αντιμετωπίζοντας ξανά τον κίνδυνο να… την μαυρίσουν!

Την Παρασκευή ο Λάμπης Ταγματάρχης υπέβαλε στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ. Οι δύο πλευρές εμφανίζονται να οδηγήθηκαν σε «συναινετικό διαζύγιο» και μάλιστα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Λάμπης Ταγματάρχης ήθελε να αποχωρήσει από την ΕΡΤ εδώ και καιρό, αλλά του είχε ζητηθεί να παραμείνει για λίγους μήνες ακόμα.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι η ξαφνική αποχώρησή του από την ΕΡΤ προκάλεσε εκνευρισμό στους αρμόδιους, αλλά φαίνεται ότι ο Ταγματάρχης δεν ήθελε να «φορτωθεί» το… μαύρο στο οποίο οδηγείται η κρατική τηλεόραση. Το συγκεκριμένο μπορεί να μην προκληθεί από το «ρίξιμο» των πομπών αλλά είναι αποτέλεσμα πολλών που συμβαίνουν και στο ραδιομέγαρο και σε επιτελεία υπουργείων που συντονίζονται από αξιωματούχους του Μαξίμου.

Χαρακτηριστικά θα αναφέρω ότι δύο χρόνια μετά την επαναλειτουργία της η ΕΡΤ με τα τρία κανάλια δεν έχει προσφέρει πρόγραμμα που να μπορεί να σταθεί στον ανταγωνισμό, έχοντας ως επιχείρημα ότι «δεν υπάρχουν λεφτά», όταν οι πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος- χαράτσι για την κρατική τηλεόραση που λίγοι παρακολουθούν.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι μέσα στα προγράμματα των τριών καναλιών υπάρχουν αξιόλογες εκπομπές, αλλά είναι ελάχιστες και ιδιαίτερα δύσκολο να τις εντοπίσεις όταν τα κανάλια της ΕΡΤ παραμένουν με υπαιτιότητα των υπευθύνων τους, εκτός ζάπινγκ! Χαρακτηριστικό δε είναι ότι η ΕΡΤ κινδυνεύει να χάσει και μία από τις κορυφαίες αθλητικές μεταδόσεις, τους αγώνες του Μουντιάλ, που φέρνει τηλεθεατές στη συχνότητά της, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι μετά το πέρας της απογραφής έχει διαπιστωθεί ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά χρειάζεται να προσληφθούν περισσότερα από 200 άτομα, αφού δεν μπορεί να… πειραχθεί κάποιος από τους χιλιάδες εργαζομένους. Και όταν λέω «πειραχθεί» εννοώ ότι σε θέσεις που υπάρχει… υπερκάλυψη δεν μπορεί να γίνει μετάταξη εργαζομένων αφού ο μισθός τους θα εξακολουθεί να βαρύνει οικονομικά το ταμείο της, οπότε δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Το… κερασάκι σε όλα αυτά φαίνεται να είναι οι… στενές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε υψηλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης και σε πρόσωπα από το ραδιομέγαρο που τους… συμφέρει η ΕΡΤ να παραμείνει «μαγαζάκι» τους.

Αποτέλεσμα όλων αυτών όμως είναι η ΕΡΤ να απαξιώνεται δικαιολογημένα από τους τηλεθεατές και να την «μαυρίζουν» με το να μην την παρακολουθούν. Έτσι λοιπόν ίσως με αυτό το «μαύρο» που προκαλούν οι ίδιοι οι ιθύνοντες, ραδιομεγάρου και Μαξίμου, στρώνεται ο δρόμος για να επέλθει -μάλλον δικαιολογημένα και χωρίς έντονες αντιδράσεις- πλέον το «μαύρο» από κάποιους άλλους στο μέλλον…! Και σίγουρα τότε λίγοι θα είναι αυτοί που θα θελήσουν να… ανέβουν στα κάγκελα αφού τα δύο χρόνια η επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι μόνο στους πομπούς και στους μισθούς ορισμένων αλλά όχι προς όφελος των πολιτών που την πληρώνουν…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε