Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Κι όμως, στην ΕΡΤ έχουν ανάγκη από υπαλλήλους!

Κι όμως, στην ΕΡΤ έχουν ανάγκη από υπαλλήλους!

Μετά από δύο χρόνια επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και στην Αγία Παρασκευή κάνουν ό,τι μπορούν για να δικαιώσουν όσους υποστηρίζουν ότι πρέπει να κλείσουν κανάλια της κρατικής τηλεόρασης. Βέβαια, για να λέω την πλήρη αλήθεια το «κάνουν ό,τι μπορούν» δεν αναφέρεται στην τωρινή διοίκηση, αλλά στο «μηχανισμό» της ΕΡΤ που όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερα… γρανάζια βγαίνουν εκτός λειτουργικού συστήματος, ενώ φαίνεται όμως ότι… περνούν από το ταμείο.

Και να εξηγήσω τι εννοώ. Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πηγές πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η «Αξιολόγηση δομών και διαδικασιών –Καταγραφή αναγκών» της ΕΡΤ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι διευθυντές, προϊστάμενοι και τμηματάρχες ανέλαβαν να καταγράψουν το δυναμικό που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά και τις ανάγκες που έχουν για την ομαλή λειτουργία των τμημάτων τους.

Η καταγραφή λοιπόν αυτή προκάλεσε… αναστάτωση στο Μαξίμου καθώς από αυτή προκύπτει ότι για την ομαλή λειτουργία της ΕΡΤ απαιτούνται τουλάχιστον 250 με 300 ακόμα εργαζόμενοι. Ε, ναι, στην ΕΡΤ των 2.250 περίπου εργαζομένων χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά. Αξίζει να αναφέρω ότι από την ποσοτική αξιολόγηση προκύπτει ότι υπάρχει ανάγκη για τεχνικό προσωπικό (μοντέρ, ηχολήπτες κλπ) και δημοσιογράφους, αλλά και μουσικούς, αν και εφόσον βεβαίως η διοίκηση της ΕΡΤ και οι του Μαξίμου, επιθυμούν να συνεχίσουν τα «Μουσικά Σύνολα», όπως επιβάλλεται να συνεχίσουν κι όχι απλά να υπάρχουν… στα χαρτιά και να υπολειτουργούν!

Όπως είναι λογικό η «αξιολόγηση» παραδόθηκε στον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά… και εκεί μάλλον θα μείνει, καθώς θεωρείται δύσκολο ο αρμόδιος υπουργός να εγκρίνει τέτοιον αριθμό προσλήψεων για να καλυφθούν οι ανάγκες της εταιρείας. Από την άλλη βέβαια αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι εκτός από τον «ποσοτική καταγραφή» δεν έχει ζητηθεί «ποιοτική αξιολόγηση» ώστε να διαπιστωθεί πού… και αν απασχολούνται οι 2.250 εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Κι όλα αυτά, όπως ανέφερα αρχικά, μετά από δύο χρόνια επαναλειτουργίας της ΕΡΤ κι ενώ η κρατική τηλεόραση δεν έχει ακόμα παρουσιάσει πλήρες πρόγραμμα…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε