Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Οι Mega-λες υπογραφές!

Οι Mega-λες υπογραφές!

Κρίσιμες οι ώρες για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού αφού τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία υποβολής για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και αν έως τότε το MEGA δεν καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα είναι σαν να… τραβάνε οι ίδιοι οι μέτοχοι την πρίζα λειτουργίας του!

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο κείμενο το κανάλι της Μεσογείων πρέπει να συμπεριλάβει στο φάκελο υποψηφιότητάς του και την τραπεζική ενημερότητα, η οποία όμως δεν δίνεται από τις τράπεζες μέχρι να υπάρξει συμφωνία. Έτσι μετά από ολονύκτια εργασία οι νομικοί της εταιρείας και κατόπιν επαφών με τα νομικά τμήματα των πιστωτριών τραπεζών, συνέταξαν και παρέδωσαν σήμερα το μεσημέρι στους βασικούς μετόχους (Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα και Ψυχάρη) το MoU (Memorandum of Understanding), δηλαδή το Μνημόνιο Συμφωνίας (ΜΣ) που τους έχει ζητηθεί από τις τράπεζες και για το οποίο έκανε συνεχείς επαφές ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, καθώς ο επιχειρηματίας έχει φανερά και εμπράκτως εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να συμμετέχει στο νέο μετοχικό σχήμα του τηλεοπτικού σταθμού. Από το μεσημέρι λοιπόν το ΜΣ βρίσκεται στα χέρια των βασικών μετόχων και σύμφωνα με αξιόπιστες πλευρές πριν από λίγο έβαλαν όλοι τις υπογραφές τους. Σύμφωνα με τις ίδιες «πηγές» αύριο το υπογεγραμμένο ΜΣ θα κατατεθεί στις πιστώτριες τράπεζες και στη συνέχεια, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή από τα συμφωνηθέντα θα πρέπει να δοθεί η τραπεζική ενημερότητα. Μάλιστα, αν όλα εξελιχθούν θετικά τότε αναμένεται να αποδεσμευτούν και οι λογαριασμοί του τηλεοπτικού σταθμού για να καλυφθούν ανάγκες, όπως η μισθοδοσία του προσωπικού και να αρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα από τους τεχνικούς.
Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ έχει λάβει άλλα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα που πρέπει να συμπεριληφθούν στο φάκελο συμμετοχής για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε