Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Δεν μπορούν να ξεχάσουν τις σκληρές, «απάνθρωπες» όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά- συνθήκες που βίωσαν για περισσότερες από 70 ώρες και κρούουν τον κώδωνα της… προσοχής προς την αρμόδια Αρχή να μην ακολουθήσουν την ίδια τακτική.

Χθες, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τις θέσεις της σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που μελετά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Εκ μέρους της ΕΙΤΗΣΣΕ μίλησαν ο πρόεδρος Πάνος Κυριακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Στρατής Λιαρέλλης που συμμετείχαν μάλιστα στο διαγωνισμό ο οποίος ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, εκπροσωπώντας τότε την κυπριακή εταιρεία ITV και τον ΑΝΤ1, αντίστοιχα.

Τα δύο στελέχη αναφέρθηκαν στις θέσεις που παρουσίασαν στο ΕΣΡ για το νέο διαγωνισμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρέπει πριν από τη διενέργειά του να αποσαφηνιστεί από την ανεξάρτητη Αρχή αν εκτός των επτά γενικού περιεχομένου δοθούν και πόσες θεματικές άδειες, κάτι που δεν είχε γίνει πριν τη διενέργεια του παράνομου διαγωνισμού. Αναφερόμενοι μάλιστα σε αυτόν είπαν ότι κινδύνευσαν οι ζωές τους, αφού ο Πάνος Κυριακόπουλος είπε ότι δύο φορές πήρε φωτιά ο φούρνος μικροκυμάτων που είχαν, ενώ ο Στρατής Λιαρέλλης μίλησε για προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ντράπηκα για τον εαυτό μου». Όπως μάλιστα αποκάλυψαν μελετούν την προσφυγή τους στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταθέτοντας αγωγή για τις «απάνθρωπες συνθήκες» χωρίς στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής του εγκλεισμού τους. Συνθήκες που σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν ώστε να εξασφαλίσουν το αδιάβλητο του διαγωνισμού, αλλά όπως επισήμαναν χθες υπήρξαν τρόποι με τους οποίους μπορούσε να υπάρξει διαρροή, όταν οι διοργανωτές δεν έπαιρναν ούτε τα σκουπίδια από τους χώρους όπου έμεναν για να μην στείλουν… μηνύματα!

Έτσι λοιπόν η ΕΙΤΗΣΕΕ θέλησε να στείλει ένα ακόμα μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο ΕΣΡ πως θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεχτικά ακόμα και η διαδικασία του διαγωνισμού, αν και εφόσον αποφασιστεί να γίνει πάλι πλειστηριασμός, όπως στον παράνομο διαγωνισμό…!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε