Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Πρόσκληση για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ

Πρόσκληση για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ

Μετά την ξαφνική παραίτηση του Λάμπη Ταγματάρχη από την ΕΡΤ χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου έχει αναλάβει προσωρινά ο πρόεδρος Διονύσης Τσακνής.

Ωστόσο ο αρμόδιος Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς απευθύνει Ανοιχτή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και όσοι θελήσουν πρέπει να υποβάλλουν τα απαιτούμενα έγγραφα έως την ερχόμενη Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται στην Ανοιχτή Πρόσκληση

“Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα κατωτέρω τυπικά και ουσιαστικά προσόντα:
1. Να είναι υπήκοοι κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2. Να διαθέτουν τίτλους σπουδών πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμους της αλλοδαπής είτε να είναι πρόσωπα εγνωσμένου κύρους με αποδεδειγμένη διεθνή αναγνώριση του έργου τους.

Κριτήρια αξιολόγησης

Για την επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου θα ληφθούν ιδιαίτερα υπόψη τα εξής:
1. Η εμπειρία στον τομέα των ραδιοτηλεοπτικών, διαδικτυακών ή/και οπτικοακουστικών υπηρεσιών ή/και εμπειρία σε διοίκηση και οργάνωση δημοσίων οργανισμών ή/και επιχειρήσεων,
2. Οι ικανότητες ιδίως σε θέματα διοίκησης και διεύθυνσης, στοχοθεσίας, οργάνωσης και αναδιοργάνωσης, καλλιέργειας και μετάδοσης οράματος για τη λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό την καλύτερη αξιοποίησή του,
3. Η τεκμαιρόμενη από την πείρα τους ικανότητα εργασίας και λήψης σημαντικών αποφάσεων ευθύνης.

Κωλύματα και ασυμβίβαστα

Η ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. είναι ασυμβίβαστη:
1. Με την ιδιότητα του προμηθευτή ή του εν γένει αντισυμβαλλόμενου της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. με σύμβαση έργου ή παροχής υπηρεσιών.
2. Με τη συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο σε άλλη εταιρεία σχετική με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
3. Με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνδικαλιστικά σωματεία και ενώσεις των εργαζομένων της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και
4. Με την ιδιότητα του μέλους του Υπουργικού Συμβουλίου, του Υφυπουργού, του Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα Υπουργείου ή αυτοτελούς Γενικής Γραμματείας, του Βουλευτή, του Δημάρχου, του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη, του περιφερειακού και δημοτικού συμβούλου, του πολιτικού διοικητικού υπαλλήλου του κράτους ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου και του προσώπου που κατέχει θέση σε όργανο πολιτικού κόμματος.

Αποκλείεται του διορισμού πρόσωπο αν:

1. έχει εκδοθεί σε βάρος του αμετάκλητη δικαστική απόφαση για αδίκημα που συνεπάγεται κώλυμα διορισμού σε θέση δημοσίου υπαλλήλου ή έκπτωση δημοσίου υπαλλήλου, σύμφωνα με τα άρθρα 5, 8, 9 και 149 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.,
2. δεν προβεί στις απαιτούμενες γνωστοποιήσεις περί σύγκρουσης συμφερόντων κατά τα οριζόμενα στον νόμο προ του διορισμού του,
3. έχει πτωχεύσει,
4. έχει αποκλεισθεί ή παυθεί από αρμόδια αρχή από την άσκηση ενός επαγγέλματος ή του έχει απαγορευθεί η ανάληψη θέσης διευθυντού ή στελέχους οιουδήποτε δημόσιου νομικού προσώπου, λόγω σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος.

Θητεία

Η θητεία του Διευθύνοντος Συμβούλου είναι πενταετής.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα Αττικής) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08.00 π.μ. με 15.00 μ.μ., μέχρι και την Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017, 15:00 μ.μ. Μαζί με την αίτησή του ο ενδιαφερόμενος συνυποβάλει α) υπεύθυνη δήλωση με την οποία βεβαιώνει ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπο του κανένα από τα κωλύματα και ασυμβίβαστα διορισμού που προαναφέρονται, β) βιογραφικό σημείωμα, γ) αντίγραφο τίτλου σπουδών και δ) αντίγραφο δελτίου ταυτότητας.

Τα έντυπα αίτησης και υπεύθυνης δήλωσης είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο www.opengov.gr.
Υποψηφιότητα που υποβάλλεται δεν εξετάζεται και απορρίπτεται ως απαράδεκτη, εφ’ όσον δεν υποβληθεί στο Γενικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κατά τα ανωτέρω, καθώς και στην περίπτωση που μαζί με την αίτηση του υποψηφίου δεν συνυποβληθεί το σύνολο των ανωτέρω εγγράφων. Επίσης, δεν εξετάζεται και απορρίπτεται ως απαράδεκτη υποψηφιότητα, εφ’ όσον στην αίτηση ή το βιογραφικό δεν αναγράφονται στοιχεία τηλεφωνικής ή και ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τον υποψήφιο”.

Έτσι λοιπόν, αν όλα πάνε καλά μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα αναλάβει τη διοίκηση της ΕΡΤ. Τέλος, αξίζει να αναφέρω ότι υπάρχει έντονη φημολογία ότι τη θέση θα αναλάβει κάποιο πρόσωπο που λόγω της επαγγελματικής ιδιότητάς του βρίσκεται… συχνά στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά αυτό διαψεύδεται από κυβερνητικούς αξιωματούχους…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε