Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Στάση εργασίας στον «ALPHA 989»

Στάση εργασίας στον «ALPHA 989»

Με στάση εργασίας απαντά η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών στην απόφαση της διοίκησης του «ALPHA 989» να απολύσει εργαζόμενη, η οποία μάλιστα είναι εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του ραδιοφωνικού σταθμού.

Με ανακοίνωσή της λοιπόν επισημαίνει ότι «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από τις 13.00 έως τις 16.00, της Παρασκευής, 22 Ιουλίου 2016 για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 989», με αίτημα την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Γεωργίας Ιωαννίδου και την αποκατάστασή της στα καθήκοντά της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επισημαίνει για μία ακόμη φορά ότι η συνάδελφος Γεωργία Ιωαννίδου κατέχει το θεσμικό ρόλο του εκπροσώπου των εργαζομένων δημοσιογράφων του σταθμού στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, γεγονός το οποίο εντείνει τον παράνομο και καταχρηστικό χαρακτήρα της απόλυσης και καταδεικνύει ότι πρόκειται για στοχοποίηση συνδικαλίστριας.

Η απόλυση της συνδικαλιστικής εκπροσώπου και μάλιστα με μία τόσο εξόφθαλμα προσχηματική δικαιολογία, πλήττει ευθέως το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και αποτελεί εχθρική πράξη εναντίον του Σωματείου μας».

Η ΕΣΗΕΑ περιμένει την απόφαση της διοίκησης του ALPHA αλλιώς θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της θεωρώντας όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση ότι πρόκειται για στοχοποίηση συνδικαλίστριας και εχθρική πράξη εναντίον του ίδιου του Σωματείου.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε