Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Θα παρακάμψουν με νέο νόμο το ΕΣΡ;

Θα παρακάμψουν με νέο νόμο το ΕΣΡ;

Το… αγκάθι του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προσπαθεί να «κόψει» η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων της για τον τηλεοπτικό τοπίο. Αν και ήταν σαφές ότι για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών εποπτεύουσα και αρμόδια Αρχή ήταν το ΕΣΡ, εντούτοις με απόφαση του αρμόδιου υπουργού καταργήθηκε μέσα σε μία νυκτί.

Ωστόσο σύμφωνα με τον αρχικό νόμο αρμόδιο για να «κόψει» από τον αέρα ή και να δώσει την τελική έγκριση για να βγουν στον αέρα οι νέοι τηλεοπτικοί σταθμοί παραμένει η ανεξάρτητη Αρχή.

Βέβαια σενάρια θέλουν την κυβέρνηση να προχωρά σε άλλη νέα… ρύθμιση και πάλι εν μία νυκτί να αλλάξουν το νόμο. Ένα μάλιστα από τα σενάρια που ακούγεται είναι και η συγχώνευση του ΕΣΡ με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κάτι που αυτόματα θα σημάνει και το τέλος της ανεξαρτησίας του ΕΣΡ καθώς η διοίκηση της ΕΕΤΤ διορίζεται από τον αρμόδιο υπουργό.

Αν όμως λάβουμε υπόψη μας ότι η κυβέρνηση σύντομα θα αντιμετωπίσει για ακόμα μία φορά το… σκόπελο του ΕΣΡ προκειμένου να ολοκληρώσει τα σχέδιά της για τον τηλεοπτικό χάρτη, τότε όλα τα σενάρια είναι πιθανά…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε