Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τους πρόσφυγες

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για τους πρόσφυγες

Πήραν μπογιές, χρώματα, μαρκαδόρους και πινέλα και ζωγράφισαν με την αθωότητα του βλέμματος, αλλά κυρίως της ψυχής τους…!

Πριν από λίγο καιρό το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Ένωση Συντακτών Περιοδικού -Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) αποφάσισαν να οργανώσουν διαγωνισμό ζωγρα­φι­κής μαθητών και μαθητριών πρω­το­βάθ­μιας και δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης των σχολείων της Αττι­κής. Θέμα οι πρόσφυγες και οι έξη άξο­νες που είχαν τεθεί για τα έργα ήταν: Πόλεμος και ειρήνη, Τι μας χωρί­ζει και τι μας ενώ­νει, Συναισθήματα προ­σφύ­γων, Σε νοιά­ζο­μαι, Ο φίλος μου ο πρό­σφυ­γας, Τα δικαιώ­ματα των προσφύγων. Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες ανταποκρίθηκαν θέλοντας να αποτυπώσουν το θέμα της προσφυγιάς όπως αυτοί το βλέπουν.

Τα αποτελέσματα της δικής τους «ματιάς» λοιπόν θα εκθέτονται από την Τετάρτη 1η Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου (Τριπόδων 23, Πλάκα), με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Έτσι τα έργα των παιδιών θα αξιοποιηθούν για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι σε πολλά θέματα τα παιδιά βλέπουν καλύτερα από τους ενηλίκους…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε