Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τηλεοπτικές άδειες: Η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών ετοιμάζει αντεπίθεση

Τηλεοπτικές άδειες: Η Ένωση Τηλεοπτικών Σταθμών ετοιμάζει αντεπίθεση

Τη Δευτέρα 25 Απριλίου, μετά το πέρας της διαβούλευσης είναι προγραμματισμένο να δημοσιευθεί η προκήρυξη του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για τις τέσσερις άδειες ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση high definition και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τους φακέλους έως τις 9 Ιουνίου.

 Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης -που είναι υπεύθυνη για το διαγωνισμό μετά τον «αποκεφαλισμό» του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης!- θα πρέπει να ανακοινώσει τους προεπιλεγέντες έως τις 25 Ιουνίου, δίνοντας παράταση χρόνου έως τις 6 Ιουλίου σε όσους θέλουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη με σκοπό να κριθούν έως τις 21 Ιουλίου και την επομένη, στις 22 Ιουλίου, να ανακοινωθεί ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων ώστε την τελευταία βδομάδα του μήνα, 25 έως 28 Ιουλίου, να γίνει η δημοπρασία των αδειών.

Ήδη πάντως τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας ετοιμάζουν προσφυγές αμέσως μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού κατά της διαδικασίας αδειοδότησης, ενώ εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει θετική απόφαση από το ΣτΕ ώστε να συνεχίσουν να εκπέμπουν και οι «κομμένοι» τηλεοπτικοί σταθμοί.

Στον «πόλεμο» μάλιστα που θα λάβει χώρα στις δικαστικές αίθουσες μπορεί η DIGEA να «παγώσει» τη συνεργασία της με την ΕΡΤ και να μην συνεχίσει να «φιλοξενεί» τη δημόσια τηλεόραση που δεν έχει δικό της δίκτυο. Το σχέδιο αντεπίθεσης της ΕΙΤΗΣΣΕ έχει ακόμα αρκετά κρυμμένα «όπλα» και νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι προσφυγές και σε ευρωπαϊκά δικαστήρια θα ανατρέψουν το «χρονοδιάγραμμα» της κυβέρνησης που προσπαθεί να πιέσει για την εφαρμογή του…!

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε