Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Το «απαγορευτικό» του ΑΝΤ1 που θα προκαλέσει… πόλεμο!

Το «απαγορευτικό» του ΑΝΤ1 που θα προκαλέσει… πόλεμο!

Κίνηση που κανείς δεν την περίμενε και που θα προκαλέσει πρόβλημα στους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά ενδεχομένως και στον ίδιο, καθώς η τακτική που θέλει να ακολουθήσει είναι –δυστυχώς- έξω από τη λογική που ακολουθείται στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου τις επόμενες ημέρες ο ΑΝΤ1 σκοπεύει να απαγορεύσει στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε μέρος του προγράμματός του χωρίς να έχουν λάβει την απαιτούμενη άδεια και μάλιστα έναντι κάποιας αμοιβής. Βέβαια αυτό είναι το αυτονόητο και κάτι που ισχύει στις περισσότερες χώρες, αλλά στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο ισχύει το «ο κλέψας του κλέψαντος», αφού οι περισσότεροι χρησιμοποιούν πλάνα από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς και μάλιστα καλύπτοντας (δια της μεθόδου του… σχολιασμού!) μεγάλο μέρος του προγράμματός του.

Σύμφωνα όμως με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου πριν από λίγες ημέρες δόθηκε εντολή από τους επικεφαλής του Ομίλου ΑΝΤ1 προς τους επικεφαλής του ΑΝΤ1 TV να κοινοποιήσουν στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς πως αν θέλουν από εδώ και μπρος να χρησιμοποιούν πλάνα από κάποιο πρόγραμμά τους πρέπει πρωτίστως να πάρουν την άδεια και ενδεχομένως να πληρώσουν κάποιο οικονομικό αντίτιμο.

Έτσι τις επόμενες ημέρες πρόκειται τα τηλεοπτικά κανάλια να ενημερωθούν για το «απαγορευτικό» του ΑΝΤ1 και είναι σίγουρο ότι αρκετές από τις εκπομπές θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο… γέμισμα του προγράμματός τους και έτσι θα προσπαθήσουν να βρουν άλλες… πηγές σχολιασμού. Αυτό μάλιστα εκφράζουν και ορισμένοι διαφωνούντες στον Όμιλο του Αμαρουσίου θεωρώντας ότι με αυτήν την κίνηση θα χάσουν την προβολή που είχαν εκπομπές τους από τα αντίπαλα κανάλια, όταν μάλιστα στον ΑΝΤ1 η μοναδική εκπομπή που θα μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο, δηλαδή την αναπαραγωγή προγραμμάτων όπως το «Your Face Sounds Familiar» είναι το «Πρωινό ΑΝΤ1».

Μία εκπομπή όμως μάλλον δεν είναι αρκετή όταν μάλιστα σε αυτήν θα απαγορευτεί από τα υπόλοιπα κανάλια να χρησιμοποιούν και σε αυτή μέρος του προγράμματός τους. Γιατί είναι σίγουρο ότι το «απαγορευτικό» του ΑΝΤ1 θα προκαλέσει… πόλεμο από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς που θα απαιτήσουν το ίδιο…! Επίσης, αξίζει να αναφέρω ότι από τον «πόλεμο» που ξεκινά ο ΑΝΤ1 αναμένεται να πληγούν και άλλες εκπομπές του σταθμού, όπως η «Όλα Πρώτη Φορά», αλλά ακόμα και η «Ράδιο Αρβύλα» που χρησιμοποιούν υλικό από τα άλλα κανάλια. Βέβαια, αξίζει να σημειώσω ότι το ίδιο «απαγορευτικό» είχε γίνει και πριν από χρόνια από τον ΑΝΤ1, αλλά τελικά… ξεχάστηκε και επιστρέψαμε στο «δούναι και λαβείν» χωρίς άδειες και χρήματα. Ωστόσο στον Όμιλο του Αμαρουσίου αυτή τη φορά φαίνονται αποφασισμένοι να κάνουν εμπάργκο στους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς πιστεύοντας πως περισσότερα δίνουν, παρά παίρνουν, οπότε θα δούμε αν τελικά το «απαγορευτικό» τους θα έχει θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα και αν τελικά το «σπάσουν» οι ίδιοι…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε