Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ένταση στο Σύνταγμα – Απείλησαν με “ντου” στη Μ. Βρετανία

Η πληροφορία πως στη Μεγάλη Βρετανία δειπνούσαν τρεις βουλευτές ήταν αρκετή για να… ανάψει τα αίματα των Αγανακτισμένων! Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έντασης.

Ξαφνικά, οι πολίτες που για μια ακόμη μέρα είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τη Βουλή άρχισαν να στρέφονται στην είσοδο του γνωστού ξενοδοχείου. Η ένταση ήταν… διάχυτη και το σύνθημα “κλέφτες, κλέφτες” συνεχόμενο.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο χώρο του ξενοδοχείου αλλά τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν.

Δείτε το βίντεο

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μπροστά από την είσοδο της Βουλής επί της Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ η λεωφόρος Αμαλίας έκλεισε και πάλι από νωρίς, αφού οι Αγανακτισμένοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, παίρνοντας θέσεις μάχης ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης της Τετάρτης.

Tα πανό που έχουν υψώσει οι συγκεντρωμένοι πολίτες έχουν έναν αποδέκτη: τον πολιτικό κόσμο.

Προς στιγμή σημειώθηκε ένταση μεταξύ των Αγανακτισμένων, όταν ακούστηκαν κάποια πολιτικά μηνύματα. Τελικά με τη παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν πήρε έκταση το επεισόδιο.

Δείτε το σχετικό βίντεο





4.000 αστυνομικοί και μέτρα… Πολυτεχνείου ενόψει Τετάρτης
Κάτι περισσότερο από δρακόντεια θα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας στο Μουσείο, στο Σύνταγμα και κυρίως στη Βουλή ενόψει των συγκεντρώσεων της Τετάρτης και των συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας που θα κάνουν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ανησυχεί ιδιαίτερα για τη μεγάλη συμμετοχή ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου στις εκδηλώσεις. Για αυτό και οι συσκέψεις είναι συνεχείς. Ο μεγαλύτερος φόβος είναι μήπως εισχωρήσουν ομάδες ταραξιών στους “Αγανακτισμένους” και έτσι προκληθούν επεισόδια.

Στους επικεφαλής αξιωματικούς έχουν δοθεί οδηγίες και εντολές για να ξέρουν σε ποιους απευθύνονται και να μην έρθουν σε καμία αντιπαράθεση με Αγανακτισμένους πολίτες, που διαδηλώνουν ειρηνικά. Η Αστυνομία φοβάται το ενδεχόμενο τραυματισμού “Αγανακτισμένου” πολίτη, κάτι που θα προκαλούσε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις.

Στα μέτρα θα συμμετέχουν 35 διμοιρίες των ΥΑΤ, εκ των οποίων οι 12 έχουν έρθει από την επαρχία. Μάλιστα για όσους την προηγούμενη είχαν νυχτερινή βάρδια, κόβεται το καθιερωμένο ρεπό και θα βρίσκονται κανονικά από νωρίς το πρωί στην υπηρεσία τους για να αναλάβουν βάρδια.

Την ίδια ώρα σε συναγερμό βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές για το κάλεσμα του κινήματος «Πόρτα-Πόρτα» στις 18:00 το απόγευμα, στον «τροχονόμο» στην Κηφισιά, ώστε από εκεί να γίνει πορεία στο σπίτι του πρωθυπουργού στο Καστρί.

Στο μεταξύ λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών στο κέντρο της Αθήνας, θα γίνονται σταδιακά εκτροπές της κυκλοφορίας στις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Ιουλιανού, Θ. Δηληγιάννη, Πλ. Καραϊσκάκη, Αχιλλέως, Λ. Κων/πόλεως, Ιερά Οδό, Πειραιώς, Χαμοστέρνας, Καλλιρόης, Αρδηττού, Βασ. Κων/νου, Βασ. Σοφίας, Φειδιππίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λουκέτο αύριο στη χώρα – Απεργούν οι πάντες

Έδωσαν ραντεβού αγανάκτησης Τετάρτη 07:00 το πρωί στη Βουλή

Χανιά: Αγανακτισμένοι απέκλεισαν την Τράπεζα της Ελλάδος!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε