Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωνή λαού! Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ενα ανθρώπινο ποτάμι ξεχύθηκε στους δρόμους του κέντρου. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– 250.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι βρέθηκαν στο Σύνταγμα
– Μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλες τις επαρχιακές πόλεις
– ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ του Newsit

Δεν γέμισε ασφυκτικά μόνο το Σύνταγμα. Γέμισε όλο το κέντρο της Αθήνας. Σταδίου, Πανεπιστημίου, Οθωνος, Γεωργίου Α’, Ερμού, Μητροπόλεως πλυμμύρισαν απο κόσμο. Απο τους Στύλους του Ολυμπιου Διός μέχρι την Ομόνοια ξεχύθηκε ένα ανθρώπινο ποτάμι. Οι διαδηλωτές που κατέβηκαν στο κέντρο υπολογίζονται σε περισσότερους απο 250.000 ενώ κάποοι κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση απο τη μεταπολίτευση και μετά. Το πλήθος ήταν τόσο πυκνό που για να διασχίσει κάποιος την πλατεία Συντάγματος απο την Οθωνος μέχρι τη Γεωργίου χρειαζόταν περίπου 30 λεπτά.

Δεκάδες χιλιάδες Αγανακτισμένοι όλων των ηλικιών έφτασαν από νησιά, πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής χώρας, με αεροπλάνα, τρένα και βαπόρια για να δώσουν το “παρών” στην ογκωδέστατη ειρηνική διαμαρτυρία.

Η καθιερωμένη συνέλευση

Οι σκηνές των Αγανακτισμένων έχουν γεμίσει πια την πλατεία

Κάποιοι απο αυτούς κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν για πρώτη φορά στη ζωή τους και δήλωσαν πως δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα.

Τα συνθήματα “κλέφτες, κλέφτες” και “πάρτε το μνημόνιο και φύγεται απο δω” ακούστηκαν και πάλι πολύ δυνατά. Οι Αγανακτισμένοι ήταν για άλλη μια φορά εφοδιασμένοι με σφυρίχτρες και κατσαρολες ενώ κρατούσαν ελληνικές, ισπανικές, ιρλανδικές και πορτογαλικές σημαίες.

Αργά το βράδυ ένας ιερέας επέλεξε τον δικό του τρόπο για να δείξει την αγανάκτησή του. Κατέβηκε στην Αμαλίας με τη “γουρούνα” του και έγινε δεκτός απο τους συγκεντρωμένους με χειροκροτήματα.

Ακόμα και τα στενά πλημμύρισαν με κόσμο.

ΩΡΑ 20.30 Συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου

ΩΡΑ 20.15 Οδός Σταδίου

ΩΡΑ 20.10 Η κάτω πλευρά της πλατείας

Οικογένειες με τα παιδιά τους, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι διεκδικούν το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον. Και φώναξαν δυνατά γι’ αυτό. Και κρατούσαν τύμπανα και κατσαρόλες για να κάνουν οσο περισσότερο θόρυβο. Κι όλα αυτά χωρίς κομματικές ταμπέλες…

Η Αμαλίας προς την πλευρά του Εθνικού Κήπου

Οι Ιερείς της Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρυτων το ‘παν και το ‘καναν. Ηρθαν στην Αθήνα

ΩΡΑ 18,30 Το αδιαχώρητο στα σκαλιά της πλατείας

Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση στη Β. Σοφίας μεταξύ κάποιοων διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων. Οι διαδηλωτές διαπληκτίστηκαν με τους αστυνομικούς επειδή δεν μπορούσαν να περάσουν απο το μπλόκο των ΜΑΤ επι της λεωφόρου. Η αστυνομία τους απώθησε με περιορισμένη χρήση χημικών. Σημειώνεται οτι η αστυνομία έκλεισε όλους τους κάθετους δρόμους της Βασιλίσης Σοφίας με αποτέλεσμα αυτό να προκαλέσει εκνευρισμό στον κόσμο που δεν μπορούσε να προσεγγίσει το Σύνταγμα.

Η μικροένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κουμπάρη και Β. Σοφίας

Κλειστή η Β. Σοφίας πρίν απο το Υπ. Εξωτερικών

Το απόγευμα 200-300 μηχανάκια με Αγανακτισμένους πέρασαν μπροστά απο τη Βουλή. Οι επιβαίνοντες φώναξαν συνθήματα ενώ έγιναν δεκτοί απο τον κόσμο με χειροκροτήματα.

Λίγο πρίν απο τις 19.30 ένας διαδηλωτής ένιωσε δυσφορία και ασθενοφρόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο προκειμένου να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έξω απο το υπουργείο Οικονομικών

'Ανθρωποι όλων των ηλικιών κατέβηκαν και σήμερα στο Σύνταγμα

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν πιο ισχυρή απο τις προηγούμενες φορές ενώ μπροστά απο το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη τοποθετήθηκαν κιγκλιδώματα.


Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της πλατείας Συντάγματος, έχει αποφασιστεί να γίνονται “από τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου, συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες, με αφίσες που θα εξηγούν τους όρους του μεσοπρόθεσμου μνημονίου”, καθώς και “πορείες που θα παρακινούν τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος, με σκοπό την κατάληψη της πλατείας και τον αποκλεισμό του κοινοβουλίου”.

Δεν είναι μόνο όμως η Αθήνα που συγκεντρώθηκαν χιλιάδες Αγανακτισμένοι. Παροόμοιες εκδηλώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πολεις της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΠΑΤΡΑ

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΛΑΜΙΑ

ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Διαβάστε επίσης:

Το μέλλον των κινητοποιήσεων αποφασίζουν οι ισπανοί αγανακτισμένοι

“Πες τα παππού! παππού! Γ…ώ το ΔΝΤ!” – Δείτε το βίντεο

50.000 Αγανακτισμένοι πολιόρκησαν τους “300” – Φυγαδεύτηκαν απ’ την αστυνομία οι πολιτικοί – Δείτε τα βίντεο

Δείτε εικόνες από τους “αγανακτισμένους” σε όλη την Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε