Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Οι Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες φτάνουν στον Ισθμό

Περίπου 30 Σπαρτιάτες βρίσκονται από την Κυριακή στον δρόμο για την πλατεία Συντάγματος (δείτε φωτογραφίες και βίντεο)

Η ομάδα των Αγανακτισμένων πολιτών από την Σπάρτη εμπνεύστηκε από το ψηφιδωτό “η αρπαγή της Ευρώπης” που κοσμεί την ελληνική έκδοση του νομίσματος των 2 ευρώ και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της προς την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Δεν είναι 300, είναι 30 αλλά...

Η πορεία ξεκίνησε στις 20.00 το βράδυ της Κυριακής (19-06-2011) με αφετηρία το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη και αναμένεται να καταλήξει στο Σύνταγμα σήμερα Τρίτη (21.06).

Όλα δείχνουν ότι θα καταφέρουν να πουν μια κλασική “αθηναϊκή” λέξη “νενικήκαμεν”

Οι τριάντα Αγανακτισμένοι Σπαρτιάτες συνοδεύονται από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης -για λόγους ασφαλείας-, αλλά και από συνεργεία ξένων τηλεοπτικών δικτύων που ετοιμάζουν ανταποκρίσεις.

ΦΩΤΟ από spartiates.weebly.com

ΦΩΤΟ από spartiates.weebly.com

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγανακτισμένοι της Σπάρτης, καλύπτουν το γεγονός στο site: spartiates.weebly.com, που δημιούργησαν γι’ αυτό το λόγο. Σε αυτό υπάρχουν βίντεο και σχετικές φωτογραφίες…

Ένας από τους “Αγανακτισμένους” πεζοπόρους, ο Βασίλης Ρουμπάκος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι “πραγματοποιούμε αυτή την συμβολική κινητοποίηση, για να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις των πολιτικών στη χώρα μας και σ’ όλη την Ευρώπη, αλλά και τους λαούς. Να αφήσουμε τον καναπέ και να διεκδικήσουμε αυτά που μας στερούν την αξιοπρέπειά μας’“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αγανακτισμένος παρασύρθηκε από μηχανή έξω από τη Βουλή – Βίντεο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε