Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

11χρονος ταξίδεψε απο το Μάντσεστερ στη Ρώμη χωρίς κανένα έγγραφο!

11χρονος ταξίδεψε απο το Μάντσεστερ στη Ρώμη χωρίς κανένα έγγραφο!

Ακόμα προσπαθούν να καταλάβουν οι αρχές του αεροδρομίου του Μάντσεστερ πως κατάφερε ένα 11χρονο αγόρι να περάσει όλους τους ελέγχους ασφαλείας, χωρίς να έχει ούτε διαβατήριο, ούτε εισιτήριο, και να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Ρώμη.

Ο Λίαμ Κόρκοραν πέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα από τους ανιχνευτές μετάλλων και αναμίχθηκε με τα μέλη μιας οικογένειας που επιβιβάστηκε, την Τρίτη, στο αεροσκάφος της εταιρείας χαμηλού κόστους Jet2.com, σύμφωνα με την εφημερίδα Manchester Evening News.

Κανείς από το προσωπικό του αεροδρομίου, ούτε όμως και οι υπάλληλοι της εταιρείας, αντιλήφθηκαν ότι ο μικρός δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του αεροπλάνου κατάλαβαν στη μέση της πτήσης ότι το παιδί ταξίδευε μόνο του και ενημέρωσαν τις αεροσυνοδούς.

Ο Λίαμ παρέμεινε μέσα στο αεροπλάνο όταν αυτό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης και επέστρεψε στη συνέχεια στο Μάντσεστερ, όπου τον περίμενε η μητέρα του.

“Αυτή η εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση εξετάζεται από τους υπευθύνους του αεροδρομίου και της εταιρείας. Είναι σαφές ότι τα έγγραφα δεν εξετάστηκαν σωστά στον έλεγχο ασφαλείας και κατά την επιβίβαση”, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για τους άλλους επιβάτες ή για το αεροπλάνο.

Πολλοί υπάλληλοι του αεροδρομίου και της εταιρείας τέθηκαν σε αργία.

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται σε μια περίοδο που τα μέτρα ασφαλείας στα βρετανικά αεροδρόμια έχουν ενισχυθεί καθώς αναμένονται στη χώρα δύο εκατομμύρια επισκέπτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι Αγώνες ξεκινούν επισήμως την Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν στις 12 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε