Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

19.000 δρομείς από 106 διαφορετικές χώρες θα τρέξουν στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI)
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI)

Το ραντεβού είναι για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 9.00 το πρωί. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες και πρόσωπα έκπληξη από τον χώρο της τηλεόρασης, της πολιτικής, της επιστήμης καθώς και επιχειρηματίες.

Δε θα μπορούσαμε να μην ξεχωρίσουμε τη συμμετοχή του πρέσβη της Ιαπωνίας ο οποίος θα τρέξει με μπλουζάκι που θα αναγράφει στις δύο πλευρές του το σύνθημα «ευχαριστούμε Ελλάδα» και «κουράγιο Ιαπωνία», ως συμβολικό μήνυμα στους συμπατριώτες του για τα δεινά που έχουν υποστεί από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη χώρα του.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ ΔΡΟΜΩΝ Η ΑΘΗΝΑ

Σημαντική εξέλιξη για τη χώρα μας ειναι το γεγονός πως η έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων είναι πια στην Αθήνα.

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 29ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας, κύριος Κώστας Παναγόπουλος “παρά την κρίση, παρά τα προβλήματα με την εικόνα που έδωσε η χώρα μας τους προηγούμενους μήνες κατάφερε να συγκεντρώσει 19.000 δρομείς από 106 διαφορετικές χώρες. Πέρα όμως από τον αγώνα που πιστεύω πως θα είναι μια ανάσα και ένα χαμόγελο για όλους μας που το χρειαζόμαστε αυτή τη δύσκολη εποχή θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό οτι εδώ και 2 ημέρες η έδρα της Παγκόσμιας Εδρας των Μαραθωνίων βρίσκεται στην Αθήνα.Μάλιστα είναι νομίζω σημαντικό και συμβολικό οτι βρίσκεται στη λεωφόρο Σπύρου Λούη στο Μαρούσι. Ενας μεγάλος διεθνής οργανισμός εμπιστεύεται την Ελλάδα και μεταφέρει τα γραφεία του εδώ δίνοντας έτσι με τη σειρά του και αυτός μια ψήφο εμπιστοσύνης θεωρώντας τη χώρα μας ένα σίγουρο και ασφαλές περιβάλλον για να λειτουργήσει”.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Παναγόπουλος

Η φετινή διοργάνωση συνδυάζεται με την καμπάνια του υπουργείου Υγείας «Τρέχουμε για να κόψουμε το τσιγάρο».

Εκτός από τον Μαραθώνιο δρόμο θα διεξαχθούν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ, καθώς και αγώνας δυναμικού βαδίσματος με τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.
Ο κλασικός μαραθώνιος ξεκινά στις 9.00 από τον Μαραθώνα και οι άλλοι αγώνες στις 9.30.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω Μαραθωνίου το Σαββατοκύριακο

Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών: 42.195 μέτρα πορείας στο μέλλον

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε