Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

30.000 γκολ κατά της φτώχειας

ΦΩΤΟ, EUROKINISSI

Ο κόσμος του Ολυμπιακού ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα κατά της φτώχειας γεμίζοντας το “Γ. Καραϊσκάκης” στο τελικό 2-2 των “ερυθρόλευκων” All Star  με τους φίλους του Ζιντάν και του Ρονάλντο. Αποθέωση για όλα τα μεγάλα αστέρια που βρέθηκαν στο Φάληρο. Ζιντάν: “Ξέρω ότι περνάει δύσκολα η Ελλάδα. Σας ευχαριστώ”.

Παίκτες, όπως οι Ζιντάν, Ρόναλντ Ντε Μπουρ, Φαν Μπρόνχοστ, Σα Πίντο, Νούνο Γκόζες, Κοβάσεβιτς, Καρεμπέ, Τουρέ, Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος έδωσαν το παρών στον 8ο αγώνα κατά της φτώχειας βάζοντας το δικό τους ξεχωριστό γκολ και στέλνοντας το μήνυμα τους ενάντια στη φτώχεια.

Όσοι αγωνίστηκαν απολάμβαναν κάθε στιγμή με τον κόσμο στις κερκίδες να αποθεώνει τα μεγάλα αστέρια της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού αλλά και καποιους από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Όπου και αν κοίταζε κανείς θα έβλεπε πρόσωπα χαμογελαστά με την ικανοποιήση ζωγραφισμένη πάνω τους.

 
Για την ιστορία το τελικό σκορ ήταν 2-2. Oι “φιλοξενούμενοι” προηγήθηκαν με δύο γκολ του Σα Πίντο (10’, 20’) και οι Πειραιώτες απάντησαν με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου (24′, 54′).

Ο επίλογος αυτής της σπουδαίας βραδίας ανήκει στην δήλωση του μεγάλου Ζινεντίν Ζιντάν αμέσως μετά τον αγώνα: “Ξέρω πως η Ελλάδα περνά πολύ δύσκολες στιγμές. Πραγματικά σας ευχαριστώ”, είπε συγκινημένος ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος που δείχνει μετά την απόχωρηση του από την ενεργό δράση πως είναι και μεγάλος άνθρωπος.

Το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη θα λάβει τις μισές εισπράξεις του Αγώνα, οι οποίες θα διατεθούν στην προσπάθεια για την παροχή βοήθειας στο λαό της Αϊτής, προκειμένου να ανακτήσει τις δυνάμεις του μετά τον τρομερό σεισμό, αλλά και στην ενίσχυση των πλημμυροπαθών του Πακιστάν.
 
Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός θα διαθέσει το μερίδιό του σε κοινωφελή ιδρύματα του Πειραιά, όπως η «Αργώ», η Ναυτική Ένωση Γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και μέσω της εκκλησίας στους φτωχούς και άστεγους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
 
Και τα δύο αυτά προγράμματα περιλαμβάνουν προσπάθειες για τη μείωση μια ομάδας κοινωνικών προβλημάτων, από την ακραία φτώχεια, την πείνα και τις ασθένειες μέχρι την ανισότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρόεδρος της ΕΠΟ,  Σοφοκλής Πιλάβιος, εκπρόσωποι του ΟΗΕ, οι δύο ισχυροί άνδρες της Πειραιώτικης ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης και Σωκράτης Κόκκαλης και ο νέος δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε