Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

30 χρόνια κλασσικός μαραθώνιος Αθηνών – Tην Κυριακή η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

30 χρόνια κλασσικός μαραθώνιος Αθηνών – Tην Κυριακή η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Τι λέει στο Newsit ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος για τον 30ο κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Ο κλασσικος μαραθώνιος Αθηνών γίνεται 30 ετών και το δώρο του θα είναι οι 26.000 συμμετοχές δρομέων, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.

Πέρα από τη κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου, οι δρομείς θα  “αγωνιστούν”  στο δυναμικό βάδισμα, στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων και στον αγώνα δρόμου των 10 χιλιομέτρων.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΝEWSIT O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ
Οπως δήλωσε στο Newist o Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ “ο φετινος κλασσικός μαραθώνιος της Αθήνας συμπίπτει χρονικά με 3 σημαντικές στιγμές. Τα 30 χρόνια του ίδιου του αγώνα, τα 30 χρόνια της παγκόσμιας ένωσης των μαραθωνίων με την οποία συνεργαζόμαστε στενά και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη στον οποιο είναι αφιερωμένος ο αγώνας μας.

Για να τιμήσουμε λοιπόν αυτές τις επετείους σχεδιάσαμε φέτος μια καινούργια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις. Το πιο σημαντικό όμως είναι οτι συνδυάζουμε αυτή τη διοργάνωση με ένα πραγματικά πολύ μεγάλο ρεκόρ συμμετοχής. Οι δρομείς που θα πάρουν μέρος σε όλους μας τους αγώνες έφτασαν τους 26.000 και αυτο μας καθιστά όλους εξαιρετικά χαρούμενους.

Για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των χιλιάδων δρομέων εργάζονται συστηματικά εδώ και πολύ καιρο και και τις τελευταίες μέρες ακομη περισσότερο, εκατοντάδες, χιλιάδες θα έλεγα άνθρωποι. Ολοι αυτοί δίνουν τον καλυτερο εαυτό τους ώστε να έχουμε την Κυριακή έναν άρτιο αγώνα.

Ο καιρός φέτος είναι σύμμαχος και θέλουμε να καλέσουμε όσους δε συμμετέχουν στους αγώνες να έρθουν την Κυριακή στο Παναθηναϊκό στάδιο για να χειροκροτησουμε όλους τους δρομείς που θα τερματίζουν νικητές.

Στον κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας ανεξάρτητα από το ρόλο που θα επιλέξει κανείς, αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή” ειπε τέλος ο κύριος Παναγόπουλος.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ:

Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο και στο Δυναμικό Βάδισμα δίνεται στις 9.00 το πρωί  από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας στο Μαραθώνα και ακολουθείται η κλαδσική διαδρομή. Η ευθεία των 42.195 μέτρων ξεκινάει από το Μαραθώνα, περνάει δίπλα τον Τύμβο του Μαραθώνα, διατρέχει μια σειρά δήμων της Αττικής γης και καταλήγει στην Αθήνα, μέσα στο υπέροχο μαρμάρινο στάδιο των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο αγώνας δρόμου των 5 χιλιομέτρων ξεκινάει στις 8.30 το πρωί  μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επί της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου (αριστερό ρεύμα), στο ύψος του αγάλματος του Γ. Αβέρωφ. Η διαδρομή διατρέχει το ιστορικό κέντρο της πόλης της Αθήνας, περνώντας μπροστά από σημαντικά μνημεία και κτίρια της πόλης, όπως το Πολεμικό Μουσείο, η Βουλή, η Πλατεία Συντάγματος, η Ακρόπολη.

Ο αγώνας δρόμου των 10 χιλιομέτρων ξεκινάει στις 9.15 το πρωί μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και τερματίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει μαραθωνίου

Μαραθωνοδρόμος με… πανό! “Ντροπή ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών” – Video

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε