weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

4 αστυνομικοί στο σκαμνί για το θάνατο νεαρού κολυμβητή

4 αστυνομικοί στο σκαμνί για το θάνατο νεαρού κολυμβητή

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τέσσερις -αν και είχαν αντιληφθεί πως ο 24χρονος πνιγόταν προσπαθώντας να καταπιεί σακούλα με ναρκωτικά- τον χτυπούσαν χωρίς έλεος.

 Αντιμέτωποι με βαριές ευθύνες για τον θάνατο του 24χρονου, σπουδαστή αρχιτεκτονικής και αθλητή κολύμβησης, Νικόλαου Σακελίωνα, τον Μάιο του 2008, στο κέντρο της Αθήνας, έρχονται τρεις ειδικοί φρουροί και ένας αστυφύλακας – ανάμεσά τους και μία γυναίκα, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ δύο από αυτούς θα δικαστούν και για ψευδορκία, καθώς εκτός των άλλων φέρονται ότι προσπάθησαν να αποκρύψουν τις πράξεις τους.

 
Ο νεαρός πνίγηκε, όταν, στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον συλλάβουν, κατάπιε σακούλα που περιείχε ποσότητα ηρωίνης 8,3 γραμμαρίων, κατανεμημένη σε εννέα αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες.

 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο – καταπέλτης, που δημοσιεύει η εφημερίδα “Έθνος” οι ειδικοί φρουροί και ο αστυφύλακας φέρονται ότι, στις 11 Μαΐου 2008, στη συμβολή των οδών Αναξαγόρα και Σωκράτους, επιχείρησαν να συλλάβουν τον 24χρονο Νικόλαο Σακελίωνα “…αλλά, παρότι, αντελήφθησαν ότι αυτός προσπαθούσε να καταπιεί σακούλα, που περιείχε ποσότητα ηρωίνης… με σκοπό να εξαφανίσει το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών ουσιών που κατείχε, επιδεικνύοντας αμελή συμπεριφορά, συνέχισαν να επιχειρούν να κάμψουν την αντίσταση αυτού, χωρίς να αντιληφθούν έγκαιρα ότι αυτός δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πνιγόταν, επειδή η σακούλα με τις ναρκωτικές ουσίες είχε σφηνωθεί στον λάρυγγά του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του…”.
 
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, μέσα από τις δραματικές προσπάθειες που κατέβαλε ο πατέρας του 24χρονου, Δημήτρης Σακελίων, που έφτασε στο σημείο ακόμα και να αναρτήσει στον τόπο του συμβάντος αφίσα, προσφέροντας αμοιβή σε όποιον έδινε πληροφορίες..
 
Μετά τις εκκλήσεις του πατέρα, εμφανίστηκε κάτοικος της περιοχής, που έδωσε βίντεο, ενώ διέψευσε τους αστυνομικούς καθώς υποστήριξε ότι “… έκαναν κεφαλοκλείδωμα στο νεαρό και τον χτύπησαν με γροθιές στο κεφάλι, για να σταματήσει… ενώ αυτός κραύγαζε και αντιδρούσε… και μετά από δύο λεπτά κατέρρευσε…”.
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς δήλωσαν αρχικά στην υπηρεσία τους ότι, διερχόμενοι από το σημείο εκείνο βρήκαν τον νεαρό άνδρα σε κώμα στο έδαφος και κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ενώ επανέλαβαν τους ψευδείς ισχυρισμούς τους όταν κλήθηκαν και κατέθεσαν ενόρκως στην υπηρεσία τους, στη διάρκεια ένορκης διοικητικής εξέτασης που ακολούθησε.
 
«Κατέθεσαν εν γνώσει τους ψέματα και απέκρυψαν την αλήθεια… ότι, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, βρήκαν τον νεαρό λιπόθυμο και να βγάζει αφρούς από το στόμα, χωρίς να γνωρίζουν την αιτία, ενώ αληθές είναι ότι επιχείρησαν να τον συλλάβουν, ενώ αυτός πρόβαλε σθεναρή αντίσταση», σημειώνεται στο κατηγορητήριο.
 
Ο πατέρας του 24χρονου, δεν σταμάτησε στιγμή να πιστεύει ότι υπάρχουν σκοτεινά σημεία και πολλά αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του γιου του.
 
Έτσι, συνέχισε τον αγώνα του με προσφυγές στη Δικαιοσύνη, ακόμη και όταν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, που είχε αναλάβει αρχικά την έρευνα, έβαλε την υπόθεση στο αρχείο κρίνοντας ότι δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής των αστυνομικών.
 
Οι προσπάθειές του βρήκαν ανταπόκριση, καθώς ο εισαγγελέας Εφετών μελετώντας το αποδεικτικό υλικό ζήτησε να ξανανοίξει η υπόθεση και παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών.
 
Πηγή Έθνος
#TAGS MM