Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: “Νίκη της ΑΕΚ με σκόρερ τον Αραβίδη”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τη δίκη του πρόβλεψη για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό έκανε ο Χρήστος Κωστής. Ο παλάιμαχος παίκτης της Ένωσης τόνισε πως οι “κιτρινόμαυροι” θα επικρατήσουν 1-0 με γκολ του Αραβίδη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο “AEK1924.gr”:

Ποια είναι η πρόβλεψη για το σημερινό ντέρμπι?

«Πιστεύω πως η ΑΕΚ θα πάρει τη νίκη. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ, που θα βοηθήσει την ομάδα να πάρει αυτό που θέλει πιο πολύ, δηλαδή τους τρεις βαθμούς. Η ΑΕΚ πρέπει να μπει δυνατά από τα πρώτα λεπτά, να μην φοβηθεί τον Ολυμπιακό και να πιέσει ψηλά. Δεν θα πρέπει να αφήσει τον Ολυμπιακό να κυκλοφορήσει τη μπάλα καθώς μπορεί να γίνει επικίνδυνος, αλλά πιστεύω πως εμείς θα είμαστε αυτοί που θα βγούμε νικητές με σκορ 1-0 και με τον Αραβίδη να χρίζεται ο «χρυσός» σκόρερ».

Ποιον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού θα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες της ΑΕΚ;

«Σίγουρα επικινδύνος μπορεί να αποδειχθεί ο Κώστας Φορτούνης και οι παίκτες της ΑΕΚ θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι καλός στα άκρα όμως η ομάδα του Πογιέτ θα πρέπει να χτυπήσει στο αργό δίδυμο των στόπερ».

Η ΑΕΚ σε ποιο σημείο υπερτερεί;

«Σίγουρα το κέντρο της ΑΕΚ είναι από τα «κλειδιά» του σημερινού αγώνα. Η ΑΕΚ είναι πιο συμπαγής και καλό θα ήταν να το εκμεταλλευτεί αυτό. Ο Πογέτ θα πρέπει να κάνει καλή διαχείριση τους ματς αλλά θα πρέπει να προσέξει και τις αλλαγές που θα κάνει, αν χρειαστούν βέβαια».

Για την παρουσία του Πογέτ μέχρι στιγμής στον πάγκο της Ένωσης;

«Είναι ένα πολύ καλός προπονητής καθώς διαβάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Καλό θα ήταν για την ΑΕΚ να κρατήσει τον Ουρουγουανό καθώς με την παρουσία του θα βοηθήσει στο χτίσιμο της ομάδας για τη νέα χρονιά και να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Με τον Πογιέτ η ΑΕΚ θα μπορέσει να βγάλει ξανά παίκτες όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος».

Για την διαχείριση του Μπουονανότε στην ομάδα;

«Για να μην παίζει τόσο συχνά σίγουρα πιστεύω ευθύνεται ο ίδιος. Και αυτό το βλέπουμε όταν αγωνίζεται που δεν παίρνει πολλές πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα να το βλέπει αυτό ο Πογιέτ και να μην μένει ικανοποιημένος. Όπως και στην άμυνα που δεν βοηθάει ιδιαίτερα όπως οι υπόλοιποι συμπαίκτες του».

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται πως αρκετές ομάδες ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Μπουονανότε. Μήπως η ΑΕΚ θα πρέπει να σκεφτεί την πώληση του σε μία αξιοπρεπής πρόταση;

«Δεν νομίζω πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Ας δείξουμε υπομονή γιατί έχουμε ακόμα δρόμο. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται, έχουμε και τα πλέι οφ όπως και το Κύπελλο και πιστεύω πως αν ο Μπουανανότε πάρει τα πάνω του θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα στις υποχρεώσεις της».

Για τις μεταγραφές που έκανε η ΑΕΚ τον Ιανουάριο;

«Πιστεύω πως θα είναι χρήσιμες για την ομάδα και κύριο ρόλο παίζει γι’ αυτό ο προπονητής. Σίγουρα κάτι είδε σε αυτούς γιατί τους παρακολουθούσε καιρό».

-Η ΑΕΚ όμως δεν κινήθηκε τελικά για απόκτηση στόπερ απ’ ότι είδαμε, πως το κρίνεις αυτό;

«Ο Πογιέτ σίγουρα έκρινε πως δεν χρειαζόταν μία τέτοια απόκτηση αλλά σίγουρα στην ΑΕΚ θα πρέπει να υπάρχει ένας ηγέτης στα μετόπισθεν, όπως χρειάζεται και ένας στα εξτρέμ. Μέχρι στιγμής η Ένωση διανύει μία καλή πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τους παίκτες που διαθέτει ήδη».

-Για την διαχείριση του Ανάκογλου;

«Είναι καθαρά άποψη του προπονητή. Πρέπει σε μία ομάδα να υπάρχει ιεραρχία καθώς ο προπονητής είναι αυτός που θα κρίνει αυτό το κομμάτι και κάνει κουμάντο με τους παίκτες του».

-Πριν αναφέρθηκες στον Παπασταθόπουλο, πιστεύεις πως η ΑΕΚ μπορεί να βρει στο πρόσωπου του Άνταμ Τζανετόπουλου τον νέο Σωκράτη Παπασταθόπουλο;

«Δεν είναι το ίδιο πιστεύω. Ο Άνταμ δεν διαθέτει την ταχύτητα που έχει ο Παπασταθόπουλος και χρειάζεται σκληρή δουλειά ώστε να φτάσει στο επιθυμητό σημείο που χρειάζεται. Σίγουρα όμως είναι ένας καλός ποδοσφαιριστής που χρειάζεται στήριξη. Μπορεί μέσα από την ΑΕΚ να βελτιωθεί και να καθιερωθεί».

-Για το γήπεδο της ΑΕΚ;

«Το μεγαλύτερο όνειρο όλων τον ΑΕΚτζήδων είναι το γήπεδο και θέλουμε να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχω εμπιστοσύνη στον Μελισσανίδη καθώς αν βάλει κάτι στο μυαλό του δεν το παρατάει μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε