Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ο νόμος του ΟΑΚΑ! “Τρίτωσε” το καλό για την Ένωση

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

– Την τρίτη σερί νίκη της επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ πανηγύρισε η ΑΕΚ
– Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε των “ερυθρολεύκων” με 1-0, χάρη σε τυχερό γκολ του Αϊντάρεβιτς
– Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι, λόγω αποβολής του Μποτία
– “Ερυθρόλευκα” παράπονα για τη διαιτησία
– Επεισόδια πριν την έναρξη και στο ημίχρονο του αγώνα μεταξύ των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ και των ΜΑΤ

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό, είχε τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του και δημιούργησε λίγες αλλά καλές ευκαιρίες για γκολ, με το τελικό 1-0 να είναι δίκαιο. Από την πλευρά της, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο παρουσίασε ένα πολύ κακό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την εστία του Μπάρκα, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της αντιμετώπισε πολλά προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η Ένωση, αγωνιζόμενη μπροστά σε 35.000 φίλους της, ανάγκασε τους Πειραιώτες να φύγουν ξανά με σκυμμένο κεφάλι από το ΟΑΚΑ, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν παράπονα από τη διαιτησία (διαμαρτύρονται ειδικά για πέναλτι στον Μποτία στο πρώτο μέρος). Εντονη ήταν η διαμαρτυρία του Σάββα Θεοδωρίδη κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου προς τον διαιτητή Σταύρο Μάνταλο. Ο αντιπρόεδρος των “ερυθρόλευκων” στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη ευκαιρία του Αραούχο, ο οποίος βρισκόταν σε θέση οφσάιντ. Ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού αποβλήθηκε από τον διαιτητή.

Πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά και στο ημίχρονο του ντέρμπι, υπήρξε μεγάλη ένταση έξω από τις θύρες 35 και 1 του γηπέδου, όπου βρισκόντουσαν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ένωσης! Οι “κιτρινόμαυροι” πέταξαν πέτρες, καπνογόνα και φωτοβολιδες στα ΜΑΤ, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρίψη χημικών.

Στο μεταξύ, φραστικό επεισόδιο μεταξύ του υπεύθυνου επικοινωνίας του Ολυμπιακού και οπαδών της ΑΕΚ, σημειώθηκε πριν την έναρξη του ντέρμπι. Κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο Ολυμπιακό Στάδιο, συγκεντρωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ολυμπιακού, ο οποίος τους απάντησε με τον ίδιο τρόπο.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο. Μπλόκαρε τον Φορτούνη, με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μπάρκα.

Από την πλευρά της, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία για γκολ στο 30′. Έπειτα ένα από τα πολλά λάθη της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού, ο Αραούχο βρέθηκε σε καθαρό τετ-α-τετ με τον Λεάλι και πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ήρθε το γκολ για την Ένωση.

 Ο Μποτία προσπάθησε να διορθώσει ατομικό λάθος με σκληρό φάουλ στον Πατίτο. Ο Αστριτ Αϊντάρεβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, αφού η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ντα Κόστα και κατέληξε στα δίχτυα, στο 34΄.

Η ΑΕΚ πήγε με το 1-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα μετά το γκολ της Ένωσης, αλλά να αδυνατεί να απειλήσει τον Μπάρκα.

Στο 55΄ ο Χιμένεθ ανακάτεψε ξανά την τράπουλα. Ο τραυματισμός του Πατίτο τον έστειλε στον πάγκο και η φυσιολογική επιλογή θα ήταν ένας εκ των Χριστοδουλόπουλου, Βάργκας. Ομως, ο Ισπανός επέλεξε τον Γιόχανσον ενισχύοντας το κέντρο. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και απείλησε άμεσα στο 66΄ με εξαιρετική κίνηση του Αραούχο, που απέφυγε τον Μποτία και σούταρε με δύναμη, αλλά ο Λεάλι απέκρουσε. Ενα λεπτό αργότερα, ο Σιμόες “έκλεψε” το γκολ από τον Ελιουνούσι διώχνοντας τελευταία στιγμή τη μπάλα. Ευκαιρία μεν, χωρίς τελική προσπάθεια δε για τον Ολυμπιακό, που αρκέστηκε σε κάποια μακρινά σουτ.

Στο 75΄ αποβλήθηκε ο Μποτία για μαρκάρισμα στον Χριστοδουλόπουλο και ο Ολυμπιακός είχε πλέον να ανέβει… Γολγοθά. Η ΑΕΚ κράτησε εύκολα το υπέρ της σκορ, θα μπορούσε να το διευρύνει αν ήταν πιο προσεκτική, και παραμένει αήττητη από τη μέρα που ανέλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες: Αϊντάρεβιτς, Ντίντακ, Βράνιες, Μπακασέτας, Αραούχο – Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελιουνούσι, Μάρτινς
Κόκκινη: Μποτία (75΄-δεύτερη κίτρινη)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος (84΄ Βινίσιους), Μπακασέτας (66΄ Χριστοδουλόπουλος), Πατίτο (55΄ λ.τρ. Γιόχανσον), Αραούχο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό (63΄ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης (77΄ Ρέτσος), Σεμπά, Ελιουνούσι (73΄ Μανθάτης), Ιντέγε.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε