Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Κιτρινόμαυρη κυριαρχία! “Ζωντανή” με Μπακασέτα για την πρωτιά!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Δεν τα παρατάει! Η ΑΕΚ έκανε το… καθήκον της, επικράτησε στο ΟΑΚΑ του “χλωμού” ΠΑΟΚ με το όμορφο γκολ του Μπακασέτα (1-0) και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα της Superleague. Χαμένο πέναλτι από Χριστοδουλόπουλο. Δεύτερη νίκη των “κιτρινόμαυρων” κόντρα στους Θεσσαλονικείς στα πλέι οφ.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το γκολ του Μπακασέτα στο 42΄ έκρινε το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Superleague, ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν με 1-0 και μία… στροφή πριν το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος ξεπέρασαν τους Θεσσαλονικείς στη βαθμολογία (9 έναντι 8). Έτσι, η “μάχη” που δίνουν οι δυο ομάδες για το “εισιτήριο” για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική αλλά… ίσως στις δικαστικές αίθουσες.

Για να τερματίσει η Ένωση πρώτη στα πλέι οφ -βάζοντας στην.. άκρη τις δικαστικές αποφάσεις για τον τελική Κυπέλλου αλλά και για τον εκτός έδρας αγώνα των Θεσσαλονικέων με τον Παναθηναϊκό, που διεκόπη- θα πρέπει και την τελευταία αγωνιστική να κάνει το… καθήκον της στη Νέα Σμύρνη, ελπίζοντας παράλληλα στο να μη νικήσει ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό στην έδρα του.

Ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαλεζά στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι επιλογές των προπονητών:

Ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε να παρατάξει την ΑΕΚ με μια επιθετκή ενδεκάδα, αφού τοποθέτησε τους Μάνταλο, Χριστοδουλόπουλο και Μπακασέτα πίσω από τον Αραούχο. Παράλληλα, προτίμησε τον πιο… φρέσκο Γαλανόπουλο στο κέντρο, αφήνοντας στον πάγκο τον Γιόχανσον, όπως και τον Μπακάκη αντί του Γκάλο. Ο Κολοβέτσιος πήρε τη θέση του τιμωρημένου Βράνιες. Απ’ την μεριά του ΠΑΟΚ, ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με ενισχυμένο κέντρο, επιλέγοντας στον άξονα Κάνιας, Χαρίση και Τσίμιροτ. Όσον αφορά την επίθεση, ο Αθανασιάδης τέθηκε εκτός αποστολής, αφού οι ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό ήταν έντονες την Κυριακή κι έτσι ξεκίνησε βασικός ο Πρίγιοβιτς.

Το παιχνίδι…

Η ΑΕΚ είχε επιθετική παρουσία με το ξεκίνημα του ματς, κάνοντας παιχνίδι στο μισό που αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ. Μόλις στο 6′ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Χριστοδουλόπουλος σέντραρε από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κρέσπο και ο διαιτητής Θάνος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Χριστοδουλόπουλος όμως δεν μπόρεσε να κάνει το 1-0, αφού έστειλε την μπάλα άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπρκιτς.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την εξέλιξη αυτή και να πιάσει την ένωση στον.. ύπνο. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα προς την περιοχή των “κιτρινόμαυρων” και “άγγιξαν” και αυτοί το γκολ στο 12′. Ο Λέοβατς έκανε την μπαλιά από τα αριστερά και ο Χαρίσης -που ήρθε με φόρα- δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά με πλασέ στην κίνηση.

Η Ένωση έδειξε να… συνέρχεται και να πιέζει και πάλι για το γκολ, επιτιθέμενη κυρίως από τα δεξιά με τον Μπακάκη. Ο ΠΑΟΚ όμως είχε “ξεθαρρέψει” και είχε και αυτός επιθετική παρουσία. Στο 23′ όμως η ΑΕΚ έχασε νέα μοναδική ευκαιρία για το 1-0. Ο Μπρκιτς δεν έδιωξε καλά τη σέντρα του κινητικότατου Χριστοδουλόπουλου, ο Μπακασέτας έπιασε την κεφαλιά, αλλά κατάφερε και έστειλε -σε κενή εστία- την μπάλα άουτ.

Τα πλάνα του Ίβιτς άλλαξαν στο 33′, όταν ο Κάμπος έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Ενρίκε να περνά στη θέση του. Η ΑΕΚ κατάφερε να περιορίσει τον ΠΑΟΚ στο 1/3 του γηπέδου και στο 42′ έφτασε στο γκολ. Ο Μπακασέτας πήρε τη μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής και στον άξονα, γύρισε το κορμί του και με ωραίο συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπρκιτς για το 1-0. 

Η ΑΕΚ μπήκε καλά και στην επανάληψη, ήταν πιο κινητική από τον αντίπαλο της και προσπάθησε να πιέσει για ένα ακόμα γκολ. Πολύ γρήγορα όμως οι Θεσσαλονικείς ανάγκασαν τους γηπεδούχους να.. χάσουν μέτρα, δεχόμενοι όμως τις αντεπιθέσεις των ταχύτατων “κιτρινόμαυρων”. Ο Χιμένεθ πέρασε τον Γιόχανσον για να ισχυροποιήσει την μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας του, ενώ ο Ίβιτς είδε τον Μάτος να συμπληρώνει κάρτες και να χάνει έτσι τον επόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Από αυτό το φάουλ, ο Μάνταλος έστειλε μόλις άουτ την μπάλα (66′). 

Ο Πέλκας μπήκε στο 70′ για να βελτιώσει την κυκλοφορία της μπάλας των Θεσσαλονικέων, αλλά οι Ενωσίτες πίεσαν σωστά στο χώρο του κέντρου. Οι δυο ομάδες έβγαλαν πάθος (ο Μαλεζάς έκοψε με “ηρωικό” τάκλιν το πλασέ του Αραούχο στο 71′) ενώ και οι αλλαγές που έγιναν, είχαν τον σκοπό της… αλληλοεξουδετέρωσης. Η ΑΕΚ ήταν όμως αυτή που πλησίασε και πάλι στο γκολ (φαρμακερές αντεπιθέσεις), με τον Μάνταλο να στέλνει στο 85′ την μπάλα μόλις άουτ, με φαλτσαριστό σουτ.

Τα τελευταία λεπτά είχαν σασπένς, με την Ένωση να παίζει με 10 στις καθυστερήσεις, μετά τον τραυματισμό του Πέκχαρτ (είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές της) τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει το ματς κι αυτός με 10, μετά την αποβολή του Μαλεζά (με δεύτερη κίτρινη στο 90+5′) και τους παίκτες των φιλοξενούμενων να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή μετά τη λήξη, για χέρι του Κολοβέτσιου έξω από την περιοχή που δεν καταλογίστηκε.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας (83′ Γκάλο), Χριστοδουλόπουλος (63′ Γιόχανσον), Αραούχο (87′ Πέκχαρτ)

ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Μάτος (82′ Κουλούρης), Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης, Κάνιας, Τσίμιροτ, Κάμπος (33′ Ενρίκε), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε