Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τελευταία ευκαιρία για το “τριφύλλι”

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τελευταία ευκαιρία για το “τριφύλλι”

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση μα ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν σταματά να επιμένει και τόνισε ότι η η ομάδα του θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να αποφύγει την τέταρτη θέση.

Ο 48χρονος προπονητής τόνισε ότι το ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι η τελευταία ευκαιρία του “τριφυλλιού” και πρέπει να την εκμεταλλευτεί.

Oι δηλώσεις του Ουζουνίδη στην Nova:

Πώς είναι η κατάσταση, με δεδομένο ότι και βαθμολογικά τα πράγματα δεν είναι καλά για τον Παναθηναϊκό;

Στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε στο δημιουργικό κομμάτι. Αμυντικά δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά στο δημιουργικό υστερήσαμε αρκετά. Δεν νομίζω ότι ήταν μόνο θέμα απουσιών των παικτών που ναι μεν θεωρούνται βασικοί παίκτες της ομάδας, είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά περιμένω πολύ περισσότερα από κάποια άλλα παιδιά. Από τη στιγμή που είναι στην ομάδα οφείλουν να δώσουν το κάτι παραπάνω, πόσο μάλλον από τη στιγμή που είναι οι απουσίες. Πρέπει να βγάλουν περισσότερο εγωισμό, μεγαλύτερη διάθεση στο γήπεδο και λίγη περισσότερη ποιότητα. Δεν ζητάμε υπερβολικά πράγματα, αυτό που ζητάμε είναι να κάνουμε σωστά τα απλά πράγματα. Βαθμολογικά μπορεί να μην είμαστε καλά, αλλά περιμένουμε την απόφαση που θα βγει για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και από τη στιγμή που υπάρχουν οι μαθηματικές πιθανότητες να περάσουμε κάποιον αντίπαλο, πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να τα καταφέρουμε, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Τετάρτης.

Το ματς της Τετάρτης είναι η τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού για να ξεφύγει από την τελευταία θέση;

Νομίζω, ναι. Όπως είναι τα πράγματα, έτσι φαίνεται. Είναι ένα παιχνίδι που παίζουμε στο σπίτι μας και ανεξάρτητα από τις απουσίες που υπάρχουν, εμείς πρέπει να δώσουμε περισσότερα πράγματα απ’ ότι δώσαμε στο ΟΑΚΑ.

Πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι ένα παιχνίδι μέσα σε τρεις μέρες; Μπορεί να είναι διαφορετικό από τη δική σας ομάδα;

Από τη δική μας πλευρά πρέπει να είναι διαφορετικό. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα απ’ ότι στο τελευταίο παιχνίδι, αν θέλουμε να νικήσουμε. Επειδή είμαι σίγουρος ότι και τα παιδιά θα θέλουν να νικήσουν, είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε διαφορετικοί και καλύτεροι.

Από τη στιγμή που δεν έχετε τον Μπεργκ στη διάθεση σας, θα του δώσετε άδεια για να ξεκουραστεί και να αποφορτιστεί ψυχολογικά;

Αυτά τα έχω συζητήσει με τον Μάρκους και θα δούμε. Ότι αποφασίσει. Νομίζω ότι περισσότερο καλό θα του κάνει, παρά να είναι εδώ και να ακούει συνέχεια το ένα και το άλλο. Όπως αισθάνεται. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που έχουν προβλήματα και θέματα, δεν είναι εύκολο να τους βοηθήσουμε, όσο και να το λέμε. Δεν είναι εύκολο. Οποιοσδήποτε μπει στη θέση τους, μπορεί να καταλάβει πως όση διάθεση και να υπάρχει, δεν μπορείς να μην την έχεις στο μυαλό σου όλη την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Είπα, όμως, και την τελευταία φορά ότι από τη στιγμή που είμαστε εδώ, οφείλουμε να δώσουμε όι καλύτερο μπορούμε. Πόσο είναι αυτό; Αυτό που μπορούμε, το 100%.

Υπάρχει η πιθανότητα να είναι το τελευταίο εντός έδρας ματς με κόσμο. Τι θα του ζητούσατε;

Άλλες φορές είχα πει ότι θέλω με το ποδόσφαιρο που θα παίξουμε, να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο, να έρθει κοντά στην ομάδα, να πιστέψει πάλι σε αυτή. Σε αυτό το παιχνίδι θέλω πολύ περισσότερο να έρθει ο κόσμος. Γιατί στις δύσκολες καταστάσεις και στις δύσκολες συνθήκες, αυτό που έχει σημασία είναι το σήμα του Παναθηναϊκού. Αυτό που αγαπάνε, που ξυπνάνε και κοιμούνται με αυτή τη λέξη που λέγεται Παναθηναϊκός. Νομίζω ότι σε αυτό παιχνίδι, οφείλουν να σταθούν κοντά στους παίκτες και να βοηθήσουν την ομάδα.

Είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο δυνατό σενάριο της τελευταίας θέσης; Πόσο ανατρέπει τον προγραμματισμό σας;

Σίγουρα μας δημιουργεί πολλά προβλήματα, αλλά εμείς έχουμε προετοιμάσει τα πλάνα μας για όλες τις περιπτώσεις. Είτε βγούμε τελευταίοι, είτε βγαίναμε σε άλλη θέση. Το πρόγραμμα της προετοιμασίας υπάρχει, πότε θα αρχίσουμε, πότε θα παίξουμε φιλικά. Περιμένουμε και αυτή την εβδομάδα για να τα οριστικοποιήσουμε. Τώρα, για τις μεταγραφές και τις κινήσεις που θα γίνουν, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολο τόσο γρήγορα να βρεις παίκτες που να σταθούν στο ύψος που θέλουμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για την ομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε