Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΑΕΚ – Πλατανιάς: Πρόκριση με “τριάρα” και λανθασμένη αποβολή

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Το… σφύριγμα μιας “τριάρας”! Η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Πλατανιά μέσα στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό του 0-0 των Χανίων και πήρε την πρόκριση στους “4” του κυπέλλου Ελλάδας. Το “πάρτι” όμως για την ομάδα του Χιμένεθ ξεκίνησε με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, που συνοδεύτηκε από μια λανθασμένη αποβολή του Μπανανά (12′) από τον Σιδηρόπουλο. Σοκ στην Ένωση με Τσιγκρίνσκι.

Συνεχίζει ακάθεκτη για το repeat! Το 0-0 στα Περιβόλια δεν εμπόδισε την ΑΕΚ να φτάσει άνετα στο 3-0 επί του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς των προημιτελικών του Κυπέλλου, και να γίνει η δεύτερη ομάδα (μετά τον Παναθηναϊκό) που εξασφάλισε το “εισιτήριο” για τους “4” της διοργάνωσης. Η πρόκριση κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, στη φάση του… ανύπαρκτου πέναλτι που κέρδισαν οι “κιτρινόμαυροι” και που άφησε για το υπόλοιπο παιχνίδι με 10 παίκτες την ομάδα του Παράσχου.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επιφύλασσε μια μικρή έκπληξη όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ, αφού χρησιμοποίησε τον Δημήτρη Κολοβέτσιο ως δεξί μπακ, βάζοντας -για πρώτη φορά- τους Τσιγκρίνσκι και Βράνιες στο κέντρο της άμυνας.

Τα σχέδια του όμως άλλαξαν μόλις στο 2′. Ο Τσιγκρίνσκι έπεσε άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από εναέρια μονομαχία με τον Αποστολόπουλο κι έγινε αλλαγή με τον Λαμπρόπουλο. Το γρήγορο τέρμα των “κιτρινόμαυρων” όμως έφτιαξε και πάλι το κλίμα στο ΟΑΚΑ. Στο 12′ Αραούχο, Αϊντάρεβιτς και Μάνταλος συνεργάστηκαν μέσα στην περιοχή του Πλατανιά, ο διαιτητής είδε πέναλτι σε πέσιμο του Έλληνα μεσοεπιθετικού -μετά από μικροεπαφή με τον Μπανανά- και έδειξε και την κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων, αφήνοντας τους Κρητικούς με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του ματς και τον πάγκο τους να φωνάζει!

Η φάση ήταν πολύ δύσκολη, καθώς στο δεξί πόδι του Μάνταλου δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή, αλλά μάλλον τον βρίσκει ο Μπανανά στο αριστερό γόνατο. Πάντως η αποβολή του παίκτη των Κρητικών -με κόκκινη- είναι λανθασμένη, καθώς ο νέος κανονισμός αναφέρει ότι όταν ο αμυντικός απλώς ανατρέπει επιτιθέμενο που είναι σε προφανή θέση για γκολ δεν αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη αλλά τιμωρείται με κίτρινη κάρτα (πρέπει να φανεί πρόθεση, κάτι που δεν υπάρχει στη φάση).

Ο Λάζαρος Χριστοφουλόπουλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, κάνοντας το 1-0 και δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Χιμένεθ.

Έχοντας πλέον το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι γηπεδούχοι πίεσαν κι έφτασαν στο 2-0. Η ωραία κάθετη του Μάνταλου στο 28′ βρήκε τον Αραούχο, που έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Κοκκαλά και στη συνέχεια στα δίχτυα. Μέχρι το ημίχρονο, τα πάντα κύλησαν όπως τα ήθελαν οι άνθρωποι της Ένωσης…

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, η ΑΕΚ εξαφάνισε την όποια ελπίδα είχαν οι Χανιώτες για πρόκριση. Στο 59′ ο Αϊντάρεβιτς βρήκε με όμορφη κάθετη τον Γιόχανσον, που στο τετ-α-τετ νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το 3-0.

 

Τα πάντα έγιναν πολύ εύκολα, με τους “κιτρινόμαυρους” να φτάνουν με άνεση στα αντίπαλα καρέ, να χάνουν ευκαιρίες και τον Χιμένεθ να περνάει και τον Αλμέιδα (63′). Στο 66′ ο κινητικότατος Αραούχο βρήκε με σέντρα τον Γιόχανσον, που με κοντινή κεφαλιά σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Κοκκαλά, που στο 67′ έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Πορτογάλου επιθετικού. Απ’ την άλλη, το μακρινό σουτ του Γιακουμάκη έκανε τον Ανέστη να πέσει και να μποκάρει και τους φίλους της ΑΕΚ να φωνάξουν ρυθμικά το όνομα του, αφού από το καλοκαίρι θα αγωνίζεται στην Ένωση.

Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν στη συνέχεια συντήρηση δυνάμεων, η δημιουργία των φάσεων περιορίστηκε αισθητά και παρά τα… κιτρινόμαυρα σουτ και τη διάθεση που έδειξε ο Αλμέιδα για να χριστεί και αυτός σκόρερ, το 3-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε