Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΤΣΣΚΑ: “Κηδεία” στο ΟΑΚΑ! Οι Ρώσοι χάλασαν το “κιτρινόμαυρο” πάρτι

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η γιορτινή ατμόσφαιρα στις κερκίδες του ΟΑΚΑ και η αύρα του νέου γηπέδου δεν στάθηκαν αρκετές για να ωθήσουν τους παίκτες της ΑΕΚ στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρον τα στημένα, επικράτησαν της Ένωσης με 2-0 και βρίσκονται με 1,5 πόδι στα πλέι οφ του Champions League.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, δεν κατάφερε να απειλήσει σημαντικά τους Ρώσους κι έτσι χρειάζεται ένα θαύμα στη ρεβάνς της Τετάρτης στη Μόσχα για να πάρει αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League, αλλά και να εξασφαλίσει την παρουσία της στους ομίλους του Europa League.

Οι “κιτρινόμαυροι” πιάστηκαν δύο φορές στον ύπνο σε εκτελέσεις κόρνερ της ρωσικής ομάδας και η υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League έγινε εξαιρετικά δύσκολη. Οι Τζαγκόεφ (45′) και Βερνμπλουμ (56′) πέτυχαν τα γκολ για την ΤΣΣΚΑ που είναι αγκαλιά με την πρόκριση.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να απαλλαχθεί από το άγχος. Η Ένωση έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία της στο 19′, με τον Χριστοδουλόπουλο να βγαίνει τετ α τετ με τον Ακινφέεφ, αλλά να αργεί υπερβολικά, δίνοντας το δικαίωμα στον Σενίκοφ να τον κόψει.

Στο 28′ οι Ρώσοι απάντησαν στην ευκαιρία του Χριστοδουλόπουλου, με τον Βέρνμπλουμ να σουτάρει έξω από την περιοχή, την μπάλα να κοντράρει στον Σιμόες και να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, κατάφεραν να προηγήθουν πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ανοίγοντας το σκορ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βάσιν έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στον αμαρκάριστο Τζαγκόεφ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με κοντινή κεφαλιά να κάνει το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε και πάλι δυνατά, προσπαθώντας να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, ωστόσο ο ρυθμός της έπεσε πολύ γρήγορα, με την ΤΣΣΚΑ να αναλαμβάνει και πάλι τα ηνία της αναμέτρησης και να καταφέρνει, μάλιστα, να πετύχει και δεύτερο γκολ . Στο 56′ ο Βιτίνιο εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Βέρνμπλουμ νίκησε τον Ανέστη κι έκανε το 2-0. Η άμυνα της ΑΕΚ “κοιμήθηκε” για ακόμα μία φορά, με τους Ρώσους να “πληγώνουν” την Ένωση με τα στημένα.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει το σκορ, ωστόσο ήταν ακίνδυνη στο υπόλοιπο του αγώνα, με τον Ακινφέεβ να κρατάει με σχετική άνεση το μηδέν στην εστία του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες (60? Κλωναρίδης ), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (70′ Πατίτο), Μάνταλος, Λιβάγια (60′ Αλμέιδα )

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Βάσιν, Α. Μπερεζούτσκι, Φερνάντες, Σενίκοφ, Βέρνμπλουμ Τζαγκόεφ (75′ Νάτχο), Γκολοβίν (83′ Μιλάνοφ), Βιτίνιο, Τσαλόφ (87′ Μακάροφ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε