Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

ΑΕΚ – Βέροια: Σκορ και θέαμα στο ΟΑΚΑ! “Εξάσφαιρη” Ένωση

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Δεύτερη σερί “εξάρα” μέσα σε λίγες ημέρες για την ΑΕΚ, που μετά τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο, διέσυρε με 6-0 και τη Βέροια στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Η Ενωση ήταν σαρωτική στο πρώτο ημίχρονο, οπότε πέτυχε πέντε γκολ με τους Χριστοδουλόπουλο (12΄), Λαμπρόπουλο (15΄), Μάνταλο (25΄), Τομάς (αυτογκόλ, 36΄) και Βράνιες (40΄), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ξανά ο Χριστοδουλόπουλος στο 89΄.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η εικόνα της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ έχει αλλάξει άρδην, με τον Ισπανό τεχνικό να έχει ανεβάσει τη ψυχολογία των παικτών του, οι οποίοι ζωγραφίζουν… στον αγωνιστικό χώρο τις τελευταίες μέρες. Πολυτιμότερος του αγώνα ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος σκόραρε τα δύο από τα έξι γκολ της ΑΕΚ.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ με το “καλημέρα” έδειξε διατεθειμένη να καταπιεί την ανύπαρκτη Βέροια και την τελείωσε στο… άψε σβήσε. Ηταν καταιγιστική και κατάφερε να μετατρέψει σχεδόν όλες της τις φάσεις σε γκολ στο πρώτο ημίχρονο… Την αρχή έκανε ο Χριστοδουλόπουλος που πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα μετά τον Οκτώβριο του 2012!

Ανοιξε το σκορ στο 12′ με σουτ έπειτα από σέντρα του Βράνιες.  Τρία λεπτά μετά η μπάλα κόντραρε σε σουτ του Αραούχο, αποδέκτης της έγινε ο Βράνιες που με σουτ έκανε το 2-0. Στο 25′ η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι όταν έπειτα από σέντρα του Λαμπρόπουλου, ο Μάνταλος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Το τέταρτο γκολ της Ενωσης, δεν προήλθε από πόδια παίκτη της. Ηταν αυτογκόλ… Επειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου από τ’ αριστερά, ο Τομάς έβαλε λάθος το πόδι του και έστειλε την μπάλα στο τέρμα της Βέροιας.

Ομως, το ημίχρονο φύλαγε κι άλλο γκολ για τους οπαδούς της ΑΕΚ, που άρχισαν να επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ… Ο Μάνταλος που έκανε εξαιρετική δουλειά στα άκρα έβγαλε άριστη σέντρα από αριστερά στην περιοχή κι εκεί ο Βράνιες με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση «έγραψε» το 5-0! Αφιέρωσε το γκολ του στον Χιμένεθ που έχει “αναστήσει” την ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ δημιούργησε κι άλλες κλασικές ευκαιρίες για γκολ, με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να μην αφήνουν το πόδι από το γκάζι. Τελικά, ο Χριστοδουλόπουλος στο 89΄ τελείωσε μία ωραία προσπάθεια του Πατίτο Ροντρίγκες και διαμόρφωσε το τελικό 6-0, το οποίο η ΑΕΚ μετέτρεψε σε… ταρίφα αυτή την εβδομάδα. Στον αντίποδα, η Βέροια δεν έκανε την παραμικρή φάση μπροστά στην εστία του… θεατή Μπάρκα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος (54΄ Κολοβέτσιος), Ντίντακ (54΄ Βινίσιους), Αϊντάρεβιτς, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (68΄ Ροντρίγκες), Πέκχαρτ.
ΒΕΡΟΙΑ (Απόστολος Τερζής): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Καλί (46΄ Ασίγκμπα), Μελίσσης, Αντονιάν (71΄ Σισοκό), Τομάς, Μπαλάφας, Αρτσε (58΄ Στόιτσεφ), Κάλβο, Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε