Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο! Μόνο η Λίβερπουλ κάνει τέτοιες ανατροπές (VIDEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Επική πρόκριση! Φοβερός αγώνας στο Άνφιλντ, εκεί όπου η Λίβερπουλ βρέθηκε να χάνει με 3-1 από την Ντόρτμουντ και τελικά πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» του Europa League με νίκη 4-3 -Η κάτοχος του θεσμού Σεβίλλη απέκλεισε την Μπιλμπάο του Βαλβέρδε στα πέναλτι. – Τα αποτελέσματα της φάσης των «8» της διοργάνωσης και οι ομάδες που προκρίθηκαν.

Συγκλονιστικό παιχνίδι στο «Άνφιλντ», που θύμισεστους πάντες το “έπος” της Κωνσταντινούπολης, το 2005. . Η Λίβερπουλ βρέθηκε φάτσα με τον αποκλεισμό, αφού η Ντόρτμουντ προηγήθηκε με 3-1, αλλά το.. πάθος των παικτών του Κλοπ έφερε την ανατροπή (4-3 )και την πρόκριση στους «4» του Europa League.

Η Λίβερπουλ το πίστεψε, έπαιξε σαν ομάδα του Κλοπ και τα κατάφερε, παίρνοντας πρόκριση σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 17η φορά, ούσα η μοναδική αγγλική ομάδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Λ’oβρεν στις καθυστερήσεις αυτής της ματσάρας.

Άξιο αναφοράς, πως στην τελευταία φάση του αγώνα το φάουλ του Γκουιντογκάν έφυγε μόλις άουτ, «σπάζοντας» καρδιές στις εξέδρες του «Άνφιλντ», που στη συνέχεια τραγούδησαν το γνωστό «You’ll never walk alone».

Οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ 5′ με τον Χένριχ Μχιταριάν και στο 9′ ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έκανε το 0-2, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ορίγκι μείωσε στο 48′, αλλά ο Μάρκο Ρόις έκανε το 1-3 στο 57′ με πολύ όμορφο πλασέ. Η πρόκριση όμως έφυγε με φανταστικό τρόπο από τα… χέρια της Ντόρτμουντ! Ο Φελίπε Κοουτίνιο μείωσε στο 66′, ο Μαμαντού Σακό ισοφάρισε σε 3-3 στο 77′ και ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, ο Ντέγιαν Λόβρεν, λύτρωσε τους “κόκκινους”.

 

 

 

 

 

 

Σαν οδοστρωτήρας πέρασε από την Πράγα η Βιγιαρεάλ που νικώντας την Σπάρτα με 4-2 σφράγισε την πρόκριση της στα ημιτελικά του Europa League. 

 

 

 

 

 

Με χαρακτηριστική άνεση πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Europa League η Σαχτάρ Ντόνετσκ, διαλύοντας με 4-0 την Μπράγκα στην Ουκρανία. 

 

 

 

Προσπαθεί να το μετονομάσει σε… Σεβίλλη League. Η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε ότι μπορούσε για να εκθρονίσει την ομάδα της Ανδαλουσίας, ισοφαρίζοντας στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» το 2-1 του πρώτου αγώνα, όμως η Σεβίλλη εξασφάλισε στα πέναλτι την τρίτη σερί παρουσία της στα ημιτελικά, βάζοντας πλώρη για την πέμπτη της κούπα στη διοργάνωση!

Η διαδικασία των πέναλτι

Ραούλ Γκαρθία 0-1
Κόκε 1-1
Βιγιέρα 1-2
Κριχόβιακ 2-2
Μίκελ Σαν Χοσέ 2-3
Κονοπλιάνκα 3-3
Μπενιάτ 3-3 άστοχο πέναλτι, μπλόκαρε ο Σόρια
Ενζονζί 4-3
Σουσαέτα 4-4
Γκαμεϊρό 5-4

Οι ρεβάνς των προημιτελικών:

Σαχτάρ – Μπράγκα 4-0 (25′ πέν. Σρνα, 42′ αυτ. και 74′ αυτ. Ρικάρντο Φερέιρα, 50′ Κοβαλένκο) [2-1]

Σπάρτα Πράγας – Βιγιαρεάλ 1-4 (65′ Ντότσκαλ / 5′ και 49′ Μπακαμπού, 43′ Σάμου Καστιγιέχο, 45’+1 Μπρούνο Σοριάνο) [1-2]

Σεβίλλη – Μπιλμπάο 1-2 (59′ Γκαμεϊρό / 57′ Αντούριθ, 80′ Ραούλ Γκαρθία) [2-1]

Λίβερπουλ – Ντόρτμουντ 4-3 (48′ Ορίγκι, 66′ Κοουτίνιο, 78′ Σακό, 91′ Λόβρεν / 5′ Μχιταριάν, 9′ Ομπαμεγιάνγκ, 57′ Ρόις) [1-1]

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε