Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

AΠΟΕΛ: Ο αγώνας της ιστορίας του!

reuters
reuters
Δεν είναι απλώς μια πρόκληση όπως τα υπόλοιπα παιγνίδια που έδωσε μέχρι σήμερα ο ΑΠΟΕΛ. Ο αγώνας κόντρα στην Πόρτο χαρακτηρίζεται ως «αγώνας ορόσημο» στην ένδοξη και γεμάτη επιτυχίες 84χρονη ιστορία του.
Είναι αντιληπτό ότι αν η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δώσει συνέχεια στις εντυπωσιακές ευρωπαϊκές εμφανίσεις του και καταφέρει να κερδίσει, ή τουλάχιστον να μη χάσει, θα κάνει ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης.

Κάτι που δεν ξανάγινε και είναι άγνωστο αν θα έχει ποτέ στο μέλλον τέτοια ευκαιρία. Κάτι που γνωρίζουν και το παραδέχονται όλοι στην ομάδα. Από τους παίκτες και τον προπονητή, μέχρι τον κόσμο και το προσωπικό.

 
Στον ΑΠΟΕΛ αναγνωρίζουν την ανωτερότητα της Πόρτο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πιστεύουν στο θετικό αποτέλεσμα. Αντίθετα, ο βαθμός στο «Ντραγκάο» και κυρίως η εμφάνιση της ομάδας, γέμισε τους ποδοσφαιριστές με αυτοπεποίθηση για το σημερινό, και όχι μόνο, παιγνίδι. Η δίψα για διάκριση είναι μεγάλη και όπως ήρθαν τα πράγματα το κίνητρο που έχουν οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ είναι πολύ μεγάλο.
 
Βεβαίως, τέτοια παιγνίδια, με τέτοιους αντιπάλους απαιτούν μέγιστη συγκέντρωση. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να ξεπεράσουν τα όριά τους και να δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, ώστε να καταφέρουν να πάρουν αποτέλεσμα που θέλουν. Ο Γιοβάνοβιτς είπε αρκετές φορές στους παίκτες του ότι τα λάθη απαγορεύονται, καθώς πληρώνονται ακριβά σ’ αυτό το επίπεδο.
 
Η πολυπληθής παρουσία των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ θεωρείται δεδομένη. Κοντά στους 22 χιλιάδες οπαδούς αναμένεται να προσελκύσει το σημαντικό παιγνίδι, γεγονός που δίνει ακόμα ένα πλεονέκτημα στους «γαλαζοκίτρινους». Πάντα ο κόσμος σπρώχνει την ομάδα του προς το καλύτερο, πόσω μάλλον σήμερα που ο κόσμος εδώ και μέρες περιμένει τον αγώνα με την Πόρτο.
 

Ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάζεται πανέτοιμος για τη σημερινή πρόκληση. Όλοι οι ποδοσφαιριστές προετοιμάστηκαν κατάλληλα και είναι έτοιμοι να κάνουν ακόμα μια υπέρβαση. Ο Σέρβος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Χιώτη, Μποαβεντούρα και Μαρσίνιο. Ο δεύτερος προκαλεί «πονοκέφαλο» στον Γιοβάνοβιτς, καθώς η παρουσία του σε τέτοιους αγώνες θεωρείται αναγκαία. Διαθέτει εμπειρία, ποιότητα και έδειξε μέχρι σήμερα ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. Αναγκαστικά ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ θα πορευτεί με έναν εκ των Αλεξάνδρου, Ηλία και Πουρσαϊτίδη.

 
Με δοκιμασμένη συνταγή
 
Ο αγώνας με την Πόρτο δεν σηκώνει πειράματα στο αγωνιστικό πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και ο ίδιος δεν έχει τίποτα να κρύψει από τον αντίπαλο. Με δεδομένη λοιπόν την καλή παρουσία της ομάδας στο Ντραγκάο, το πιθανότερο σενάριο είναι να μη δούμε αλλαγή στο αρχικό σχήμα. Θα παρατάξει δηλαδή τους έντεκα σε σχήμα 4-4-2, το οποίο πολύ εύκολα μετατρέπεται σε 4-2-3-1, το οποίο είναι και το αγαπημένο του Σέρβου τεχνικού. Αυτό προϋποθέτει στην άμυνα την παρουσία των Ολιβέιρα – Ζόρζε και στα ακραία μπακ, τους Αλεξάνδρου και Πουρσαϊτίδη.

Στον κεντρικό άξονα θα είναι οι Μαντούκα και Χαραλαμπίδης στα άκρα και οι Μοράις – Πίντο στα ανασταλτικά χαφ. Ο Τρισκόβσκι θα έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο, ο οποίος ανασταλτικά θα ενισχύει την όποια πλευρά επιτίθεται ο Χουλκ. Είτε ξεκινήσει αριστερά είτε δεξιά το σύστημα θα προσαρμοστεί αναλόγως. Στόχος του Γιοβάνοβιτς είναι να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους ενεργούς ποδοσφαιριστές. Τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Τα τρεξίματα στον σημερινό αγώνα πιθανόν να είναι περισσότερα από οποιανδήποτε άλλη φορά και η ταχύτητα στις επιστροφές ή στις επιθέσεις θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Θυμίζουμε ότι κοινή φιλοσοφία υπήρξε και στο πρώτο παιχνίδι, όμως το σύστημα μεταβλήθηκε άμεσα σε 4-5-1 όταν σημειώθηκαν τα δύο γκολ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε