Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012: Ο άθλος του “Θρύλου” στη Πόλη (photos+videos)

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012: Ο άθλος του “Θρύλου” στη Πόλη (photos+videos)

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο Ολυμπιακός του Ντούσαν Ίβκοβιτς όχι απλά έφτασε στο final 4 αλλά κατάφερε να πετύχει μία από τις επικότερες ανατροπές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στον τελικό της Κωνσταντινούπολης κόντρα στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αυτό που συνέβη το βράδυ της 13ης Μαϊού πολύ δύσκολα θα ξεχαστεί, όχι μόνο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού αλλά και από τους απανταχού φίλους του μπάσκετ.

NEWSPORTS

Μια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες που ξεκίνησε την σεζόν παίζοντας μεταξύ συγγενών και φίλων στο ΣΕΦ, μια ομάδα που άλλαξε δύο Αμερικανούς στη μέση της σεζόν, η ομάδα του Σπανούλη, η ομάδα του Ίβκοβιτς, αλλά πάνω απ΄όλα μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης κατάφερε το απίστευτο.

NEWSPORTS

Ελάχιστοι υπολόγιζαν τον Ολυμπιακό ακόμα και να μπει στο τοπ 16, όμως όχι μόνο τα κατάφερε αλλά πήγε στα προημιτελικά και απέκλεισε την Σιένα με μειονέκτημα έδρας. Στο final 4 της Κωνσταντινούπολης πήγε ως το απόλυτο αουτσάιντερ αλλά ξεπέρασε στον ημιτελικό το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα του Ναβάρο, την ίδια ώρα που η ΤΣΣΚΑ -με σύμμαχο την διαιτησία- άφηνε εκτός τον Παναθηναϊκό και μας στερούσε έναν ελληνικό τελικό.

NEWSPORTS

Ήταν ένας τελικός Δαυβίδ εναντίον Γολιάθ. Ο Κρίστιτς, ο Τεόντοσιτς, ο Σισκάουσκας, ο Σβέντ και τα υπόλοιπα αστέρια της ΤΣΣΚΑ κόντρα στα αμούστακα παιδιά του Ίβκοβιτς. Τον Σλούκα, τον Μάντζαρη, τον Παπανικολάου. Τα προγνωστικά επιβεβαιώνονταν μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου καθώς οι Ρώσοι είχαν χτίσει διαφορά 19 πόντων. Όμως στη συνέχεια, τα λόγια είναι περιττά…

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 15 χρόνια έχοντας στον πάγκο του τον άνθρωπο που ήταν στον πάγκο του και στην Ρώμη το 1997, τον σπουδαίο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Παράλληλα, ο Βασίλης Σπανούλης έγινε ο πρώτος που όχι απλά κατέκτησε ευρωπαϊκό και με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αλλά ψηφίστηκε ως mvp σε δύο τελικούς με τους “αιώνιους”.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΟΠHΣΕΙΣ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε