Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012: Τα ελληνικά μετάλλια (photos)

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012: Τα ελληνικά μετάλλια (photos)

To 2012 ήταν μια χρονιά γεμάτη διακρίσεις για τους Έλληνες πρωταθλητές.

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης έκανε την έκπληξη της χρονιάς και μπήκε σφήνα σε χρυσούς Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Χονδροκούκης πέρασε τα 2.33 μέτρα με την πρώτη και ξεπέρασε τα δύο φαβορί από την Ρωσία, Σιλνόφ και Ούκοφ.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε και η Βασιλική Βουγιούκα  στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών στο Λονδίνο. Η Βασιλική κατέπληξε τους πάντες μέσα στο Κρύσταλ Πάλας. αφού με την εμφάνισή της δεν άφησε περιθώριο σε κανένα αντίπαλο να την αμφισβητήσει. Εμφάνιση που ανάγκασε ακόμα και την Αμερικάνα Mariel Zaggunis (Νο 1 στον Κόσμο – 2 φορές Χρυσή Ολυμπιονίκης) να υποκλιθεί μπροστά της και να δηλώσει: «Αν και η Ελληνική Οικονομία στραγγαλίζεται η Ελληνίδα Ξιφομάχος Βασιλική Βουγιούκα απέδειξε με το σθένος και την αγωνιστικότητά της, πώς να αντιστέκεται…».
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της ανάκρουσης του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, γεγονός μοναδικό στην Ιστορία της Παγκόσμιας Ξιφασκίας.

Το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-εφήβων του Μονπελιέ, κατέκτησε ο Λευτέρης Κοσμίδης. Λίγη ώρα μετά το χρυσό του Κοσμίδη, ο Βλάσης Μάρας κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο μονόζυγο.

Σπουδαία ήταν και η παρουσία των Ελλήνων κολυμβητών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Γρηγοριάδης, Σαμιλίδης, Δρυμωνάκος και Νιανγκουάρα γυρνούν από το Ντέμπρετσεν φορτωμένοι χρυσάφι και άλλα πολύτιμα μέταλλά και μετάλλια και μαζί με την επιτυχία των «λύκων» ήρθαν να φωνάξουν πως κάποια αθλήματα και ορισμένοι αθλητές αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΟΠHΣΕΙΣ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε