Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012: Το “θαύμα” της Τσέλσι και ο Φαλκάο(photos+videos)

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2012: Το “θαύμα” της Τσέλσι και ο Φαλκάο(photos+videos)

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η Τσέλσι απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά και στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης επικρατώντας μέσα στο Μόναχο της Μπάγερν. Το Γιουρόπα Λιγκ πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης του Ρανταμέλ Φαλκάο.

Οι “μπλε” ξεκίνησαν την σεζόν υπό τις οδηγίες του Αντρέ Βίλας Μπόας και πήγαιναν από τη μία… σφαλιάρα στην άλλη. Όταν ο Αμπράμοβιτς έδωσε το χρίσμα στον Ντι Ματέο για να σώσει ότι σώζεται απ΄τη σεζόν ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν τι θα ακολουθήσει. Η Τσέλσι μεταμορφώθηκε, απέκλεισε την σπουδαία Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά και μέσα στο Μόναχο λύγισε την Μπάγερν στα πέναλτι με 4-3. Καταλύτης της πορείας των Λονδρέζων ήταν ο Ντιντιέ Ντρογμπά ο οποίος έστειλε το ματς στην παράταση και πέτυχε το κρίσιμο πέναλτι.

Ο Ιβοριανός στράικερ αποχώρησε στο τέλος της σεζόν για την Κίνα, ενώ μετά από λίγους μήνες η Τσέλσι έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης που δεν προκρίνεται από την φάση των ομίλων καθώς αποκλείστηκε από Σαχτάρ και Γιουβέντους.

Λίγη από την δόξα του Ντρογκμπά στα ευρωπαϊκά γήπεδα κατάφερε να κλέψει ο Ρανταμέλ Φαλκάο ο οποίος οδήγησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην κατάκτηση του δεύτερου Γιουρόπα Λιγκ τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Κολομβιανός επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής και στον τελικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο σκοράροντας δύο φορές στο τελικό 3-0.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΟΠHΣΕΙΣ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε