Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αδαμίδης: Το παραμικρό κενό εξουσίας οδηγεί στο Πρωτοδικείο

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ανακοίνωση στην οποία εξηγεί πως ο λόγος που δεν αποχωρεί από την προεδρία της ΑΕΚ είναι για να μην οδηγηθεί η ομάδα στο Πρωτοδικείο εξέδωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι πρότεινε στον Χατζηχρήστο την προεδρία της ΑΕΚ, την οποία αρνήθηκε, ενώ τόνισε ότι η θέση του προέδρου είναι ελεύθερη για τον οποιονδήποτε!

Ακόμα, ο Σταύρος Αδαμίδης χαρακτήρισε την κατάσταση στα διοικητικά δύσκολη αλλά αναστρέψιμη, ενώ επισήμανε πως η μόνη λύση για την ΑΕΚ είναι ο κόσμος της.

Η ανακοίνωση του Σταύρου Αδαμίδη:

“Όπως είχα δεσμευθεί κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης στις 2 Δεκεμβρίου, με τη λήξη του 45ήμερου θα ενημέρωνα τον κόσμο της ΑΕΚ για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ και για όλες τις εξελίξεις στα διοικητικά ως οφείλουν να γνωρίζουν. Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 σκοπεύω να μιλήσω στον κόσμο της ΑΕΚ για πολλοστή φορά μαζί με τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ κ. Παπαδημητρίου και τον αρχηγό της ORIGINAL κ. Χατζηχρήστο. Για άλλη μια φορά θα το κάνω με ευθύτητα και ειλικρίνεια. Θα μιλήσουμε με λεπτομέρεια για τις εξελίξεις στο μέτωπο των επενδυτών, το τι παραλάβαμε και το τι παραδίδουμε, την Morgan Stanley και ότι άλλο ενδιαφέρει τον κόσμο της ΑΕΚ. Από την ημέρα που ανέλαβα την τιμητική θέση του προέδρου της ΑΕΚ, άσκησα τα καθήκοντα μου με ζήλο και με μόνο γνώμονα το καλό και το συμφέρον της αγαπημένης μας ομάδας. Το ίδιο έκαναν και όλοι οι συνεργάτες μου. Λάθη έγιναν αλλά ποτέ με δόλο ή με σκοπιμότητα.

Κατόπιν της χθεσινής ανακοίνωσης της ORIGINAL σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον κ. Χατζηχρήστο και του πρότεινα να αναλάβει άμεσα την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, αφού αν υπάρξει το παραμικρό κενό εξουσίας στην ΠΑΕ, βάσει νόμου η ΠΑΕ ΑΕΚ θα οδηγηθεί αυτόματα στη λύση Πρωτοδικείου, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Του είχε διαφύγει αυτή η λεπτομέρεια. Του πρότεινα επίσης να επιλέξει ο ίδιος και τα στελέχη της ΠΑΕ σε όλα τα διοικητικά επίπεδα, αφού φαίνεται ότι και σε αυτό το κομμάτι ο κ. Χατζηχρήστος θέλει να έχει λόγο. Ο κ. Χατζηχρήστος αρνήθηκε την πρότασή μου και είπε ότι δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Το έχω πει και στο παρελθόν αλλά σκοπίμως ίσως αποσιωπάται και το επαναλαμβάνω και τώρα: η θέση του Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι ελεύθερη για οποιονδήποτε Ενωσίτη ή επενδυτή έχει μια άμεση και βιώσιμη πρόταση για την ΑΕΚ. Εγώ στη Γενική Συνέλευση που θα λάβει χώρα στις 3 Φεβρουαρίου ή και ακόμα νωρίτερα αν υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση μέχρι τότε θα παραδώσω τη σκυτάλη στο επόμενο διοικητικό σχήμα που θα προκύψει είτε από νέο επενδυτή είτε από πρόταση της Ερασιτεχνικής ή άλλου μετόχου ή μη της ΠΑΕ. Η μόνη μέχρι τώρα διοικητική πρόταση από ΑΕΚτσήδες παράγοντες και κατόπιν πάμπολλων εκκλήσεων για την κρισιμότητα της κατάστασης ήταν ο κ. Ξενιάδης, ο οποίος δεν γνωρίζω που βρίσκεται αυτή τη στιγμή αν και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα δεν κρατείται πλέον από τις αστυνομικές αρχές.

Αντί για αλληλοκατηγορίες και μιζέρια ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για την ΑΕΚ. Μια αδύναμη και διχασμένη ΑΕΚ είναι εύκολη λεία για όλους αυτούς που μας πολεμούν. Μικρό παράδειγμα τα γεγονότα της Τούμπας εχθές. Δυστυχώς λύσεις με ευχολόγια και αερολογίες του τύπου «φύγε εσύ-έλα εσύ» χωρίς κάτι απτό στον ορίζοντα δεν λύνουν το πρόβλημα. Αντιθέτως το διαιωνίζουν προς μεγάλη χαρά των αντιπάλων μας. Πρέπει επίσης όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι οι εναπομείναντες μέτοχοι κ. Νοτιάς και Supporters στην παρούσα φάση βοηθούν όσο μπορούν και αποτελούν τους ενεργούς θεματοφύλακες της ΑΕΚ αλλά αδυνατούν να σηκώσουν εξ ολοκλήρου το οικονομικό βάρος της ΠΑΕ. Ας αφήσουμε λοιπόν τη διχόνοια και τα ευχολόγια, ας συνειδητοποιήσουμε ποιες είναι οι επιλογές μας και ας κοιτάξουμε μπροστά. Η καλύτερη λύση κατά την προσωπική μου άποψη αν δεν ευοδωθούν οι επαφές με ξένους επενδυτές είναι η περαιτέρω ενεργοποίηση του μεγάλου κόσμου της ΑΕΚ. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά εύκολα αναστρέψιμη αν ενεργοποιηθούμε ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως για το καλό της ΑΕΚ”.

Ψυχολογικές… ντόπες από Κωστένογλου: Μην μας πάρει από κάτω!

“Τέλος” ο Μπέρνς από την ΑΕΚ – Χωρίς Μάκο-Μανωλά η προπόνηση

Χατζηχρήστος: Υπάρχει λύση για την ΑΕΚ

Χάρισε 100.000 ευρώ και έφυγε για Σαμπντόρια ο Γκέντσογλου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε