Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αδαμίδης: Υπό διάλυση το ποδόσφαιρο – Εξαπέλυσε επίθεση κατά Πατέρα και Μαρινάκη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ δεν μάσησε τα λόγια του, απάντησε στα όσα λέγονται για… λαγούς και συνεταιράκια, κάλεσε τους Μαρινάκη και Πατέρα να δώσουν στη δικαιοσύνη στοιχεία για τα “βρώμικα” πρωταθλήματα, ενώ αποκάλυψε και τα θετικά μηνύματα για τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Σταύρος Αδαμίδης στο NovaΣπορ FM. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ εξαπέλυσε επίθεση κατά των “αιωνίων”, είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι υπό δοιάλυση και ζήτησε για ακόμη μία φορά να πέσουν οι τόνοι.

Ο Σταύρος Αδαμίδης μίλησε για:

Τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας: Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες είναι τραγελαφικά και δεν τιμούν παράγοντες και παραγοντίσκους που δήθεν κόπτονται για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε αυτό παίρνουν μέρος και κάποιοι… δημοσιογράφοι δήθεν αντικειμενικοί με πρασινικόκκινες αποχρώσεις. Η ΑΕΚ έχει διοίκηση και θα λέει την άποψη της είτε αρέσει είτε όχι.
 
Δεν επηρεάζεται η διοίκηση από εξώφυλλα, οπισθόφυλλα και απειλές. Τη Δευτέρα η ΑΕΚ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, μιας επιστολή στοιχειοθετημένη για όσα κάνει. Από πού κι ως πού μια επιστολή στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, μια επιστολή στοιχειοθετημένη, αποτελεί επικοινωνιακό τρικ;

Επιστρέφω και στις δύο ομάδες τα ανέκδοτα για λαγούς και συνεταιράκια. Στο Δ.Σ. κάλεσα τον Μαρινάκη να ασκήσει τα καθήκοντα του αμερόληπτα. Κι επειδή οι ΑΕΚτζήδες είμαστε δίκαιοι, αναγνώρισα και κάποια πράγματα που ο Μαρινάκης κάνει πολύ καλά.
 
Υπήρξαν φωνές και εντάσεις στο Δ.Σ. και στο τέλος όλοι συμφωνήσαμε να ρίξουμε τους τόνους, να βγούμε ενωτικά προς τα έξω και την επόμενη μέρα όλες οι εφημερίδες κράτησαν χαμηλούς τόνους, εκτός από δύο που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας. Οι οπαδικές εφημερίδες της ΑΕΚ βγήκαν την επόμενη μέρα, προς τιμήν τους, ενωτικά και με χαμηλούς τόνους. Τα πρωτοσέλιδα του Ολυμπιακού βγήκαν επιθετικά.
 
Εμείς κάναμε αυτό που συμφωνήσαμε, κρατήσαμε τον λόγο μας και βγήκαμε ενωτικά. Τίποτα δεν τηρείται πλέον. Το ελληνικό ποδόσφαιρο τελεί υπό διάλυση και αυτό φαίνεται. Εμείς ως μόνη ομάδα που ορθώνει ανάστημα κρίνει και τους άλλους δύο και οι δημοσιογράφοι μας λένε γραφικούς. Δεν είμαστε. Από πότε η λογική και η κριτική είναι χαρακτηριστικά γραφικών; Γραφικοί είναι αυτοί που βρίζουν και μιλάνε για βρώμικα πρωταθλήματα.
Τα “βρώμικα” πρωταθλήματα: Είπα σε Πατέρα και Μαρινάκη ότι αν έχουν αποδείξεις για βρώμικα πρωταθλήματα πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα. Το είπα και σήμερα το πρωί στον Μαρινάκη.
 
Οπωσδήποτε όλοι έχουμε κάποιες ενδείξεις. Οι ενδείξεις από τις αποδείξεις απέχουν. Όποιος έχει στοιχεία ότι τα πρωταθλήματα δεν ήταν καθαρά, να τα δώσει στον εισαγγελέα. Εγώ μίλησα με τον Σιμιτζόγλου και του είπα να καλέσει όποιον κρίνει ότι πρέπει να καλέσει. Ή θα καθαρίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα μείνουμε στην ίδια κατάσταση. Η ΑΕΚ καλεί Πατέρα και Μαρινάκη να κάνουν το ίδιο. Έχω πει και στους δύο αν έχουν στοιχεία, επειδή η ΑΕΚ έχει έννομο συμφέρον αν τα πρωταθλήματα δεν ήταν καθαρά, να πάνε στον εισαγγελέα.
 
Βεβαίως και θα τους ζητήσω να τα πουν όλα. Η ΑΕΚ θέλει να πάνε όλα στον εισαγγελέα και να εξηγήσει ο καθένας όλα όσα είπε. Εμείς ασκήσαμε κριτική αλλά δε θέσαμε θέμα εμπιστοσύνης προς τον Μαρινάκη. Σκοπός μας ήταν να ασκήσουμε προειδοποιητική κριτική και αν κρίνουμε ότι οι ενέργειες σου δείχνουν ότι δεν αλλάζεις συμπεριφορά, θα θέσουμε θέμα αλλαγής ακόμη κι αν είμαστε οι μόνοι που θα ψηφίσουμε υπέρ της αλλαγής προέδρου.
Τη θέση του στην ΑΕΚ: Έχω στην κατοχή μου μετοχές της ΑΕΚ, έχω την πλήρη εμπιστοσύνη των δύο μεγαλομετόχων, το Δ.Σ. έχει την εμπιστοσύνη των μεγαλομετόχων, έχουμε τη δυνατότητα να χειριστούμε όλα τα θέματα εν λευκώ και θα κάνουμε ό,τι κρίνουμε σωστό για το συμφέρον της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να μιλάει και να κάνει κριτική. Δεν κατάλαβα, είναι πρωτάθλημα για δύο;
 
Τις “επιθέσεις” στους διαιτητές: Κατά τη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας είπα ότι έκανα κι εγώ λάθη. Για τη συμπεριφορά μου στον Κουκουλάκη δε ζητάω συγγνώμη από κανέναν. Οταν βλέπω να μην παίρνουμε τέσσερα πέναλτι, θα βγω και θα φωνάξω. Δε δέχομαι να ωρύονται όλοι όταν έχουν αντικειμενικές διαιτησίες. Εκανα κι εγώ λάθη αλλά δεν απολογούμαι για την συμπεριφορά μου με τον Κουκουλάκη.
 
Το πρωτάθλημα καταρρέει, χάνει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του, ειδικά όταν υπάρχουν κατηγορίες και δεν στοιχειοθετούνται. Όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα. Πώς θα πάω εγώ στους χορηγούς για να αυξήσουν τις χορηγίες όταν παραδεχόμαστε ότι το πρωτάθλημα δεν είναι καθαρό; Τι να έρθει να δει ο άλλος στο γήπεδο;.

Το δημοσίευμα της Goal News: Μίλησα με τον Μαρινάκη το πρωί για το δημοσίευμα στο Goal, μου είπε ότι αυτά δε διαρρέουν από τον Ολυμπιακό και όσοι με ξέρουν, ξέρουν πώς θα απαντούσα αν μου έλεγε κάτι τέτοιο. Προς τιμήν του, ο Μαρινάκης μου τηλεφώνησε το πρωί και μου είπε ότι θα στείλει εξώδικο.

Την κατάσταση στην ΑΕΚ: Η κατάσταση στην ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολη, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ σοβαρή κατάσταση και να λύσουμε προβλήματα που δημιούργησαν οι προκάτοχοι μας. Θα κάνουμε κι εμείς λάθη αλλά τώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην περίοδο της χειρότερης κρίσης. Τη Δευτέρα μπαίνουμε στο νέο προπονητικό κέντρο, προχωράμε για το γήπεδο στήνοντας την ομάδα που θα τρέξει το όλο project, τα μηνύματα από τη κυβέρνηση είναι πολύ θετικά και το γήπεδο είναι το μόνο που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της ΑΕΚ τα επόμενα 50 χρόνια. Αυτή τη στιγμή παραλαμβάνουμε δύο γήπεδα στα Σπάτα, στους επόμενους τρεις μήνες θα παραλάβουμε και το τρίτο που θα χρησιμοποιεί η β ομάδα που θα προπονείται την ίδια ώρα με την πρώτη για να τους βλέπει ο Χιμένεθ και πολύ σύντομα θα έχουμε και τα άλλα γήπεδα που προβλέπονται στη β και γ φάση του προπονητικού.

 
Τις ανανεώσεις: Η πολιτική μας στο θέμα των ανανεώσεων δεν επηρεάζεται από τα πρωτοσέλιδα. Τα χθεσινά ήταν συντονισμένα και τουλάχιστον περίεργα πριν από έναν αγώνα όπως αυτός με τον ΠΑΟΚ. Με τον Τζιμπούρ έχουμε συμφωνήσει και θέλει να υπογράψουμε μετά τις υποχρεώσεις του επόμενου μήνα. Μέσα στον Δεκέμβριο θα τελειώσουν και τα τρία θέματα θετικά ή αρνητικά. Και οι τρεις θέλουν να μείνουν αλλά εγώ δε θα βάλω την υπογραφή μου σε συμβόλαιο για τεράστιες αμοιβές που θα πληρώνουν οι επόμενες διοικήσεις. Πιστεύω ότι οι προτάσεις μας είναι πολύ καλές και όλα θα τελειώσουν τον Δεκέμβριο. Εμείς δεν ήρθαμε για να γράψουμε ιστορία αλλά για να συνεχίσουμε την τεράστια ιστορία της ΑΕΚ.
Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια: Τα μόνα μηνύματα που έχουμε από την κυβέρνηση είναι ότι είναι πολύ θετικοί για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Από εδώ και στο εξής χρειάζονται έργα ανάπτυξης για να βγει η οικονομία από το τέλμα και το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια θα είναι έργο ανάπτυξης. Θα ενημερώσουμε όλους τους κατοίκους, με ανοιχτές συζητήσεις, πόσο σημαντικό είναι να γίνει το γήπεδο ξανά εκεί. Πιστεύω το έχουν καταλάβει και οι κάτοικοι της περιοχής πλέον.
 
Δε θα σας πω πού βρισκόμαστε στη διαδικασία για την ανεύρεση χρημάτων για το γήπεδο. Ο Γκούμας και ο Χατζηιωάννου έφυγαν με εξαιρετικό τρόπο από την ΑΕΚ, έδωσαν πολλά χρήματα και η στάση τους ήταν σωστή. Έχουν αποχωρήσει και δεν υπάρχει καμία συζήτηση, αν και θα ήταν ευχής έργον, για επαναδραστηριοποίηση τους.
Το αν έχει συνοδεία: Έχω συνοδεία. Απειλές δέχομαι άμεσες και έμμεσες. Δεν με αγγίζουν. Είμαι εδώ για να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της ΑΕΚ και οι απειλές με αφήνουν αδιάφορο. Όταν φύγω από την ΑΕΚ δύο πράγματα δε θα μπορούν να μας προσάψουν. Ότι είμαστε λαμόγια και κλέψαμε την ΑΕΚ και ότι δε δουλέψαμε σκληρά. Να ξέρει ο κόσμος ότι δεν έχουμε εξαρτήσεις από κανέναν».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε