Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αδειάζει η κλεψύδρα – Μένει ως έχει ο Ολυμπιακός (;)

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ούτε αντι-Μιραλάς, ούτε αμυντικό χαφ, ούτε αριστερό μπακ. Η προθεσμία των μεταγραφών λήγει απόψε στις 20:00 και όπως όλα δείχνουν, παρά τα δεκάδες ονόματα που γράφτηκαν, το ρόστερ του Ολυμπιακού θα μείνει όπως είναι.

Απομένουν ακόμα λίγες ώρες για να εκπνεύσει η προθεσμία των μεταγραφών και ο εκνευρισμός που υπάρχει σε σημαντική μερίδα του κόσμου του Ολυμπιακού μεγαλώνει.

Με δηλώσεις του μετά την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ο Βαγγέλης Μαρινάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνει άλλη μεταγραφή και όλα δείχνουν πως αυτό θα συμβεί.

Μετά το “ναυάγιο” με τον Ενζονζί, στην “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ ψάχνουν την ύστατη ώρα για να καλύψουν τα δεδομένα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ και τίποτα δεν αποκλείεται, ωστόσο οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

Στην Τουρκία γράφουν για τον Τουντσάι που έμεινε ελεύθερος από την Βόλφσμπουργκ, ενώ φημολογία υπάρχει γύρω από τα ονόματα των Μπάμπελ (επίσης ελεύθερος από την Χόφενχαιμ) και Παρκ της Άρσεναλ.

Και μόνο το γεγονός, πάντως, πως ο Ολυμπιακός λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία ψάχνει να καλύψει σημαντικά κενά που έχει το ρόστερ του προκαλεί ανησυχία στον κόσμο της ομάδας και δείχνει τον κακό προγραμματισμό που έγινε την φετινή σεζόν στις μεταγραφές.

Ο Μιραλάς πουλήθηκε, ο Μέλμπεργκ έμεινε ελεύθερος, ο Ορμπάιθ, ο Μαρκάνο και ο Μακούν έφυγαν. Παίκτες του βασικού κορμού της περσινής εξαιρετικής ομάδας δεν βρίσκονται πια στον Πειραιά. Αυτοί που ήρθαν με εξαίρεση τον Μασάδο δεν δείχνουν να είναι στο ίδιο επίπεδο με τους αποχωρήσαντες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν έγινε καν αντικατάσταση.

Το ρόστερ έχει δεδομένα κενά, άλλωστε αν δεν είχε δεν θα έψαχναν για μεταγραφή οι άνθρωποι της ομάδας. Και μιλάμε βέβαια για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, γιατί στην Ελλάδα το ρόστερ φτάνει και περισσεύει.

Ο περσινός Ολυμπιακός θα ήταν φαβορί για πρόκριση στους 16 του Τσαμπιονς Λιγκ μετά την κλήρωση. Η εξαιρετική ομάδα που έφτιαχνε ο Μαρινάκης με τον Βαλβέρδε επί δύο χρόνια και που με 2-3 καλές προσθήκες μπορούσε να κάνει σπουδαία πράγματα, μοιάζει να ξηλώθηκε μέσα σε ένα καλοκαίρι λόγω του κακού σχεδιασμού.

Παράλληλα, ο νέος προπονητής Λεονάρντο Ζαρντίμ θέλει να περάσει το δικό του στυλ, αφήνοντας το πρέσινγκ ψηλά και το πάσινγκ γκέιμ που είχε μάθει η ομάδα επί δύο χρόνια με τον Βαλβέρδε και είχε φανεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό και στην Ευρώπη. Είναι άδικο να κριθεί ο Ζαρντίμ τώρα, αλλά δεν είναι καθόλου εξηγήσιμο γιατί διαλύεται η ομάδα του Βαλβέρδε. Και οι παίκτες και το στυλ της.

Η ελληνοποίηση στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι γεγονός, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι καλό. Πρέπει να υπάρχουν και καλοί Έλληνες παίκτες

Και επειδή γράφεται παντού για τα γεμάτα ταμεία των Πειραιωτών από το Τσάμπιονς Λιγκ και τις πωλήσεις παικτών, έχει αποδειχθεί πολλές φορές πως δεν χρειάζονται εκατομμύρια για να φτιάξει κάποιος ομάδα. Αρκεί το σκάουτινγκ για να βρεθούν παίκτες που και θα προσφέρουν πολλά και ανεβάσουν την αξία τους, γεμίζοντας ξανά τα ταμεία της ομάδα στο μέλλον (βλέπε Λιόν,Πόρτο κτλ).

Κλήρωση από… πέρυσι – Κόντρα σε Άρσεναλ, Σάλκε και Μονπελιέ ο Ολυμπιακός

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε