Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αφιέρωμα της ΦΙΦΑ στον Ολυμπιακό – “Ένας μύθος και οι ήρωες του”

Αφιέρωμα της ΦΙΦΑ στον Ολυμπιακό – “Ένας μύθος και οι ήρωες του”
Η γαλλική έκδοση της ΦΙΦΑ έκανε ένα εκτενέστατο αφιέρωμα στον Ολυμπιακό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο προσωνύμιο του συλλόγου “Θρύλος” αλλά και στην ιστορία των “ερυθρόλευκων”.
 
 

Ανεβάζει ρυθμούς ο Μανιάτης – Διήμερο ρεπό οι “ερυθρόλευκοι”

Το ρεπορτάζ ξεκινάει με την ίδρυση των πρωταθλητών Ελλάδας και κάνει ειδική αναφορά στην οικογένεια Ανδριανόπουλου, η οποία ήταν εκείνη που έπαιξε ενεργό ρόλο ώστε στις 10 Μαρτίου του 1925 να δημιουργηθεί ο Ολυμπιακός.
 
“Αρκετοί σύλλογοι και εθνικές ομάδες έχουν πάρει τα προσωνύμιά τους από το χρώμα της εμφάνισής τους, την ιστορία της χώρας ή την προέλευση της ομάδας. Το προσωνύμιο του Ολυμπιακού είναι τελείως διαφορετικό:
 
‘Θρύλος’ Προέρχεται από τους τίτλους που έχει ο σύλλογος. Μπορεί να ακούγεται αλαζονικό, όμως επιβεβαιώνεται από τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα”, τονίζεται στον πρόλογο.
 
Επίσης, καταγράφονται τα πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός μεταπολεμικά, η νίκη κόντρα στη Σάντος του Πελέ, αλλά και τα επτά διαδοχικά πρωταθλήματα (1997-2003).
 
Από τα μεγάλα ονόματα που πέρασαν από τον Πειραιά αναφέρονται οι Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Ρόμενταλ, Καρεμπέ αλλά και οι Μπλαχίν και Ζίκο.
 
Μάλιστα φιλοξενείται και δήλωση του Κριστιάν Καρεμπέ. “Οι Έλληνες αγαπούν το ποδόσφαιρο. Είναι αληθινοί οπαδοί. Λατρεύουν το παιχνίδι και ενθαρρύνουν την ομάδα τους από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ακόμη και αν κάποιες φορές κυριεύονται από το πάθος τους”.
 
Τέλος, στον επίλογο του αφιερώματος γίνεται αναφορά στο “Καραϊσκάκη”, από το 1895 όπου κατασκευάστηκε αρχικά ως ποδηλατοδρόμιο, μέχρι τα τελευταία χρόνια όπου έγινε η ανακατασκευή του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε