Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αγγλική… οργή για την ρατσιστική “γκάφα” του Μπλάτερ: Παραιτήσου!

ΦΩΤΟ REUTERS.
Η δήλωση του προέδρου της ΦΙΦΑ, ότι ο ρατσισμός δεν είναι διαδεδομένος στο ποδόσφαιρο και ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές μεταξύ των παικτών πρέπει να ξεπερνιούνται και να ξεχνιούνται με μία χειραψία, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αγγλία.
Τη στιγμή που η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας διεξάγονται δυο έρευνες για κρούσματα ρατσισμού ανάμεσα σε παίκτες (η μία αφορά τον Τζον Τέρι της Τσέλσι που φέρεται να χρησιμοποίησε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εις βάρος του Αντον Φέρντιναντ της ΚΠΡ και η άλλη υπόθεση αφορά τον Λουίς Σουάρες της Λίβερπουλ ο οποίος κατηγορείται πως έβρισε τον Πατρίς Εβρά της Μάντσεστερ Γ) ο Ζεπ Μπλάτερ προκαλεί… την οργή με τις δηλώσεις του..
 
Ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ, μιλώντας στο CNN, υποστήριξε ότι ο ρατσισμός δεν είναι διαδεδομένος στο στο ποδόσφαιρο και ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές μεταξύ των παικτών πρέπει να ξεπερνιούνται και να ξεχνιούνται με μία χειραψία!
 
Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες. Ο υπουργός αθλητισμού της Μεγάλης Βρετανίας, Χιού Ρόμπερτσον, χαρακτήρισε τα σχόλια του Μπλάτερ… απαράδεκτα και τον κάλεσε να παραιτηθεί!
 
“Για χάρη του αθλήματος, πρέπει να αποχωρήσει. Αυτό ήταν το τελευταίο επεισόδιο που μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν αυτός ο άνδρας είναι ικανός να είναι ο επικεφαλής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή χώρος για τον ρατσισμό εντός και εκτός γηπέδων”.
 
Πάντως, ορισμένες ήταν εκτός ορίων, όπως αυτή του επιθετικού της Τσέλσι Σάλομον Καλού. “Ο Μπλάτερ νομίζει ότι ο ρατσισμός είναι μια χαρά, αρκεί στο τέλος του αγώνα να δίνεις το χέρι σου. Χρειάζεται κι άλλη απόδειξη για να διώξουν τον παλιόγερο;”, έγραψε στον δικό του λογαριασμό στο Twitter ο ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού.
 
Έντονα αντέδρασε -μέσω Twitter- και ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος μετέτρεψε σε… ανέκδοτο την αρχική γκάφα του κ. Μπλάτερ καθώς και εκείνες που ακολούθησαν, μια και οι επικοινωνιολόγοι της FIFA εξέδωσαν ανακοίνωση για τις “μάχες” του Ελβετού ενάντια στον ρατσισμό την οποία συνόδευσαν με φωτογραφία του στην οποία αγκαλιάζει έναν μαύρο παράγοντα!
 
“Δεν αντέχω ούτε να το βλέπω! Είναι υλικό για κωμωδία που θα σπάσει τα ταμεία αυτό που συμβαίνει” έγραψε ο Φέρντιναντ συμπληρώνοντας: “Μπλάτερ τα σχόλιά σου για τον ρατσισμό είναι κωμικά. Μπορούν οι οπαδοί να βρίζουν ρατσιστικά και μετά να εξιλεώνονται χειροκροτώντας;”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε