Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αγωνία για τον Άλαν Πουλίδο – Οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την οικογένεια

Αγωνία για τον Άλαν Πουλίδο – Οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την οικογένεια

Ο στρατός, η αστυνομία, οι πάντες έχουν κινητοποιηθεί για να βρουν τον Άλαν Πουλίδο, που εδώ και σχεδόν 24 ώρες αγνοείται καθώς απήχθην από έξι οπλισμένους μασκοφόρους! Έγινε η πρώτη επαφή με τους απαγωγείς, ελπίδες πως θα αφεθεί ελεύθερος μέσα στην εβδομάδα.

Ο άσος του Ολυμπιακού είχε πάει σε πάρτι με τη σύντροφό του και τα ξημερώματα του Σαββάτου (28.05.2016) τον απήγαγαν. Οι απαγωγείς του (σ.σ. η απαγωγή γνωστών ποδοσφαιριστών στο Μεξικό και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής είναι σύνηθες φαινόμενο) επικοινώνησαν ήδη με την οικογένειά του, αναφέρει η ιστοσελίδα impacto.mx, όμως ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος των λύτρων που ζήτησαν για να τον απελευθερώσουν.

Πηγές των ερευνών επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε επικοινωνία της οικογένειας του 25χρονου μεσοεπιθετικού με τους απαγωγείς για ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή του μετά την καταβολή λύτρων.

Ο εισαγγελέας Ismael Acosta Quintanilla που έχει τεθεί επικεφαλής των ερευνών, στις οποίες συμμετέχουν και άνδρες της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Μεξικό, περιμένει νέα επαφή των απαγωγέων με την οικογένεια του Πουλίδο. Εκτιμάται, πως αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο 25χρονος άσος του Ολυμπιακού και διεθνής με την ομάδα του Μεξικό, θα αφεθεί ελεύθερος μέσα στην εβδομάδα.

Το χρονικό του θρίλερ

Ήταν απόγευμα Κυριακής (29.05.2016), ώρα Ελλάδας, όταν “έσκασε” η είδηση “βόμβα” από τα μεξικανικά ΜΜΕ: ο Άλαν Πουλίδο έπεσε θύμα απαγωγής! Η είδηση σόκαρε τους πάντες, πρώτα απ’ όλους την οικογένειά του και την ομάδα του, τον Ολυμπιακό. Από το βράδυ του Σαββάτου, ο 25χρονος άσος δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Οι δικοί του ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η γραμμή εκτάκτων κλήσεων 066 του Μεξικού δέχθηκε τηλεφώνημα τα ξημερώματα της Κυριακής (2.00 π.μ.) και αυτό ανέφερε ότι έχουν απαγάγει τον ποδοσφαιριστή! Έτσι, προέκυψε και η ανησυχία των Αρχών που αμέσως άρχισαν να αναζητούν τον παίκτη, τον οποίο δεν μπορούσε να βρει κανείς από τους δικούς του.

Οι Αρχές ενημερώθηκαν από το τηλεφώνημα και για το σημείο, όπου πιθανότατα θα μπορούσαν να εντοπίσουν τον “ερυθρόλευκο” ποδοσφαιριστή. Επίσης, υπήρξε και η πληροφορία (ανεπιβεβαίωτη) ότι ο άσος του Ολυμπιακού είχε απειληθεί πολύ το τελευταίο διάστημα…

Ο εισαγγελέας έπειτα από κάποιες ώρες επιβεβαίωσε την εξαφάνισή του και ο δικηγόρος του είπε ότι «είναι αλήθεια, αλλά δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες». Ωστόσο, για μεγάλο χρονικό διάστημα όλοι κρατούσαν κλεισμένα σφιχτά τα στόματά τους. Όπως προέκυψε αργότερα, έξι ένοπλοι μασκοφόροι του επιτέθηκαν ενώ έφευγε από πάρτι που είχε πάει μαζί με τη σύντροφό του.

Οι οπλισμένοι απαγωγείς βρίσκονταν σε φορτηγό και είχαν στήσει ενέδρα στο ζευγάρι, στο δρόμο. Οι απαγωγείς άφησαν ελεύθερη την Ιλεάνα Σάλας, η οποία βρέθηκε στην είσοδο ενός πάρκου. Η κοπέλα σύμφωνα με τα μεξικανικά ΜΜΕ έχει καταθέσει χωρίς η μαρτυρία της να βοηθήσει αρκετά την υπόθεση, καθώς παραμένει σε κατάσταση σοκ. Το ζευγάρι, που είναι πέντε μήνες μαζί, βρισκόταν πριν δυο μέρες για διακοπές στη Σαντορίνη.

Φωτογραφίες: Reuters, Eurokinissi, ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε