Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αγόρασε με 50 εκ. ευρώ τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης – Για λίγο πρόεδρος ο Κόκκαλης

Χαμογελαστοί οι δύο άντρες μετά την ιστορική συμφωνία.
Χαμογελαστοί οι δύο άντρες μετά την ιστορική συμφωνία.

– 67% των μετοχών στον Μαρινάκη, 11% στον Κόκκαλη που κρατάει προσωρινά την προεδρία.
– 120 εκ. ευρώ θα δώσει συνολικά ο Μαρινάκης.
– Έναν εκ των Τρεζεγκέ, Φρεντ, Ρικέλμε θέλει να φέρει στον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης.
– Ο Σωκράτης Κομινάκης γενικός διευθυντής και ο Νίκος Καραχάλιος υπεύθυνος επικοινωνίας.

Αλλαγή σελίδας στον Ολυμπιακό μετά την ιστορική συμφωνία Κόκκαλη – Μαρινάκη. Ένα deal που μπορεί να είχε προαναγγελθεί αλλά τώρα που έγινε πραγματικότητα σηματοδοτεί ένα πολύ διαφορετικό μέλλον, όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

 
Το πιο σημαντικό είναι να εξετάσει κανείς τους λόγους που ο Κόκκαλης αποφάσισε να αποχωρήσει, γιατί ουσιαστικά φεύγει έστω κι αν κρατάει προσωρινά την προεδρία της ΠΑΕ θέλοντας να μείνει ως εγγυητής της μεταβατικής περιόδου.
 
Ο άνθρωπος που για 17 χρόνια και 3 μήνες έμεινε στο κεφάλι της λαοφιλέστερης ομάδας, προσέφερε πολλά όμως κέρδισε ακόμη περισσότερα. Δημιούργησε μία αυτοκρατορία στηριζόμενη σε γερές βάσεις… αγωνιστικές και όχι μόνο.
 
Όλες οι αυτοκρατορίες νομοτελειακά πέφτουν, ειδικά άμα οι άνθρωποι που τις δημιουργούν στερεύουν από ιδέες και διάθεση. Ο Κόκκαλης μεγάλωσε, κουράστηκε και απέκτησε ισχυρότατους αντιπάλους. Πλέον αντιμετωπίζει προβλήματα μεγαλύτερα από τον Ολυμπιακό και κατάλαβε ότι ήρθε η ώρα του τέλους. Ένα τέλος που δεν θα ήθελε αφού δεν φεύγει θριαμβευτής…
 
Την απόφαση την πήρε μέσα σε κλίμα πίεσης. Ο Μαρινάκης προσπάθησε πριν από ένα χρόνο να μπει στην ΠΑΕ ως συμπαίκτης. Τότε συνάντησε την άρνηση του Κόκκαλη. Ένα χρόνο μετά ο εφοπλιστής επέστρεψε πιο δυναμικά. Έπαιξε σωστά το επικοινωνιακό παιχνίδι, κάνοντας γνωστές τις προθέσεις του. Ο κόσμος που τόσα χρόνια στήριζε τον Κόκκαλη άλλαξε ρότα. Εξέφρασε όπως μπορούσε τη διάθεση του για μία ιστορική αλλαγή.
 
Ο Κόκκαλης ένιωσε μόνος, προδομένος από τους φιλάθλους που επί χρόνια τον αποθέωναν και αποφάσισε να γράψει μόνος του τον επίλογο. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν έστω κι αν τυπικά ακόμη ο Κόκκαλης είναι πρόεδρος της ομάδας.
 
Το χρονικό της συμφωνίας
 
Η συνάντηση στα γραφεία της ΠΑΕ διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες και κατά την έξοδο των δύο παραγόντων οι φίλοι του Ολυμπιακού που ήταν συγκεντρωμένοι τους αποθέωσαν. Ένας εξ αυτών φώναξε: “Αθάνατος” απευθυνόμενος στο Σωκράτη Κόκκαλη. 
Σωκράτης Κόκκαλης και Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την έξοδο τους από τα γραφεία της ΠΑΕ.
Ο Μαρινάκης θα δώσει 50 εκ. ευρώ στην ΠΑΕ καλύπτοντας την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, παίρνοντας το 67% των μετοχών. Ο Κόκκαλης που μένει ως πρόεδρος θα κατέχει το 11%.
Από εκεί και πέρα περίπου 35 εκ. είναι τα χρέη που θα καλύψει ο εφοπλιστής ενώ σκοπεύει να δώσει γύρω στα 15 εκ. για την άμεση μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας. Τα χρήματα που θα πάρει ο Κόκκαλης είναι περίπου 15 εκ. ευρώ για την παραχώρηση του 50% της Καραϊσκάκης ΑΕ.

Οι δυο τους χαμογελαστοί έκαναν δηλώσεις.

Σωκράτης Κόκκαλης: “Όπως σας είχαμε προαναγγείλει και την Τρίτη επετεύχθη συμφωνία με τον κ. Μαρινάκη. Από εδώ και πέρα η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενισχύεται σημαντικά και θα διεκδικήσει όλα αυτά που διεκδικούσε και τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μία συνεργασία που έχει ως βασικό γνώμονα την πρόοδο και την ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.”

Βαγγέλης Μαρινάκης: ” Αυτά που συζητήσαμε αφορούσαν αποκλειστικά την προοπτική και την ελπίδα για κάτι καλό στον Ολυμπιακό τα επόμενα χρόνια. Θα παραμείνει πρόεδρος ο κ. Κόκκαλης.”


Η εποχή Μαρινάκη και το “μπαμ”
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις στα μεταγγραφικά γιατί είναι γνωστή η επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη να φέρει στο λιμάνι τον Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως η προηγούμενη διοίκηση έχει δώσει τα κλειδιά του μαγαζιού στον Έβαλντ Λίνεν που ήδη έχει κάνει τις πρώτες του κινήσεις, χωρίς όμως ακόμη να έχει ανακοινωθεί.
Ο νέος ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού όπως είχε γράψει το NewsIt έχει ήδη μιλήσει με γνωστό έλληνα μάνατζερ και του ζήτησε να έχει έτοιμο ένα μεγάλο όνομα… Λεπτομέρειες δεν έγιναν τότε γνωστές αλλά τις επόμενες ημέρες ίσως και ώρες δεν αποκλείεται ο Βαγέλλης Μαρινάκης να κάνει ένα μεγάλο “δώρο” στους φίλους της ομάδας.

Έχουν προταθεί ήδη τρία μεγάλα ονόματα στους ερυθρόλευκους. Πρόκειται για τον Νταβίντ Τρεζεγκε, τον Φρεντ και τον Χουάν Ρικέλμε. Ο Μαρινάκης θα προσπαθήσει να φέρει έναν από τους τρεις…

Οι πρώτες αλλαγές

Ο πρώην πρόεδρος της Wind, Σωκράτης Κομινάκης θα είναι ο νέος γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού (θέση που κατείχε ο Γιάννης Χρυσικόπουλος) ενώ ο αντικαταστάτης του Γιάννη Μώραλη στη θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας, είναι ο πρώην υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Καραχάλιος.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ευαγγελάτος: Ο Κόκκαλης φεύγει. Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει εκ βάθρων

Ποιός είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Υπέγραψαν Επστάιν και Μιραλάς

Διαφωνία με Πάρντο

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε