Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αίγυπτος-Αλγερία με παρελθόν και… μέλλον

Τεταμένο παραμένει το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες
Τεταμένο παραμένει το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση προκάλεσε “θερμό” διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στα δύο κράτη. Τώρα κοντράρονται και πάλι για μία θέση στον τελικό του Κόπα Άφρικα.

Το χειρότερο σενάριο για τους διοργανωτές του Κόπα Άφρικα έγινε πραγματικότητα. Αλγερία και Αίγυπτος θα συναντηθούν στα ημιτελικά του θεσμού, δύο μήνες μετά τα επεισοδιακά παιχνίδια των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Τότε η Αίγυπτος είχε επικρατήσει λίγες ώρες μετά την επίθεση στο πούλμαν των Αλγερινών και είχε στείλει την πρόκριση σε μπαράζ στο Σουδάν. Εκεί η Αλγερία πήρε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής στη σκιά των επεισοδίων που έγιναν με οπαδούς των δύο ομάδων, όχι μόνο στο Σουδάν αλλά και στις δύο χώρες.
Στον αγώνα της Πέμπτης, τώρα, “λάδι στη φωτιά” έριξε ο παίκτης των “Φαραώ”, Μοαβάντ Σαγιέντ: “Θέλουμε να δείξουμε ότι ο αποκλεισμός μας από το Μουντιάλ ήταν άδικος και αποτέλεσμα κάποιων ειδικών συνθηκών. Θα δώσουμε ένα ισχυρό μάθημα στους Αλγερινούς”.
Η απάντηση από την πλευρά της Αλγερίας δεν έχει έρθει ακόμα αλλά δεν αναμένεται να αργήσει δίνοντας συνέχεια σε μία κόντρα που δύσκολα θα ξεπεραστεί.
Παράλληλα συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Ανγκόλα, εν όψει του ημιτελικού της Πέμπτης. Οι διοργανωτές προσπαθούν να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν τα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε