Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Αιώνιοι” σε θέση μάχης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συμφώνησαν πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στις λεπτομέρειες αλλά και στο ότι το 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού δεν παίζει κανένα ρόλο, στην συνέντευξη Τύπου των τελικών. Μαυροκεφαλίδης: “Το μάτι μου είναι αγριεμένο”. Μπατίστ: “Ξέρουμε τι να κάνουμε”.

Στις 22.00 όλοι οι τελικοί των “αιωνίων” – Δείτε όλο το πρόγραμμα

Οι διαιτητές των τελικών

Ερυθρόλευκος… πανικός για ένα εισιτήριο

Η φετινή συνέντευξη Τύπου πριν το ξεκίνημα των τελικών του πρωταθλήματος αλλά και της μικρής σειράς των τελικών ήταν διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθώς ξεκίνησε με μία ερώτηση των προπονητών προς τους παίκτες τους!

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς γύρισε προς το μέρος του Μαυροκεφαλίδη και τον κοίταξε στα μάτια, ρωτώντας τον αν έχει καθαρό μάτι εν όψει των αγώνων. Ο τελευταίος απάντησε: “Έχω καθαρό μάτι και λίγο αγριεμένο!”
 
Από την πλευρά του ο Μάικ Μπατίστ και μετά τα σχετικά γελάκια με τον Ομπράντοβιτς απάντησε κατηγορηματικά ότι αυτό που θέλει τόσο αυτός όσο και οι συμπαίκτες του είναι να ακούσουν τις οδηγίες του προπονητή τους και να μπουν στη σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό προκειμένου να σπάσουν την έδρα του αντιπάλου τους.
 
Ερωτηθείς τι θα ήθελε να θυμάται από τη σεζόν, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς απάντησε: “Το μπάσκετ είναι το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορούν να το κρατήσουν δύο ομάδες. Δεν πρέπει να μπαίνουν στον τελικό οι δύο ομάδες με 3-0. Χρειάζεται πιο ισχυρή Λίγκα. Δεν έχουμε γεμάτα γήπεδα. Έχουμε συναρπαστικά ματς. Ξέρω πόσο σέβεται ο υπόλοιπος κόσμος αυτό το ματς. Δείξαμε καλά δείγματα σχετικά με τη βια στα προηγούμενα ματς”.

Στην ίδια ερώτηση ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, απάντησε: “Όλοι καταλαβαίνουν την ποιότητα αυτών των δύο ομάδων που παίζουν σε υψηλό επίπεδο και θα έχουμε και μια ακόμα ομάδα που θα παίξει στα προκριματικά. Είναι καλό ότι δεν υπήρχαν προβλήματα βίας. Μπορούμε να το διατηρήσουμε και είμαι χαρούμενος για αυτό”.

 
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μετρά τρεις νίκες επί του Παναθηναϊκού φέτος, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είπε: “Είναι ένα ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά τώρα αυτά ξεχνιούνται εύκολα. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Ο Παναθηναϊκός ξέρει να χειρίζεται καταστάσεις”.

Στην ίδια ερώτηση, ο Μάικ Μπατίστ απάντησε: “Kανείς δεν θέλει να χάνει. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο μας. Είναι δύσκολο για μας. Χρειάζεται να κερδίσουμε. Αφήνουμε ό,τι έχει προηγηθεί πίσω μας. Είναι σαν να είναι το πρώτο ματς. Πρέπει να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Έχουμε δυο μέρες μπροστά μας και πρέπει να εστιάσουμε στη θέληση μας να κερδίσουμε. Ξέρουμε τι θέλουμε και ξέρουμε τι σημαίνει ένα ματς στο ΣΕΦ”.

Για τις πιθανότητες κάθε ομάδας να κερδίσει βάσει προγνωστικών ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεκαθάρισε: “Το 3-0 δεν σημαίνει τίποτα. Στο πρώτο ματς κερδίσαμε με κάποια κόλπα στο τέλος. Στο δεύτερο ματς ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να κερδίσει. Στο τρίτο κερδίσαμε την τελευταία στιγμή. Δεν έχουμε κανένα πλεονέκτημα. Παίζουμε με τον πρωταθλητή Ευρώπης”.

Από την πλευρά του, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είπε: “Όλα τα ματς κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Το πρώτο παιχνίδι θα παιχτεί στο ΣΕΦ και αυτό είναι το πιο δύσκολο. Ξέρουμε ότι αν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές θα πρέπει να κερδίσουμε τρεις φορές τον Ολυμπιακό. Είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε”.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε