Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αισιοδοξία για Ντιόπ – Καφές : Να φεύγουμε νεκροί από το γήπεδο!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Το προσωπικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Σενεγαλέζος μέσος φαίνεται πως ξεπερνιέται και από την ΑΕΚ ελπίζουν πως ο παίκτης θα επιστρέψει σύντομα στην ομάδα. Σήμερα ενημερώνει για την απόφαση του. Για την δημιουργία μίας ομάδας που θα κυνηγά μέχρι τέλους τη νίκη μίλησε ο Παντελής Καφές
Οι άνθρωποι της Ένωσης έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν, σε καμία περίπτωση, η ομάδα να στερηθεί των υπηρεσιών του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ.
 
Στελέχη της διοίκησης βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Σενεγαλέζο, από το οποίο πληροφορήθηκαν ότι τα νέα σε ό,τι αφορά στην κατάσταση της υγείας της συζύγου του, είναι ενθαρρυντικά.
 
Από τη στιγμή που θα ξεπεραστεί οριστικά το προσωπικό πρόβλημα, ο Ντιόπ θα μπορέσει να φύγει από το Παρίσι και να ενσωματωθεί στην αποστολή της ΑΕΚ, όπως, τουλάχιστον, ευελπιστούν οι άνθρωποι του Δικεφάλου, που αναμένεται να έχουν και σήμερα νέα επαφή με το Σενεγαλέζο.
 
Καφές : Να φεύγουμε νεκροί από το γήπεδο
 
Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου ο έμπειρος μέσος τόνισε πως οι “κιτρινόμαυροι” θα βγαίνουν… νεκροί από το γήπεδο για να πετύχει τους στόχους της η ΑΕΚ.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

 
Αναλυτικά όσα είπε ο Παντελής Καφές:
 
-Θα μας κάνεις ένα σχόλιο ως «παλιοσειρά» για τη δουλειά που γίνεται στην φετινή προετοιμασία;
 
«Είναι λίγες μέρες που έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία και οι ρυθμοί είναι αρκετά υψηλοί. Είναι κάτι που είναι αναγκαίο να γίνει. Με την εμπειρία μου θεωρώ ότι γίνεται πολύ σωστή δουλειά».
 
-Η ελληνοποίηση του ρόστερ θα βοηθήσει την ΑΕΚ;
 
«Σε σχέση με πέρυσι, έχουμε αλλάξει πολλά πρόσωπα. Το έχω πει και άλλες φορές ότι θεωρώ πως οι ομάδες θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή να στηριχθούν σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Και γιατί αυτό βοηθάει τα οικονομικά τους, αλλά και γιατί οι Έλληνες γνωρίζουν τη νοοτροπία και βγάζουν μεγαλύτερο πάθος για την ομάδα. Χωρίς να θέλω να πω ότι και τα παιδιά που είναι ξένοι δεν προσφέρουν».
 
-Πού εστιάζεις τις διαφορές της φετινής προετοιμασίας με τα προηγούμενες δύο;
 
«Είναι αλήθεια ότι είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος δουλειάς της φετινής χρονιάς με τις προηγούμενες δύο σεζόν. Από την πρώτη κιόλας μέρα χρησιμοποιούμε τη μπάλα και οι περισσότερες ασκήσεις γίνονται με αυτή. Ελάχιστες φορές έχουμε τρέξει -είτε στο δάσος, είτε στο γκολφ. Όταν είσαι σε επαφή με τη μπάλα συνέχεια είναι πιο ευχάριστο και όση κούραση και αν υπάρχει, την ξεπερνάς. Όλα πάνε καλά, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα παιδιά δουλέψαμε πάνω στο πρόγραμμα που μας είχε δοθεί για τις διακοπές. Αυτό βοηθάει στο να βγει όλη η δουλειά που κάνουμε εδώ τώρα».
 
-Σας έχει επηρεάσει θετικά το γεγονός ότι η ομάδα μετά από χρόνια κατέκτησε έναν τίτλο την περασμένη σεζόν;
 
«Ήταν μια πολύ σημαντική επιτυχία για την ομάδα η κατάκτηση του Κυπέλλου. Και πέρυσι αλλά και πρόπερσι είχαμε δυσκολίες. Θέλαμε όλοι πάρα πολύ να πάρουμε έναν τίτλο, παλέψαμε πάρα πολύ και τελικά τα καταφέραμε. Θα επιδιώξουμε να πατήσουμε πάνω σε αυτή την επιτυχία και να βρούμε την αυτοπεποίθησή μας. Να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα».
 
-Δεν ανεβάζετε, όμως, τον πήχη φέτος…
 
«Γενικότερα συνηθίζεται στις προετοιμασίες να μπαίνει ο πήχης πολύ ψηλά. Όμως, όταν τα προηγούμενα χρόνια συνέβη αυτό, δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Οπότε, θεωρώ ότι αυτή η προσέγγιση του να υπόσχεσαι πράγματα δεν είναι σωστή. Εμείς θα πρέπει να βελτιωθούμε και να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Πιστεύω στην ομάδα και στους παίκτες που ήρθαν πάρα πολύ. Υπάρχει η εμπειρία, αλλά και τα νέα παιδιά έχουν πολλή όρεξη και μεγάλη δίψα να πετύχουν. Τους δίνεται μια ευκαιρία να παίξουν σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Πιστεύω ότι όλο αυτό μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα».
 
-Θέλεις να πεις ότι φέτος δεν υπάρχει πίεση στην ομάδα;
 
«Πίεση πάντα υπάρχει σε ομάδες όπως η ΑΕΚ. Οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες και εμείς που είμαστε πιο έμπειροι προσπαθούμε να το μεταφέρουμε στα νέα παιδιά που ήρθαν. Τους λέμε ότι ίσως κάποια στιγμή να χρειαστεί να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, εάν πραγματικά θέλουν να ξεκινήσουν κάτι καλό στην ποδοσφαιρική τους καριέρα».
 
-Πέρυσι η ΑΕΚ πήρε το Κύπελλο. Φέτος ποιο είναι το βήμα παραπάνω;
 
«Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Τα προηγούμενα χρόνια κάναμε κάποια καλά μεμονωμένα παιχνίδια, αλλά σε γενικές γραμμές οι πορείες μας στο πρωτάθλημα δεν ήταν καλές. Αυτό που στοχεύουμε είναι να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ανεξάρτητα από τον αντίπαλο να έχουμε συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Όταν τελειώνει το παιχνίδι να φεύγουμε… νεκροί από το γήπεδο, είτε τα έχουμε καταφέρει είτε όχι. Να τα δίνουμε όλα για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της. Πλέον προσπαθούμε να γίνουμε μία ομάδα με την πραγματική έννοια της λέξης».
 
-Οι προσωπικοί στόχοι ποιοι είναι;
 
«Έχω μάθει σε όλη την καριέρα μου να είμαι πρωταγωνιστής. Κατάφερα πέρυσι να πάρω και έναν τίτλο με την ΑΕΚ. Πλέον είμαι εδώ για πέμπτη χρονιά και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ για να πετύχουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
 
-Τι θα ήθελες να αποβάλλεις από το μυαλό σου από την περσινή χρονιά;
 
«Η ήττα από τον Ολυμπιακό μας στοίχισε πολύ. Έμεινε σε όλους πολύ έντονα ως ανάμνηση. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με σκαμπανεβάσματα και στην απόδοση, αλλά και γενικότερα υπήρχαν διάφορες δυσκολίες και εξωαγωνιστικές. Φέτος θα πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί στην απόδοσή μας. Να βρούμε διάρκεια. Αυτό είναι που μας έλειψε τα δύο προηγούμενα χρόνια».
 
-Φοβάσαι ότι μπορεί και φέτος να προκύψουν εξωαγωνιστικές δυσκολίες που θα κοστίσουν στην ομάδα;
 
«Νομίζω ότι βλέπουμε όλοι ότι γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να μην υπάρχουν τέτοιου είδους δυσκολίες. Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει όλο αυτό πιστεύω ότι μπορούν να τα καταφέρουν».
 
-Με δεδομένο όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί αυτό το καλοκαίρι για το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου, θεωρείς ότι το νέο πρωτάθλημα θα παιχτεί περισσότερο επί ίσοις όροις;
 
«Για μένα δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Εδώ και πολλά χρόνια ακούγονται και λέγονται διάφορα για τέτοια θέματα. Νομίζω ότι είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Να αφήσουν τις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές να παίξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ο καλύτερος ας τα καταφέρει. Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν και ο κόσμος έχει αγανακτήσει και όλοι περιμένουν να γίνει κάτι καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία όλο αυτό που έχει γίνει».
 
-Μπορεί να μην επαναληφθεί φέτος το να μένει η ομάδα πίσω στη βαθμολογία από πολύ νωρίς, με δεδομένο ότι αποχώρησαν πολλοί βασικοί ποδοσφαιριστές;
 
«Είναι αλήθεια ότι ξεκινούσαμε το πρωτάθλημα και μέναμε πίσω πολύ γρήγορα. Η ομάδα είναι καινούργια και έχει πολλά νέα πρόσωπα. Θα είναι σημαντική η έναρξη του πρωταθλήματος, να μπορέσουμε δηλαδή να πάρουμε κάποια καλά αποτελέσματα, ώστε να τονωθεί η αυτοπεποίθησή μας και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να είμαστε κοντά».
 
-Θεωρείς ότι τα νέα παιδιά και αυτοί που είναι από πέρυσι στην ομάδα μπορούν να αντεπεξέλθουν; Έχεις ξεχωρίσει κάποιους;
 
«Νομίζω ότι είναι και πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα, αλλά δεν θέλω κιόλας να σταθώ σε πρόσωπα. Έχει αλλάξει κατά πολύ το ρόστερ. Αυτό που ελπίζω είναι να είμαστε όλοι υγιείς και να βάλουν τον εαυτό τους μέσα στην ομάδα».
 
-Είσαι ο πλέον κατάλληλος να μας μιλήσεις για την πιθανή απώλεια του Ντιόπ, καθώς έπαιξες πέρυσι στο πλάι του…
 
«Είναι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής και ένα εξαιρετικό παιδί. Πέρυσι -όταν πέρασε το διάστημα που χρειάζονται όλοι για να προσαρμοστούν- έδειξε μια πολύ καλή εικόνα μέσα στο γήπεδο και βοήθησε την ομάδα. Ελπίζουμε να είναι και φέτος κοντά μας, θέλουμε να είναι. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να πει κάτι για τα προσωπικά του καθένα. Όπως είπα και πριν, ο Ντιόπ εκτός από καλός ποδοσφαιριστής είναι και πολύ καλό παιδί».
 
-Έχετε μιλήσει καθόλου μαζί του;
 
«Εγώ προσωπικά όχι…»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε