Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ακάκπο: “Άκουγα στον ύπνο μου τους πυροβολισμούς”

Σοκαρισμένος παραμένει ο Ακάπκο μετά την επίθεση που δέχθηκε η αποστολή της ομάδας του
Σοκαρισμένος παραμένει ο Ακάπκο μετά την επίθεση που δέχθηκε η αποστολή της ομάδας του

Ο αμυντικός του Τόγκο δήλωσε ότι ξύπναγε νομίζοντας ότι άκουγε τους πυροβολισμούς που δέχθηκε η αποστολή της ομάδας του.

“Είμαι απλά χαρούμενος που ζω”, δήλωσε με αφοπλιστική απλότητα ο Σέρζ Ακάπκο και παραδέχθηκε ότι πολύ δύσκολα θα ξεπεράσει την συγκλονιστική εμπειρία που έζησε.

Δεν καταλάβαμε αμέσως τι συνέβαινε. Ξαπλώσαμε στο πάτωμα. Πρόλαβα να δεχθώ δύο σφαίρες στην πλάτη μου και μέσα σε δύο δευτερόλεπτα ένιωσα τα πυρά στο στήθος μου. Ήταν από πολυβόλα όπλα. Για περίπου 30 λεπτά επικράτησε πανικός. Χύθηκε πολύ αίμα, ενώ ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός. Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Ο γιατρός μου είπε πως ήταν απίστευτο το γεγονός πως δεν πειράχθηκαν τα ζωτικά μου όργανα. Όταν βιώνεις τόσο τρόμο το σοκ είναι μεγάλο. Υπάρχουν νεκροί. Δεν μπορώ συνειδητοποιήσω πως έγινε κάτι τέτοιο, καθώς εμείς πηγαίναμε να συμμετάσχουμε σε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά”, είπε ο 23χρονος αμυντικός 

Ο ποδοσφαιριστής της ρουμανικής Βασλούι αποκάλυψε ότι οι ώρες που ακολούθησαν ήταν πολύ δύσκολες για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. “Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Έπρεπε να είμαστε τρεις σε κάθε δωμάτιο όμως μαζευόμασταν πέντε με έξι για να δώσουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο. Προσπάθησα να κοιμηθώ στις 03.00 τα ξημερώματα αλλά ξυπνούσα συνεχώς πιστεύοντας πως άκουγα τον ήχο των πολυβόλων”, κατέληξε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε