Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Άξιος της μοίρας του ο… άστοχος ΠΑΟΚ, άντεξε η Ξάνθη!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Επιθετικά οι Ακρίτες παρουσίασαν μόνο μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία και τίποτα άλλο! Αμυντικά όμως η ομάδα του Λουτσέσκου κατάφερε με μεγάλη προσπάθεια να “μπλοκάρει” τον ΠΑΟΚ και να τον υποχρεώσει στην πρώτη απώλεια βαθμών στη φετινή Superleague (0-0). Απίστευτες χαμένες ευκαιρίες από τους Θεσσαλονικείς. Από το 69′ αγωνίστηκε με 10 παίκτες η Ξάνθη.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Πρώτη βαθμολογική απώλεια για τον ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Η Ξάνθη άντεξε στην πίεση του “δικεφάλου του Βορρά” και απέσπασε ισοπαλία 0-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής, παρότι αγωνιζόταν από το 69ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Λάζιτς. Η θρακιώτικη ομάδα πήρε τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα, ενώ οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τους τέσσερις, αφού “κουβαλούν” και το -3 από την περσινή περίοδο.

Κλασικό παιχνίδι… ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με κατοχή της μπάλας και μεγάλη πίεση. Απ’ την άλλη, η Ξάνθη είχε καθαρά παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να μειώσει τον επιθετικό μονόλογο των Θεσσαλονικέων, που είχαν αρκετές καλές στιγμές, με καλύτερη το χαμένο τετ-α-τετ του Κουλούρη στο 9′ (απέκρουσε με τα πόδια ο Ζίφκοβιτς).

Οι Ακρίτες έγιναν σιγά-σιγά πιο ανταγωνιστικοί και… σκληροί και κατάφεραν να “σπάσουν” το ρυθμό των γηπεδούχων, χωρίς όμως να τους κάνουν να χάσουν τα ηνία της αναμέτρησης. Ο “δικέφαλος του Βορρά” παρουσίασε αδυναμία στο χώρο του κέντρου και… νεύρα, αφού δυσκολεύτηκε να αναπτυχθεί κι έτσι το θέαμα ήταν κακό μέχρι το ημίχρονο.

Πρώτη κίνηση του Βλάνταν Ίβιτς για να ανοίξει την άμυνα της Ξάνθης, η είσοδος του Πέλκα στο ματς με την έναρξη της επανάληψης. Από τα πόδια του νεαρού μεσοεπθετικού βγήκε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του 45λέπτου. Ο Πέλκας ελίχθηκε πολύ όμορφα, μπήκε μέσα στην ατίπαλη περιοχή από θέση αριστερά, γύρισε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, εκεί όπου ο Κάμπος ΚΑΤΑΦΕΡΕ να πλασάρει άουτ (50′).

Η ανάπτυξη των Θεσσαλονικέων συνέχισε να έχει προβλήματα, ενώ ο τεχνικός της ομάδας άλλαξε σέντερ φορ, βάζοντας στη θέση του Κουλούρη τον Αθανασιάδη. Από το.. πουθενά όμως, η Ξάνθη παραλίγο να σοκάρει την Τούμπα. Στο 61′ και μετά από τραγικό λάθος του Τσίμιροτ, ο Καμαρά έκλεψε τη μπάλα έδωσε στον Λάζιτς ο οποίος γύρισε τη μπάλα στον ολομόναχο Νιέτο, αλλά το σουτ του από το ύψος του πέναλτι πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η “μάχη” στην Τούμπα συνεχίστηκε με μεγάλη ένταση, με τον ΠΑΟΚ να πολιορκεί τους φιλοξενούμενους, που στο 69′ έμειναν με 10 παίκτες, με δεύτερη -αυστηρή- κίτρινη κάρτα στον Λάζιτς. Ο ΠΑΟΚ τα έδωσε όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Ροντρίγκες να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 82′, πλασάροντας άουτ -ανενόχλητος- μέσα απ’ το σημείο του πέναλτι. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μια… άχαστη ευκαιρία στις καθυστερήσεις. Μετά από λάθος, ο Τιάμ βγήκε μόνος του αλλά ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε, στην συνέχεια οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν εξ επαφής και η μπάλα κατέληξε κόρνερ!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζάβελλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ (79΄ Τιάμ), Μπίσεσβαρ (46΄ Πέλκας), Κάνιας, Κάμπος, Κουλούρης (59΄ Αθανασιάδης), Ροντρίγκες

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Γουάλας (82΄ Λαζ. Ορφανίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Καμαρά, Ντε Λούκας, Νιέτο (90+3΄ Ράνος), Λάζιτς, Σολτάνι, Γιουνές (64΄ Βασιλακάκης)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε