Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Αλαφούζος: Αν δεν πετύχουμε θα καταστραφεί ο Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κάτα τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ξεκαθάρισε ότι πιστεύει στο εγχείρημα το οποίο έχει 70% πιθανότητες επιτυχίας αλλά αν αποτύχει δεν βλέπει άλλη λύση για την ομάδα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος στήριξε για ακόμη μία φορά τον Φερέιρα, ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα της φετινής σεζόν και ξεκαθάρισε ότι η επιστροφή στη Λεωφόρο είναι επιβεβλημένη και για οικονομικούς λόγους.

Αποσπάσματα των διαλόγων της Γενικής Συνέλευσης:

Λέτε ότι θέλετε να γυρίσουμε στη Λεωφόρο. Αυτό είχε πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους αρμοδίους. Αλλά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πχ, πουλάμε περισσότερα εισιτήρια.

Αλαφούζος: Το ΟΑΚΑ είναι ακριβό γήπεδο, λόγω του ενοικίου, λόγω ασφαλείας κτλ. Στοο ΟΑΚΑ δεν αφήνουν κέρδη τα εισιτήρια. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο γυρίσουμε στην Λεωφόρο.

– Πρέπει να απευθυνθείτε στο συναίσθημα των οπαδών…

Αλαφούζος: Συμφωνώ, πρέπει να απευθυνθούμε στο συναίσθημα. Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα και τρέχαμε να πάρουμε άδεια, να κλείσουμε παίκτες, να τους πληρώσουμε. Αν είχαμε καλύτερους παίκτες και καλύτερο προπονητή, θα ήμασταν καλύτεροι. Αυτή τη στιγμή, πολεμάμε με τα μέσα που έχουμε.

-Ποια η προοπτική και ποια τα αισιόδοξα μηνύματα που θα περάσουμε στα μέλη, όταν η ομάδα πηγαίνει άσχημα, όταν έχουμε κόντρες για τον προπονητή και μήπως η ενασχόληση με την ΠΑΕ κρύβει άλλους σκοπούς;

Αλαφούζος: Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν αντιμετωπίστηκε σαν μία ομάδα που έπρεπε να έχει δύναμη, χρήματα και αυτονομία και έτσι, όταν μαζεύτηκαν άνθρωποι και συγκέντρωσαν χρήματα, δημιούργησαν μία ακριβή ομάδα. Όταν κατέρρευσε το ιδιοκτησιακό σύστημα, τα έσοδα ήταν λιγότερα από τα έξοδα, με χρέος 28 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό ήταν το άνοιγμα που παραλάβαμε. Η φετινή χρονιά είναι ισοσκελισμένη. Η ΑΜΚ μαζί με τα έσοδα μας που είναι περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ, είναι όσα τα φετινά μας έξοδα. Να συμπληρώσω ότι στο ΟΑΚΑ, ακόμα και στο ματς με τη Μάλαγα, που είχαμε 35.000 οπαδούς, βγάλαμε μόνο 15.000 ευρώ. Στο ΟΑΚΑ, τα περισσότερα ματς είναι ζημιογόνα. Είναι ένας λόγος που θέλουμε να επιστρέψουμε στη Λεωφόρο, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι το δικό μας να αυξήσουμε τα έσοδα με συνδρομές, εισφορές και εισιτήρια. Τον Ιανουάριο θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα. Εγώ προσωπικά, πρέπει να είμαι αισιόδοξος. Εάν δεν είμαι, εάν δεν είμαστε, δεν θα πετύχουμε. Αν αποτύχουμε τα 30 εκατομμύρια ευρώ δεν ξέρω που θα τα βρούμε. Υπάρχουν πολλοί επιφανείς Παναθηναϊκοί, αλλά λόγω των συνθηκών και της εποχής, δεν βοήθησαν. Είμαι αισιόδοξος για τη μεταφορά μας στη Λεωφόρο, η οποία έχει πολλές δυσκολίες. Ο νόμος Μπιρμπίλη δεν επιτρέπει να κάνουμε παρέμβαση στο φέροντα σκελετό του γηπέδου και έχει αποσυνδέσει την κατασκευη του γηπέδου ποδοσφαίρου με την κατεδάφιση του γηπέδου. Είμαστε σε καλό δρόμο για να χτίσουμε το γήπεδο στο Βοτανικό, ίσως στο επόμενο εξάμηνο έχουμε ολοκληρώσει την προεργασία μας. Έχουμε κάποιες σκέψεις σε εξέλιξη για το οικονομικό, αλλά δεν μπορώ να σας πω περισσότερα γιατί ίσως δημιουργήσει προβλήματα. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε σαν οργανισμός.

-Τι σκέφτεστε για να καλύψετε το άνοιγμα των 28 εκατομμυρίων ευρώ;

Αλαφούζος: Εγώ περίμενα ότι θα μαζεύαμε 10-15 εκατομμύρια ευρώ. Είχαμε κάνει έρευνες και περιμέναμε πολλά μέλη. Ως ΠΑΕ πρέπει να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Ένας τρόπος είναι να ρυθμίσουμε τα χρέη μας. Πηγαίνοντας στη Λεωφόρο, θα αποκτήσουμε έσοδα που δεν έχουμε. Είμαστε αισιόδοξοι. Θεωρώ ότι έχουμε 60-70% πιθανότητες να πετύχουμε. Εγώ βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο.

Για τις επόμενες ενέργειες προς την Σούπερ Λίγκα, αλλά και την αγωνιστική κοιλιά της ομάδας:

Αλαφούζους: Ήδη για τη Σούπερ Λίγκα έχουμε αρχίσει μια μεγάλη προσπάθεια προσέγγισης άλλων ομάδων για να κάνουμε μια άλλη συμμαχία. Μιλήσαμε με τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, την Ξάνθη για το θέμα της NOVA.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε